Операция на миома-9

• 23 720
  • 390
  •   1
Отговори
# 330
  • Б
В Майчин Дом Варна, кой бихте препоръчали за операция на миома?  Там със Здравна каса роботят нали?

# 331
В "Токуда", при изписване, искат амбулаторна карта и издават болничен - в моя случай за 30 + 5 дни (5-те са за болничния престой). Попитайте дали Ви трябва амбулаторна карта, защото ако изискват и нямате, няма да Ви дадат болничния в деня на изписване и трябва да ходите специално за това. След като ми дадоха болничния, го снимах и изпратих на счетоводителя. Понеже беше в 2 месеца, се изплати на 2 пъти. Ако не се чувствате добре, след като е изтекъл болничният, мисля, че може да попитате личния лекар за удължаване, но не съм сигурна, защото не ми се наложи.
Здравейте момичета, предстои ми операция и не съм много наясно кога точно се издава болничния? Разбрах, че ще важи от деня на постъпване в болница, но самия болничен при изписването ли се дава? Предупредила съм на работа за отсъствието.

Последна редакция: вт, 29 апр 2025, 21:43 от anmasu

# 332
Да, казаха ми за амбулаторна карта си нося.

# 333
Здравейте.Имах операция на миома в края на януари,коремчето леко спадна -сега пак се подува дали е нормално нз.В сръвнение с преди не ми е като на бременна, но имам доста по голям корем от преди,някоий може ли да помогне ,ако е имал същите симптоми

# 334
моята операция си беше преди 11 дни, но коремчето не ми е спаднал.
Аз имам следният въпрос: днес си махнах малките лепенки поставени след лапароскопията. Забелязах, че този разрез на пъпа ми е направен точно (по средата) на пъпа и при вас ли е така?
При моя приятелка е била от горната страна на пъпа (пак на пъпа, не не пробит точно пъпът а горната кожа/странично. При жената в нейната стая е бил разрезът надолу/ отново по ъгъл, но не е и самият пъп)
Много сложно стана, но се притеснявам така дали ще зарасне нормално като ми е пробит точно самият пъп?

# 335
  • Sofia
Моят разрез е в самия пъп. На практика сега имам просто малко по-различен вид пъп. Не е фрапиращо и предвид, че нямам други видими белези, според мен е добре.

# 336
Моят разрез е в самия пъп. На практика сега имам просто малко по-различен вид пъп. Не е фрапиращо и предвид, че нямам други видими белези, според мен е добре.

да, това че се промени формата не ме притеснява, но да не ми създава проблеми. Точно са пробили по средата, и явно по бавно зараства, че тъканта е ралична и не е шита а само залепена. 2 седмици след операцията продължава да сълзи Sad. Питах хирурга каза, че в нормално но до колко време ще зарастне не знам. При вас как беше? Имахте ли проблем?

# 337
  • Sofia
Не съм имала подобно нещо и даже нямаше да разбера, че са правили нещо там, ако не беше различната форма.

# 338
Здравейте! Днес си направих пълна кръвна картина, минали са 4 месеца от операцията. Хемоглобинът ми е много нисък - 96, след операцията е бил 90, и останалите кръвни показатели са ниски. Може ли толкова бавно да се възстановява хемоглобинът след операцията? На 36 г. съм, дарявала съм кръв и много бързо съм се възстановявала.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 08:42 от anmasu

# 339
изписаха ли Ви желязо? Моят хемоглобин след опееацията в бил 97 и ми изписаха 2 опаковки Сорбофер. А цикълът Ви как е след операцията? Обилен или вече по пскъден? Моят е първи цикъл, но откъм количество пак ми тече и имам съсиреци Sad. Ще видя колко ще продължи като дни

# 340
Не са ми изписвали нищо. Цикълът ми винаги е бил обилен. Разликата, откакто имам миомите, е че се беше удължил броят на дните с кървене (9-10 дни), а се беше скъсил като интервал - идваше ми на 28 дни някъде. Сега вече си е пак на 30 - 32 дни и е около 7 дни. Има значение какъв вид са миомите, моите бяха субсерозни и мисля, че заради това нямах кръвоизливи.
изписаха ли Ви желязо? Моят хемоглобин след опееацията в бил 97 и ми изписаха 2 опаковки Сорбофер. А цикълът Ви как е след операцията? Обилен или вече по пскъден? Моят е първи цикъл, но откъм количество пак ми тече и имам съсиреци Sad. Ще видя колко ще продължи като дни

# 341
след получаване на епикризата при вас какво пишеше? Каква е била миомата?
На моята пише “лейомиом с Fumarase дефицит”. Силно се надявам
поне повече да не се образуват. Дали видът има значение за след това 🤔

# 342
Може ли да помоля момичетата с по-големи миоми да кажете имали ли сте болки ниско долу в слабините към крака, болки в стомах, пикочен мехур. Въобще тези болки в таза и крака, кръста дали могат да са от миомата.
Отлагах си операцията, защото мислех, че е нерв, правих ямр, но не знам от какво е.
Чета, че миомите притискат, но някой друг имал ли е такъв проблем?

Мен ме боли стомаха и имам постоянни проблеми там, гадене и т.н. Със сигурност има връзка с миомата ми, която не е малка. Вероятно и при вас е така. Първоначално се затрудни ходенето по малка и голяма нужда, после изглежда отиде нагоре, като я помолих да освободи зоната, за да мога да си ходя. Тя беше мн мила и ме послуша. Но сега стомаха. Май трябва пак да поговоря с нея Simple Smile

# 343
  • Бургас
Аз си мислех, че имам понякога едни стрелкащи усещания в крака от миомата, но се оказа, че тя е от другата страна, не там където са те, и като цяло аз от лявата страна усещам притискане, болка, когато има, а миомата е от дясно. Сега съм в недоумение.

# 344
Аз си мислех, че имам понякога едни стрелкащи усещания в крака от миомата, но се оказа, че тя е от другата страна, не там където са те, и като цяло аз от лявата страна усещам притискане, болка, когато има, а миомата е от дясно. Сега съм в недоумение.
И аз се чудя от какво е?

Общи условия

Активация на акаунт