Операция на миома-9

• 25 347
  • 419
  •   1
Отговори
# 390
Мисля, че прегледите на д-р Танчев са само платени. Майка ми е с хистеректомия и имаше 6 месеца болничен - от болницата май беше месец, после май от личен лекар и после май от нещо като комисия от поликлиниката, в която е личният ни лекар.

# 391
Момичета,имам преглед при д-р Танчев във вторник. В сайта пише, че адресът му е бул. „Никола Й. Вапцаров“ № 51 Б (Болница Токуда).Това ли е точният адрес?

# 392
  • Sofia
Момичета,имам преглед при д-р Танчев във вторник. В сайта пише, че адресът му е бул. „Никола Й. Вапцаров“ № 51 Б (Болница Токуда).Това ли е точният адрес?

Да.
https://maps.app.goo.gl/kb9XeWeaX2pd3AFh9

# 393
  • София
Откриха ми случайно интрамурална миома 17 мм по предна истмична част. Никога досега не съм имала и се стреснах, но лекарката не й обърна някакво внимание. По-рано тази години бях при двама гинеколози (преди 5-6 месеца) и никой друг не я констатира. Мислите ли, че рязко се е появила за това време? Пречи ли на забременяване?

# 394
Здравейте, момичета!
Моята история е дълга. Преди 3 месеца баща ми почина. Оказа се, че има огромни дългове.(56 000)  Дойдоха ЧСИ, беше ужас. След това получих много, много силно и обилно кървене със съсиреци, което не спира над 10 дни, плюс 5 дни цикъл преди него. Нищо не ме боли, но получих вече анемия, а кървенето си продължава. В неделя беше по-слабо, в понеделник беше ад и така. Миома е, аз съм на близо 40. Имам всички симптоми. Мисля, че е вътрешна. Проблемът е там, че възможност да отида на лекар, не съм осигурена, нямам и почти никакви пари в момента за операция или лекарства. Знам, че ще ви се стори странно и глупаво, но ви моля от сърце и душа, ако някое момиче има останали кръвоспиращи лекарства или нещо, което да ми помогне временно, нека пише на лично и ако може да ми ги изпрати. Ще си платя за доставката, а за помощта, когато имам възможност, обещавам. Искам само да спре това кървене, за да видя как ще се оправям нататък, ще търся начин, за момента обаче нямам опция. Моля ви за помощ. Знам, че е глупаво, но съм в безизходица. Имах 2000 лв. в сметка, но ЧСИ ги е изтеглил за дълга на баща ми. Ако някоя дама може да ми помогне с останали кръвоспиращи, нека ми пише на лично, ще дам данни. Временно решение, но поне да спрат тези кръвоизливи, за да мога търся изход. По-лошо не може да стане. Моля, пишете на лично.

# 395
Здравейте, от коментари в темата оставам с впечатлението, че отзивите за доц. д-р Лъчезар Танчев, в Токуда, са много добри.

Евентуално ще ми се наложи операция на 1 или 2 интрамурални миоми, като част от инвитро лечение.

Има ли някой тук, който е провел инвитро лечение в Турция и се е оперирал при д-р Танчев? По принцип повечето пациентки на турски клиники се насочваме към д-р Калчев в България, тъй като е репродуктивен хирург, при него ми беше и офис хистероскопията, но тъй като оперира в Клиника Малинов не съм много склонна да се оперирам там лапаро- или хистероскопски.

Също така, лесно ли се запазват часове или се чака повечко?

Извинявам се ако вече е коментирано назад в темата, но ако някой има опит, може да ми пише на лични съобщения, за да не разводняваме темата.

Благодаря!

# 396
Първо към Restless, мисля че съм чела в темите и за по-големи новооткрити миоми. Лично моята беше май около 1 см, когато я откриха, но не бях ходила на гинеколог над 1г.
На Vinas - не съм ползвала кръвоспиращи лекарства и не мога да съм полезна.
Меркулина, аз съм оперирана от д-р Танчев, като не бях с идея за забременяване към момента на операцията, просто ми нарастна много миомата (субсерозна). Беше ми препоръчан от няколко независими места, като едната препоръка касаеше жена, която след операцията е забременяла на 44 години.
Аз съм се консултирала само с него. За 2 седмици запазих час и той ми даде възможност да избера кога да се оперирам, като мисля, че можеше и в рамките на месеца да се случи. В деня на приема се видя, че имам нова миома, наличната си беше 10-11 см. Много се чуди как да ме оперира, като се допита и до мен, защото знаеше, че искам лапароскопски (сигурно много пациентки избират д-р Танчев заради уменията и слава му с лапароскопските операции). Оставих се на неговата преценка и бях с отворена операция. Четох тук, че при нераждали жени е по-добре с отворена операция, въпреки че уж лапароскопията е по-щадяща и с по-малко сраствания. Иначе, ако държите на д-р Калчев, мисля че той работи с д-р Иван Димитров, който също знам, че е много добър и той също ми беше в листа. Той оперира в "Св. София" на Мазнейкови.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 12:53 от anmasu

# 397
  • София
anmasu, благодаря за отговора! Репродуктивният специалист, който я констатира, каза, че понеже била малка миомКа, може би предишните лекари не са й били обърнали внимание и затова не са ме информирали. Скоро пак ще ходя и се надявам да не се променя.

Vinas, пробвайте с витамин С 1 гр. дневно. Може да помогне 🍀

# 398
  • Бургас
Не се взимат кръвоспиращи при такъв кръвоизлив, а хормон. На мен ми изписаха Плимолут Нор и кръвоизлива ми спря. Но мисля че не може са се купи свободно от аптеката, трябва рецепта.

# 399
Ами, ако Vinas чете, я съветвам да се свърже с някаква фондация/НПО и да помоли за финансова помощ, за да се консултира с адекватен лекар, който да прецени как да се процедира, а не да се самолекува. Ако се налага операция, пак е добре да се плати за избор на екип, пък било то и в държавна болница, за да се направи от опитен човек. Vinas, на всеки може да се случи, много е тежко да няма на кой да разчиташ, а в тези фондации се събират средства от повече хора и не тежи, колкото ако трябва само 1 човек да плаща. Сещам се за тези фондации: Genaration Program, Фондацията на Лазар Радков, Подай ръка, Because, Time Heroes.
Не се взимат кръвоспиращи при такъв кръвоизлив, а хормон. На мен ми изписаха Плимолут Нор и кръвоизлива ми спря. Но мисля че не може са се купи свободно от аптеката, трябва рецепта.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 10:39 от anmasu

# 400
  • Бургас
Това с фондациите е добра идея. Дори може да попита ако предлагат консултация с юрист. На мен ми се вижда малко незаконно ЧСИ да й източи личната банкова сметка.

# 401
Здравейте отново! Изминаха 8 месеца от операцията ми (тотална хистеректомия със запазени яйчници) и утре съм на контролен преглед при доц. Танчев в Токуда. Има ли някое момиче, скоро ходило при него в болницата, за да ме ориентира в тарифата му за преглед. В началото на годината, когато ходих при него, беше 145 лв прегледа при него, но сега май цените са вдигнати...Благодаря предварително! Бъдете здрави:)

# 402
  • Бургас
Здравейте. Колко дни се лежи в болница при лапароскопска операция на миома.
Също така навсякъде ли може операцията да мине със заплащане от частна здравна осигуровка/фонд.
Колко дни болничен дават след операцията.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 19:22 от Irene Adler

# 403
На някои места, след 24-ия час, махат дрен и катетър, ако те видят че си добре, може да те изпишат. На момиче в моята стая ѝ го предложиха, но на нея ѝ се виеше свят, така че искаше да остане до другия ден, тоест около 48 часа след операцията. А иначе пътеката е май 3-4 дни, колкото беше и за отворената операция. Аз съм приета в четвъртък, оперирана в петък и изписана в понеделник (това с отворена операция), а момичето с лапароскопията (но заради киста) беше изписано 1 ден по-рано. В неделя вече бях добре и си обикалях на етажа.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 00:09 от anmasu

# 404
  • Sofia
За частния фонд вероятно зависи от пакета, който имате.
Разликата в болниците е, че някои работят директно с фонда и само си давате номера на застраховката, а други не работят с фонда, плащате си, взимате фактура и си предявявате искане пред фонда за възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт