Операция на миома-9

• 23 704
  • 390
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Някой правил ли е HIFU терапия за свиване на миома. Гледам, че само в Плевен я прилагат.

# 346
  • Sofia
Писах преди време, че аз ходих до Плевен за тази терапия, но така и не стигнах до нея, понеже тогава затвориха всичко за корона вирус.
Иначе минах преглед и ми обясниха процедурата. На практика не всяка миома е подходяща за нея, първо правят преглед и ЯМР, за да проверят и да я маркират.
Доколкото разбрах, предния ден пиеш някаква течност, после те потапят в студена вода, обезболяването е с хапчета, които те замайват.
Миомата се свива, но не завинаги. Надеждата е да се удържат някакви години, преди отново да започне да расте и евентуално да се влезе в менопауза, когато се свива по естествен начин.
Това са ми беглите спомени, иначе има тема във форума за това. Доста хора търсеха инфо, мисля има отзиви само от 1/2-ма преминали през процедурата.

# 347
  • Бургас
Да, почти няма отзиви във форума. Повечето са много стари от преди 10 години. От последните да речем 2-3 години няма никакви отзиви. Започвам да си мисля, че вече не го прилагат това. Макар че в сайта на болницата има инфо. Смятам другата седмица да се обадя направо там и да питам.

# 348
Здравейте! Може ли да споделите повече мнението си? Както и ако не е лично да ми споделите за целия престой колко Ви е струвало към онзи момент. Благодаря! Simple Smile

Операцията при доц Танчев струваше 1800. Имаше въпрос за алерголог на мен ми направиха консултация в Токуда. Просто кажете на доктора, че имате проблем. С доц Танчев се свързвам посредством имейл.

# 349
Здравейте! Аз съм оперирана от доктор Танчев тази година, на 13 страница ми е постът, може да го прочетете.
Здравейте! Може ли да споделите повече мнението си? Както и ако не е лично да ми споделите за целия престой колко Ви е струвало към онзи момент. Благодаря! Simple Smile

Операцията при доц Танчев струваше 1800. Имаше въпрос за алерголог на мен ми направиха консултация в Токуда. Просто кажете на доктора, че имате проблем. С доц Танчев се свързвам посредством имейл.

# 350
Дами, които са били скоро н преглед при доктор Танчев в частния му кабинет биха ли споделили какви инструменти използва доктора при преглед .Имам предвид спекулум пластмасов за еднократна употреба или метален и има ли промяна в цената на прегледа.

# 351
Не знам дали ще е достатъчно актуална информация, но миналата година октомври-ноември бях на преглед и мисля, че спекулумът беше пластмасов. Не мога да бъда 100% сигурна, но със сигурност беше много внимателен преглед (направо не го усетих, а ми направи и колпоскопия) - аз едвам понасям прегледа със спекулум и винаги моля за най-малкия. Имам доста прегледи (за последните 20 години, по веднъж годишно, горе-долу) и това ми е втори толкова внимателен преглед, миналия със сигурност беше с пластмасов, защото за пръв път тогава видях пластмасов (при друг доктор беше). Така че, ако Ви разбирам правилно, спокойна бъдете, много внимателен е прегледът със спекулума при доктор Танчев. Цената тогава беше 160 лв., не ми е взимал цитонамазка - вагинален и коремен ехограф, колпоскопия.
Дами, които са били скоро н преглед при доктор Танчев в частния му кабинет биха ли споделили какви инструменти използва доктора при преглед .Имам предвид спекулум пластмасов за еднократна употреба или метален и има ли промяна в цената на прегледа.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 21:31 от anmasu

# 352
Здравейте, мина и моята операция, махнахме една миома 5см и две по-малки. Лекарят каза, че първият цикъл ще е по-обилен, малко се наплаших, защото по принцип на първи ден ми е много силен. Операцията беше на 9ти ден. Как беше при вас, след колко дни дойде, и като кръвоизлив ли беше?

# 353
Здравейте, някой скоро да се е оперирал при д-р Попов? Ако може да сподели мнение.

# 354
Penguin4e при кого беше операцията?

# 355
При проф. Томов в Плевен.

# 356
Здравейте, мина и моята операция, махнахме една миома 5см и две по-малки. Лекарят каза, че първият цикъл ще е по-обилен, малко се наплаших, защото по принцип на първи ден ми е много силен. Операцията беше на 9ти ден. Как беше при вас, след колко дни дойде, и като кръвоизлив ли беше?
Моят цикъл си беше точен след операцията, нямаше закъснение а в точния ден си дойде. Като количество си беше обилен, както ми беше преди това, но аз приемам витамин Ц по време на цикъл, поне за да ми намали течението, пробвайте може да работи и при вас. Сега очаквам трети цикъл след операцията, след който уж трябва да намалее като количество, защото моят доктор каза- след 3ти цикъл се нормализират нещата. За това се надявам много

# 357
Здравейте момите !Предстои ми миомектомия .Миомата е 10 см и е на задна стена на матката.Има вероятност да ми премахнат матката за съжаление 50 на 50 .Има ли някой който се се оперирал от такава голяма миома и се е отървал 🥹

# 358
Моята беше 14 см.оперирех се преди няколко години но сега пак съм с миоми и както стана ясно след операцията са пропуснали да отстранят всички миоми,покрай голямата е имало и малки.

# 359
Моята беше 11 см, че и над 11. Беше на предната стена, но имаше май и на задната. Дано не отговарям късно, но търсете и други мнения! Тук съм чела май и за по-големи миоми на задна стена, че и лапароскопски махнати. Моята операция също имаше вариант за лапароскопски, но казах на доктора да бъде по начин, който той преценява за най-подходящ. Операцията ми беше отворена, имам малък разрез под бикини линията. От една страна се радвам, че е отворена, защото са махнати и няколко малки миоми, които не се виждаха на ехографа, така че се надявам, ако тръгнат пак, поне да е по-натам. Ако искате, прочетете разказа ми, на 13 стр. е. Стискам палци!
Здравейте момите !Предстои ми миомектомия .Миомата е 10 см и е на задна стена на матката.Има вероятност да ми премахнат матката за съжаление 50 на 50 .Има ли някой който се се оперирал от такава голяма миома и се е отървал 🥹

Общи условия

Активация на акаунт