Операция на миома-9

• 4 894
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
Объркала съм се, а не мога да го редактирам - чела съм и съм чувала, че по време на бременност се смаляват (а съм написала "операция", вместо "бременност").
Ами аз четох доста мнения на жени, при които по време или след операция се е смалила, включително и на моя колежка, която е била с 5 см и е станала 1 см.
Violetka91, колко време е минало от операцията и имате ли нови миоми?
Anmasu ако се спрете на отворена операция е добре да изберете хирург, който е добър в този тип операции, защото съм чувала за добри лапароскопски, които не са им сила отворените операции а иначе повечето хирурзи правят и двата вида операции.

Точно година. Преди 4 месеца последно бях на преглед и нямаше нищо. Опитвам да забременея в момента, преди да са се появили отново.
Аз лично знам, че по време на бременността растат, а не намаляват. Те се "хранят" с хормони, а по време на бременността, ще имате в изобилие. Шанс да се смали/ махне е при менопауза, отново заради хормоните и в частност естрогена( тъй като намалява много).

# 46
  • Бургас
При някои застрахователи може да се направи допълнително здравно и без работодател. Просто си плащаш месечната такса, но мисля, че работодателите плащат по-ниска такса, тъй като е групово за всички служители и им правят отстъпки.

# 47
  • Paris
Здравейте момичета,
Кои гинеколози бихте ми препоръчали за преглед освен д-р Танчев? Някой има ли мнение за д-р Борислава Попова?

# 48
Аз преди време питах, но сега пак ще попитам. Има ли дами, които с прием на хормони, предизвикващи временна изкуствена менопауза да са успели да свият миомата. Знам, че такова лечение се прилага при ендометриоза, но чета, че вече някои го прилагат и за миоми.
Моята миома последно беше 5см. На 43г съм. Не смятам да раждам повече и бих опитала нещо такова, тъй като така или иначе наближавам възрастта за менопауза.
Аз сложих спирала Мирена с тази цел. Проучете и този вариант.

# 49
  • Бургас
Може ли да споделите какъв беше резултата при вас. Имаше ли свиване на миомата, някакви странични ефекти от спиралата.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 12:38 от Irene Adler

# 50
Може ли да споделите какъв беше резултата при вас. Имаше ли свиване на миомата, някакви странични ефекти от спиралата.
Може да прегледате темата за спиралата.
Иначе  спиралата при някои спира цикъла, изтънява лигавицата и така не се ,,храни,, самата миома. При мен течението намаля , момата не расте. Нямам вече кръвоизливи, но 2 години минаха докато се разберем със ,,спиралата,,. При всеки различно но поне засега удържа положението да не стигам до операция.

# 51
Това важи ли и при"естествено спиране на цикъл", миомата и тогава ли се свива или може липсата на цикъл да не и повлияе и да продължи да расте.

# 52
Това важи ли и при"естествено спиране на цикъл", миомата и тогава ли се свива или може липсата на цикъл да не и повлияе и да продължи да расте.
До колкото знам тогава вече спира да расте. Тъй като няма цикъл.

# 53
  • Бургас
Аз съм чела, че при навлизане в менопауза и спиране на цикъла миомата се свива.

# 54
https://www.nationalgeographic.com/science/article/uterine-fibro … eding-infertility
Не знам дали ще успеете да я отворите, но е статия на National Geographic.

# 55
  • Бургас
Не се отваря

# 56
В Google -  National Geographic, uterine fibroids (Most women have uterine fibroids. Doctors have no idea why.)

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 22:13 от anmasu

# 57
  • Бургас
Благодаря. Прочетох статията и видях, че освен всички методи има и някакъв наречен радиочестотна аблация, който представрява насочен ултразвук и ядрено магнитен резонанс. Някой може ли да хвърли повече светлина какъв е този метод. Има ли тук хора, които са претърпяли такава процедура (доколкото разбрах се нарича HIFU).

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 23:21 от Irene Adler

# 58
  • Sofia
Благодаря. Прочетох статията и видях, че освен всички методи има и някакъв наречен радиочестотна аблация, който представрява насочен ултразвук и ядрено магнитен резонанс. Някой може ли да хвърли повече светлина какъв е този метод. Има ли тук хора, които са претърпяли такава процедура (доколкото разбрах се нарича HIFU).

Има тема за метода. Практикуваха го в Плевен (в момента не знам). Аз минах прегледи там и имах час за процедурата, когато дойде ковид и ни затвориха по градове. Затвориха и клиниката, а след година им звъннах и ми казаха, че още не работи, така че се отказах от този метод.
Но иначе е добре обяснен в темата. Не може да се приложи при всички миоми, най-добре действа на тези, които са с малко коремни мазнини. Доколкото се бях подготвила, дават ти успокоително, защото има болка и лежиш в ледена вода. Миомата се свива от лазера, но не е завинаги. Просто печелиш време.

# 59
Здравейте , някой знае ли в кое отделение в " Сърце и мозък  " в Плевен работи АГ д-р Любенов ?

В интернет в техния сайт не виждам АГ отделение

Общи условия

Активация на акаунт