КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 468
  • 757
  •   1
Отговори
# 195

Бохо, аз искам да кажа, че на мен ми излизат 2 ЖП гари. Едната е на запад от пристанището на круиза, на самия бряг на морето, и разстоянието по карта е много- може би около 2 км.
Втората гара ми излиза точно над пристанището, на североизток от него, на около 300 метра може би.

Невчи, моля те да уточниш от коя гара в Кан сте хванали влака.

Сега разгледах картата, хванали сме влака от Gare de Cannes, над пристанището. Билети купихме през Omio.
Относно извозването с лодките бяхме шокирани сутринта, когато разбрахме какъв е редът, защото не бяхме предупредени предната вечер. Има ред за получаване на талончета с номерца, на които пише номер на лодка, в която ще те качат. С номерчето ни поканиха да изчакаме в театъра, където ни викаха по ред на лодките. Не си спомням с подробности процедурата, но се лутахме и почакахме доста. Може би предварително някой по-ранобуден трябва да вземе номерца за първите лодки. Това е за MSC, за други компании нямам информация как е извозването. Не се плаща нищо допълнително.

# 196
  • До морето
Доколкото разбрах с предимство за лодките се ползват гостите, които са купили от корабните екскурзии. Тъй като ние не сме от тях, ще сме по- назад. Ще го мислим на място. Ако има време, има. Ако не - ще разгледаме пак Кан.
Само не можах да разбера плаща ли се за това извозване с лодка и по колко?

# 197
Не се плаща за извозването с лодките. Ние имахме време да се разходим и в Монако, и в Кан при стегната организация Simple Smile

# 198
  • Sofia
Нищо не се плаща.

# 199
  • Враца
Когато пристанището не е достатъчно дълбоко, корабът акостира далеч от сушата. Тогава се ползват лодки и не се плаща нищо.
В нормалните пристанища корабът се приближава буквално на 2-3 метра от ръба на дока и до кораба се допира една стълба, по която да се слезе.
И двата варианта на слизане са безплатни Wink

# 200
  • София
Да споделя по темата...
На юнския ни круиз със Селебрити на портовете с тендър ние слизахме с предимство, заради високото ниво в членството - просто слизаш директно при лодките, когато пожелаеш. Много хубав бенефит - за Санторини беше важно, заради лифта - когато има повече от един кораб става голяма навалица.
Лодките, с които те извозват са безплатни, дори и когато не са от кораба, а пт порта.

# 201
Здравейте, имам резервиран круиз фиорди с Коста Диадема от  07.09.2024. Резервацията е директно от Коста, с предплатен аванс. Получих фактура в ПДФ формат, но никъде няма активен линк  за доплащането. Пише, че крайния срок за плащане е 08.08.2024, но идея си нямам как да стане това.  Може ли някой да ми помогне?
веднага ти отговарям-обаждаш се по телефона от сайта на Коста, изчакай защото често линията е натоварена, ще ти се обади служителка кажи и на английски номера на резервацията и  че искаш финално плащане. Тя ще ти каже да продиктуваш номера на кредитната карта или след определен сигнал да въведеш от телефона номера на картата, автоматично ще си вземат остатъка по резервацията. Това е! Нищо сложно.

# 202
Здравейте, имам резервиран круиз фиорди с Коста Диадема от  07.09.2024. Резервацията е директно от Коста, с предплатен аванс. Получих фактура в ПДФ формат, но никъде няма активен линк  за доплащането. Пише, че крайния срок за плащане е 08.08.2024, но идея си нямам как да стане това.  Може ли някой да ми помогне?
веднага ти отговарям-обаждаш се по телефона от сайта на Коста, изчакай защото често линията е натоварена, ще ти се обади служителка кажи и на английски номера на резервацията и  че искаш финално плащане. Тя ще ти каже да продиктуваш номера на кредитната карта или след определен сигнал да въведеш от телефона номера на картата, автоматично ще си вземат остатъка по резервацията. Това е! Нищо сложно.

Здравейте,имам същия проблем и с резервацията през vivavoyage.co.uk ,трябва да доплатя остатъка до 1.08.,но няма линк...Как да постъпя,пак ли трябва обаждане?
Моля,помогнете,че подготвям подарък,да не се изложа...

# 203

Здравейте,имам същия проблем и с резервацията през vivavoyage.co.uk ,трябва да доплатя остатъка до 1.08.,но няма линк...Как да постъпя,пак ли трябва обаждане?
Пишете им в чата. Ще ви съдействат.

# 204
Прави ли ви впечатление, че цените на круизите за 2025 година са по-високи от нормалното за определени региони и месеци от годината. без значение круизната компания. Като пример ще посоча, че вече сравнението евтин круиз за една седмица с цена около 500 евро за най-нисък клас каюта почти не може да бъде открит, защо ли? Сигурно имат увеличение на разходите, недостиг на персонал, повишаване качеството на услугата или на цените на предлаганите храна, напитки, пристанищни такси? Ако пък вие виждате евтини под 500 евро давайте тук предложения, че още нищо не мога да си намеря за догодина.   

# 205
  • гр. София
С всяка изминала година цените растат. Писала съм и по-назад за това. Круизните пътешествия се радват на огромен бум в цял свят, не само в България. Ииии....мисля, че това се използва от компаниите. Персонал няма достатъчно, но то почти никога и не е имало, доколкото знам. Използват ги на макс хората. Има повишение и на пристанищните такси. Аз очаквам скоро някои пристанища да спрат да приемат круизни кораби.

# 206
  • Горна Оряховица
И аз гледам за април и юни...с 1000евро е по-скъпо от същия през края на март. Поне преди месец когато търсих и се чудех да запазвам ли цените бяха по-ниски. Мисля да изчакам септември/октомври/ноември да видя дали ще смъкнат цената. Мисля, че е като при самолетните билети - има си периоди и сезони когато е по-скъпо. Сега масово има круизи и хората се връщат и букват следваш круиз...така си мисля де Wink

# 207
аз си запазих с тръгване на 7 декември от Савона, класическо Средиземноморие-Марсилия, Барселона, Палма, Чивитавекия, Палермо с Коста Тоскана, прозорец за 470 евро на човек. Добавих и пакета напитки за 240 евро на човек и така цената излезна 1 420 евро за двама. По-евтино от това не открих никъде. Кораба е хубав бил съм с него в Дубай, сега маршрута е доста повтарящ се за нас. Но ще избера нови места за посещение от пристанищата на които ще спираме. Така в Барселона ще взема екскурзия до планината Монсерат с манастира и "Черната Мадона", в Марсилия ще направя екскурзия до Авиньон, а в Палма ще посетим шоуто "Сон Амар", нямам идея само за Палермо и Чивитавекия, но пък може и да не слизаме там въобще или просто да повторим, че и потретим, хахах. Това е приятели!

# 208
  • София
За периода ноември декември излизат изгодни круизите около канарите. Аз съм харесала за 2025 предколеден и за нас 4мата децата ще са на 9 и 11 вътрешна каюта е на цена 1300 евро в момента. Кораба е Аида козма - с него бяхме в Дубай и е страхотен. На децата много им хареса. Но ще изчакам и ще видя дали около черния петък няма да пуснат промоции. Забравих да кажа, че в тази цена има вино, бира и сокове по време на работа на ресторантите (почти през целия ден).

# 209
  • София
Пишете на мейла на съпорта да ви изпратят линк, за да доплатите.
Аз така доплащам. Няма грешка.

Общи условия

Активация на акаунт