КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 461
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Кой е по-подходящ и повече би се харесал на деца. Като обстановка да е по-семейно ориентиран.

Аз съм за AIDA NOVA

# 166
Здравейте момичета, искам да попитам пътувалите по маршрута на МSC Барселона, В открито море, Ла Гулет (Тунис), Палермо (Сицилия), Неапол, Ливорно (Флоренция и Пиза), Марсилия, Барселона към колко часа сутринта пристига кораба от Марсилия в Барселона?
Понеже полетите на Wizz air са в 8.45 сутринта се чудя дали ще успеем да хванем полета.
В резервацията пише, че някъде към 8 сутринта акостира кораба в Барселона и на кое пристанище точно. Чудя се дали няма шанс да е по-рано към 6 например за да успеем да хванем този полет…

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 09:19 от Дaмaсценa

# 167
  • София
Здравейте момичета, искам да попитам пътувалите по маршрута на МSC Барселона, В открито море, Ла Гулет (Тунис), Палермо (Сицилия), Неапол, Ливорно (Флоренция и Пиза), Марсилия, Барселона към колко часа сутринта пристига кораба от Марсилия в Барселона?
Понеже полетите на Wizz air са в 8.45 сутринта се чудя дали ще успеем да хванем полета.
В резервацията пише, че някъде към 8 сутринта акостира кораба в Барселона и на кое пристанище точно. Чудя се дали няма шанс да е по-рано към 6 например за да успеем да хванем този полет…

Два пъти съм била на круизи с преход от Марсилия към Барселона и втория път даже закъсня с 5-6 часа (трябваше да акостира в 8 сутринта, а пристигна чак към 13:00) заради неблагоприятни метеорологични условия. При първия ми круиз по този маршрут корабът пристигна навреме (+/- 30 минути).
Но независимо от моя личен опит, абсурд е да разчитате на по-ранно пристигане. Има много голям риск да си изпуснете полета, трансферът от порта в Барселона до Ел Прат (ако там кацат wizz air, аз бях с Turkish airlines) също не е работа за 10 минути, мнали.

# 168
  • София
При нас пролетта пристигна навреме в Барселона, но ми се струва доста рисковано с толкова малко време до полета.

# 169
  • Sofia
Дори и корабът да пристигне по- рано, започват да свалят пасажерите по групи, в предварително определени часове.

# 170
Здравейте! Имам терзания относно един букнат круиз... Става въпрос за края на октомври-началото на ноември, кораба е Celestyal Journey, като маршрута е репозициониране , с минаване през Суецкия канал... букнат е отдавна без представа за случващото се там. Към момента не е нито отменен, нито променен, все едно ще се състои. Има ли някой някаква реална представа как стоят нещата към момента с преминаване на круизни кораби през Суецкия канал? Или поне мнение? Всички останали круизни кораби вече отмениха, промениха маршрута на репозиционирането си, само този не е... Писах няколко пъти на имейла, но отговарят служебно, че към момента нямат информация, която да ни дадат, и че към момента плаването не е отменено...

# 171
  • Горна Оряховица
Абсурд и да стигнете по-рано от 8 няма кой да ви смъкне преди посочения час. Ние стигнахме едната сутрин в Тунис мисля 1 час по-рано, но не пускаха никого преди обявения час. В Барселона стигнахме на време.
Бях запазила с wizz, но отмених и си запазих с раян, защото часовете не ни устройваха.

# 172
  • На зелено
Във връзка с питането между Euribia и Aida Nova. На каква възраст е детето? Влезте в УТ и разгледайте видеа за детските активности на кораба. Аида Нова имат детски клубове за различните възрастови групи. Заниманията са на немски език. В големите ресторанти са с бюфетен принцип на изхранване. Във Фуего ресторанта има бебешки кът с храна - пюрета, сокове и АМ на Хипп.

# 173
Над 8г са децата. Благодаря! Към Аида се насочваме най - вероятно. А тези ресторанти включени ли са в основния пакет, който се заплаща?

# 174
Здравейте, пътешественици!
Искам да организирам круиз за мен, мъжа ми и детето (12г.) за Май 2025 г.
За момента гледам круизи през сайта crusit.bg
Знаете ли някой по-изгоден вариант за резервиране на круиз? По-добре ли е директно през круизната компания?
Дестинацията все още избирам, тъй като не мога да реша, но със сигурност искам да има гръцки острови и Барселона.
Ще се радвам на идея и от вас!
Тази година бях на Круиз с Celestyal Discovery без тях и ми се иска да вдигна левъла драстично и да споделя с тях това вълнение.

# 175
Здравейте. Можете ли да препоръчате застраховка за круиз, която да включва покритие в случай на отмяна на полет от авиокомпанията до началното пристанище и съответно невъзможност за качване на кораба? В предложените линкове на първа страница не видях такива за български граждани.

# 176
  • До морето
Здравейте,  пак съм аз с питане за Кан и Монако. Рових из темите назад и прочетох, че от терминала до гарата в Кан е 20 минути пеша и от там влак до Монако за час. Обаче Гугъл мапс ми дава 50 минути пеша до гарата, а отделно като задам Кан - Монако, ми дава само опция с автобуси, въобще няма влак там.
Аз ли нещо бъркам или всички останали?
Може ли някой да ми обясни (като на блондинка) как от слизането от лодката да стигнем до гарата в Кан и да хванем влак до Монако?

# 177
# 178
Здравейте,  пак съм аз с питане за Кан и Монако. Рових из темите назад и прочетох, че от терминала до гарата в Кан е 20 минути пеша и от там влак до Монако за час. Обаче Гугъл мапс ми дава 50 минути пеша до гарата, а отделно като задам Кан - Монако, ми дава само опция с автобуси, въобще няма влак там.
Може ли някой да ми обясни (като на блондинка) как от слизането от лодката да стигнем до гарата в Кан и да хванем влак до Монако?
Здравейте. Бяхме на круиз с MSC със спирка в Кан в началото на юни. Купихме си онлайн предния ден билети за влака (около 10 ч.) Кан - Монако и обратно, но закъсняхме около 20 минути заради по-бавно извозване с лодките от кораба до пристанището. Нямаше проблем, билетите важаха и за по-късния влак. От пристанището до гарата вървяхме пеша най-много 20-тина минути с бързо темпо (следвайки указанията на Гугъл мапс). Влакът пътува над 1 час (може би около час и 20 мин). За разходка в Монако около 1.30 - 2 часа са достатъчни. Изключете си мобилните данни там, подгответе маршрута предварително! Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 179
  • Враца

Бохо, аз искам да кажа, че на мен ми излизат 2 ЖП гари. Едната е на запад от пристанището на круиза, на самия бряг на морето, и разстоянието по карта е много- може би около 2 км.
Втората гара ми излиза точно над пристанището, на североизток от него, на около 300 метра може би.

Невчи, моля те да уточниш от коя гара в Кан сте хванали влака.

Общи условия

Активация на акаунт