КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 173
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Враца
info@msc.com , на този мейл можеш да опиташ.
Може да им пишеш в някоя СМ, отдолу в дясно на сайта са изброени.
Не се шашкай. Стискаме палци всичко да се нареди.

Само да кажа, че този имейл не е за круизните кораби. Ето какъв отговор получих днес:

Dear Sir, Dear Madam,

You have contacted MSC Cargo Division, for MSC Cruises matters kindly contact their internet site, selecting your country of residence :

https://www.msccruises.com/en-gl/Select-Your-Country.aspx

and picking up Contact at the bottom of the main page.

Thank you in advance and best regards

Info Desk

MSC MEDITERRANEAN SHIPPING COMPANY SA

12-14 Chemin Rieu, 1208 Geneva, Switzerland

T: +41 22 703 88 88 F: +41 22 703 87 87 W: www.msc.com

# 556
  • гр. София
Аз също не го говоря много добре, но се разбрах с американците, макар и трудно. Тяхното произношение е....🙄  Но всички са много любезни и в никакъв случай няма да ти откажат помощ и информация.
"Аз също не го говоря много добре, но се разбрах с американците, макар и трудно. Тяхното произношение е....🙄 "  Какво Все сме ви виновни, и толко ни мразите?
Изобщо не съм казала подобно нещо в поста си! Просто отбелязах, че заради произношението трудно им разбирам...и не само аз.
А ако ме питате лично - не, не са ми приятни, хич!

# 557
Някой спирал ли е на порт Танжер, Мароко? Чета, че градът не си заслужава особено. Иска ми се да видим нещо по-интересно и запомнящо се. Идеи? Без корабни екскурзии.

# 558
Служебно ходим там от фирмата.  Зелено, строи се, типичните арабски пазари. Аз не бих го пропуснала, особено, ако обичаш ориенталски привкус.

# 559
  • Пловдив
.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 20:00 от avia

# 560
  • Плевен
Здравейте! Преди 2 седмици се върнахме от поредния си круиз и ще разкажа накратко. Бяхме с Аида Косма из Канарски о-ви и Мадейра. Повтаряме и кораб, и дестинация, но тази път водихме и наши приятели, които за първи път бяха на круиз и ни беше много забавно. Децата им са на възрастта на нашите и тъкмо и те, и ние си имахме компания. За Аида вече много съм писаала, те са ни фаворит. Ще спомена само промените:
Първото различно, което малко не ми хареса, е, че са въвели час за качване на кораба 14 ч. Предишни пъти отивахме доста по-рано и се качвахме веднага. Сега, ако искаш по-ранно качване, трябва да си платиш. Стана огромна опашка за 14 ч., имаше стотици хора, стана блъсканица, почуствах се като в България.
Картите ни даде един сърбин, който много се зарадва, че идват комшии на борда. Беше певецът на рокбандата и всяка вечер ходехме да го гледаме на вътрешния басейн със жива музика.
Не ми хареса също, че програмата в театъра беше абсолютно същата, както предишната година със същия кораб из Средиземноморието. Може би е логично, но за нас си решавам, че няма да се качвам на един и същ кораб две поредни години. Харесва ми да е по-различно и по-разнообразно.
Времето беше малко облачно първите дни, но пак около 20 градуса. Откъпахме се по басейни и джакузита. Мъжете хванаха и доста тен. На Фуертевентура се къпаха около час в океана. Водата беше 22 градуса. Ние искахме да се разходим и да разгледаме, а следобяд се заоблачи и решихме да се качим обратно на кораба.
Всичко друго си беше прекрасно - обслужването, чистотата, разнообразието на храната и високото и качество, много удобни часове на пристигане и отплаване, шоутата.
При Аида сървис чарджес са включени в цената. Имахме по 150Е борден кредит, изхарчихме си го са допълнителни напитки, коктейлчета и няколко блузки от Аида Шопа и така, не сме регистрирали допълнително карта или кеш.
Пътувахме с Уиз до Барселона, с нощувка там, после с Вуелинг до Гран Канария и обратно по същия начин, но без нощувка. Билетите бяха по около 30Е на полет. Никъде не сме имали закъснения или проблеми, пупупу, дано да е винаги така!
Ако някой има някакви въпроси нека ми пише.

# 561
Здравейте! Преди 2 седмици се върнахме от поредния си круиз и ще разкажа накратко. Бяхме с Аида Косма из Канарски о-ви и Мадейра. Повтаряме и кораб, и дестинация, но тази път водихме и наши приятели, които за първи път бяха на круиз и ни беше много забавно. Децата им са на възрастта на нашите и тъкмо и те, и ние си имахме компания. За Аида вече много съм писаала, те са ни фаворит. Ще спомена само промените:
Първото различно, което малко не ми хареса, е, че са въвели час за качване на кораба 14 ч. Предишни пъти отивахме доста по-рано и се качвахме веднага. Сега, ако искаш по-ранно качване, трябва да си платиш. Стана огромна опашка за 14 ч., имаше стотици хора, стана блъсканица, почуствах се като в България.
Картите ни даде един сърбин, който много се зарадва, че идват комшии на борда. Беше певецът на рокбандата и всяка вечер ходехме да го гледаме на вътрешния басейн със жива музика.
Не ми хареса също, че програмата в театъра беше абсолютно същата, както предишната година със същия кораб из Средиземноморието. Може би е логично, но за нас си решавам, че няма да се качвам на един и същ кораб две поредни години. Харесва ми да е по-различно и по-разнообразно.
Времето беше малко облачно първите дни, но пак около 20 градуса. Откъпахме се по басейни и джакузита. Мъжете хванаха и доста тен. На Фуертевентура се къпаха около час в океана. Водата беше 22 градуса. Ние искахме да се разходим и да разгледаме, а следобяд се заоблачи и решихме да се качим обратно на кораба.
Всичко друго си беше прекрасно - обслужването, чистотата, разнообразието на храната и високото и качество, много удобни часове на пристигане и отплаване, шоутата.
При Аида сървис чарджес са включени в цената. Имахме по 150Е борден кредит, изхарчихме си го са допълнителни напитки, коктейлчета и няколко блузки от Аида Шопа и така, не сме регистрирали допълнително карта или кеш.
Пътувахме с Уиз до Барселона, с нощувка там, после с Вуелинг до Гран Канария и обратно по същия начин, но без нощувка. Билетите бяха по около 30Е на полет. Никъде не сме имали закъснения или проблеми, пупупу, дано да е винаги така!
Браво , Ани! Е не мога да ги натъкмя полетите до Гран Канария и това е. Под 700 лв няма, защото е априлската ваканция явно. Нали до Лас Палмас летяхте? Колко най- късно може да се качим на кораба, знаеш ли? Ако взема полет същия ден, който кажа в 14:00 ч примерно…?а навръщане в колко часа ви беше полета от Гран Канария?

# 562
  • Горна Оряховица
Не мога да открия в мейла и в документите колко време преди круиза трябвя да доплатим останалата сума.
Запазихме през www.seereisedienst.de MSC. Върти ми се нещо 60 дни ...ама?

# 563
  • Плевен
Здравейте! Преди 2 седмици се върнахме от поредния си круиз и ще разкажа накратко. Бяхме с Аида Косма из К..........
Браво , Ани! Е не мога да ги натъкмя полетите до Гран Канария и това е. Под 700 лв няма, защото е априлската ваканция явно. Нали до Лас Палмас летяхте? Колко най- късно може да се качим на кораба, знаеш ли? Ако взема полет същия ден, който кажа в 14:00 ч примерно…?а навръщане в колко часа ви беше полета от Гран Канария?
Честита Нова Година! Желая на всички ви една прекрасна година, изпълнена с положителни емоции и незабравими пътешествия и круизи!
Пропуснах няколко неща, затова допълвам.
Мимчето, мисля, че няма проблем да кацнете около 14 ч., придвижването до порта е с автобус 60 за около 40 мин. Като слезете там кораба е точно отпред. Той кораба отплава чак в 22 ч. и поне до 6-7 е качването мисля. Но за по-сигурно им пиши на чата във ФБ. Вече няколко пъти им писах там и винаги отговарят, макар и не веднага.
За на връщане имаше 4 полета за деня до Барселона. Ние можеше да хваневм в 10 или в 16 ч. Решихме, че за 10 ще трябва много рано да слезем от кораба и да бързаме, да имаме няколко часа в Барселона, но решихме, че за 16 ще ни е по-удобно. Имайте впредвид само, че самолетите в Барселона Вуелинг каца на Т1, а УИЗ излита от Т2В. Автобусите между терминалите са през 10-15 мин, безплатни са, но не е близо и трябва да се предвиди придвижването. Виж билети през Малага, Мадрид, Валенсия или Аликанте. Имаше изгодни и удобни през Лондон, но нямахме толкова време, доста се отдалечават. Никак не ни беше удобно, че кацаме в 3 през нощта, но и аз не можах да намеря по-удобни и изгоди полети.
Сетих се нещо - като бяхме на Мадейра, слязохме всички от кораба и синйт ни ми даде бордната си карта в моя джоб. Разходихме се из града и ние жените решихме да ходин на градините Моне, защото предния път много ни харесаха, а мъжете решиха да се връщат на кораба. Чак после се сетихме, че картата на детето е в мен, вече бяхме доста нагоре с автобуса. Изпратих им снимка на бордната картаи там при качването на кораба са обяснили. Направили са проверка, говорили са по уоки толкито и са му издали нова карта, като са му поръчали като се върнем ние да занесе първата карта да я анулират. Споделям го, защото аз мислех, че няма да му позволят на борда, но явно като е с баща си и са обяснили и показали снимката е станало. Може би ще е полезно. Надали сме първите с такъв случай, но не ни се беше случвало досега.

# 564
Не мога да открия в мейла и в документите колко време преди круиза трябвя да доплатим останалата сума.
Запазихме през www.seereisedienst.de MSC. Върти ми се нещо 60 дни ...ама?
30 дена.

# 565

Здравейте!Имам въпрос относно роуминга на островите,има ли някави такси ,нещо по различно от ЕС.

# 566
  • гр. София
Не, няма. Те са испанска и португалска територия, а те са в ЕС.

# 567
  • Плевен
danielasz, както са ти отговорили, спирките са само в Испания и Португалия, т.е. ЕС и роуминга си е напълно нормален, без допълнителни такси.
          Казвала съм го и преди, но ще повторя нещо много важно: Задължително телефоните ви трябва да са на ръчен режим за избиране на мобилна мрежа. Предишен път като бяхме на пристанище и си пускахме мобилните данни, бяха на автоматичен избор и е хващало корабната мрежа. Платихме солена сума и вече си знаем - само на ръчно избиране.
          Също, забравих да спомена, за първи път пътувахме само с лични карти. Досега винаги пътувахме с международните си паспорти. Разбира се, първо ги питах в чата дали това е достатъчно и те казаха ДА.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 23:33 от anyto

# 568
  • Горна Оряховица
Ние си бяхме на автоматичен режим за мрежа и на 2та круиза. Каква е тази корабна мрежа, не е ли wi-fi? Къде сте били на круиз, само в EU ли?
П.с били сме с MSC и celestyal.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 08:51 от Jeini

# 569
Запазихме този круиз https://www.e-hoi.de/cruisebooker/ps/1/?fuseaction=pricesearch.g … Cxl&source=search  Някой да е правил този маршрут да сподели как стои въпроса с придвижването от/до пристанища в Барселона, Марсилия, Палермо, Палермо, Рим?

Общи условия

Активация на акаунт