КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 071
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • Враца
Ние сме ползвали безплатния автобус.
Става. Чака се, защото на стоянката се струпват хора и дори автобусите да са през 10 минути, могат да качат 60-70 човека, а чакат повече.
Но има ленти за чакане и не може да се прережда. А има и служители, които следят за реда на хората. Така че този транспорт е удобен, особено като за безплатен.

# 736
  • Горна Оряховица
За Марсилия ли говориш Трън в Очите?
Миналата година ние чакахме 30-40 мин на жегата и беше кошмар. Всички се бутаха и нямаше никой, който да следи. На Шатъла пишеше, че чак след 15 часа ще започва да вози наобратно и имаше страшно много хора. За това не ми се иска, но 17 евро...4 човека сме и нашите приятели още 4. Това са 260лв, някакси не ми харесва 🤣 Най-кофти порт до сега ми е бил Марсилия.

# 737
  • София
Може ли да препоръча кораб за Норвежките фиорди през юли. Чудя се дали MSC Euribia е най-добрият избор.

Също така, ще съм много благодарна за разказ от първо лице.

# 738
  • Враца
Миналата година ние чакахме 30-40 мин на жегата и беше кошмар. Всички се бутаха и нямаше никой, който да следи. На Шатъла пишеше, че чак след 15 часа ще започва да вози наобратно и имаше страшно много хора. За това не ми се иска, но 17 евро...4 човека сме и нашите приятели още 4. Това са 260лв, някакси не ми харесва 🤣 Най-кофти порт до сега ми е бил Марсилия.
Да. Имаше някакви служители и казваха колко човека  да се качат. Даже на нас ни дойде реда когато свършваше мястото в автобуса, и като видяха, че сме с малко дете, ни пуснаха да се качим и ние, и след нас спряха опашката.

# 739
  • Горна Оряховица
Да. Имаше някакви служители и казваха колко човека  да се качат. Даже на нас ни дойде реда когато свършваше мястото в автобуса, и като видяха, че сме с малко дете, ни пуснаха да се качим и ние, и след нас спряха опашката.
Ние явно сме теглили късата клечка, защото шофьора при слизане изрично каза на всички, че през този ден трансфер няма да има към кораба преди 15 часа ( за часа не съм сигурна дали беше 15 точно). Доста странно ми стана, ами ако някой иска по-рано - как така цял ден няма да има, а чак в 15 като на борда всички трябва да са в 18 примерно.
Та за това ми е лош спомен порта в Марсилия. Ще си направим сами Екс ан Прованс с влак, ако не е хубаво времето и вали няма въобще да слизаме. Ще го мислим в движение.
Исках да питам от Месина до Таормина предполагам с влак е най-лесно. Гарата е до самия Порт. Заслужава ли си заради Амфитеатъра и колко време отнема пътя? Чудя се да разгледаме ли само Месина. Там сме в 12 часа и кораба тръгва в 20 часа.

# 740
Ние явно сме теглили късата клечка, защото шофьора при слизане изрично каза на всички, че през този ден трансфер няма да има към кораба преди 15 часа ( за часа не съм сигурна дали беше 15 точно). Доста странно ми стана, ами ако някой иска по-рано - как така цял ден няма да има, а чак в 15 като на борда всички трябва да са в 18 примерно.
Та за това ми е лош спомен порта в Марсилия. Ще си направим сами Екс ан Прованс с влак, ако не е хубаво времето и вали няма въобще да слизаме. Ще го мислим в движение.
Исках да питам от Месина до Таормина предполагам с влак е най-лесно. Гарата е до самия Порт. Заслужава ли си заради Амфитеатъра и колко време отнема пътя? Чудя се да разгледаме ли само Месина. Там сме в 12 часа и кораба тръгва в 20 часа.

Мен също ме интересува Месина - Таормина. Виждам, че гарата в Таормина е доста далече от града. После автобус Interbus 10 който е един път на час /ако не бъркам нещо/ и май няма много време за разглеждане.

В Марсилия сме били преди година.  Не успяхме да ползваме шатъла, имаше ограмна опашка, тъй като бяха два кораба едновременно. Отделно спирката на шатъла беше на поне 20 минути пеша от нашата стоянка.
Пътувахме с градски автобус след доста ходене пеша извън порта.
Дали вариант с такси до гарата не е по-бюджетно от патения шатъл?
P.S. С MSC Europa ли пътувате?

# 741
  • Горна Оряховица
Да, с Европа сме. Не съм гледала другите вариянти, но ние сме 8 човека и такси не ни устройва.

# 742
  • София
Повтарям си въпроса, някой ходил ри е от Савона до Генуа самостоятелно? Гледах, че има влакове, но не съм сигурна ще стигне ли времето.

# 743
Повтарям си въпроса, някой ходил ри е от Савона до Генуа самостоятелно? Гледах, че има влакове, но не съм сигурна ще стигне ли времето.
Не сме ходили от Савона до Генуа, но според Гугъл има влакове на всеки час и се пътува около 1 час или малко повече. Гарата в Генуа е в центъра, така че спокойно може да се разходите.
В Генуа има няколко асансьора, които поне миналата година бяха безплатни, с които можете да се качите на високо в града за панорамни гледки.
Какво е разписанието на кораба в Савона?

# 744
  • София
Пристига в 9.00 ч. и отпътува в 16 ч. А пристанището далеч ли е от ЖП гарата?

# 745
Пристига в 9.00 ч. и отпътува в 16 ч. А пристанището далеч ли е от ЖП гарата?
С уговорката, че не сме били никога в Савона и се базирам на Гугъл и разписанията на влаковете,
ми се струва, че ще е едно голямо препускане.
Слизане максимално рано малко след 9.00 плюс от порта до гарата  30 минути пеша според мапса излиза най-ранен влак в 10 - 10.10. Пристигане в Гунуа 11.30-12.00 часа.
Връщане най-късно 13.30 за да сте на борд 16.00
За разходка 1-1.30 ч. мисля, че не си заслужава.

# 746
  • Враца
Аз не бих рискувала от 9 до 16ч. да ходя до друг град.
Имайте предвид, че щом отпътуването е в 16, вероятно качват хора до 15.30 или до 15ч. А трябва и някакво време за придвижване от гарата до круизния кораб.

# 747
Не знам дали ви интересуват турове с местен шофьор за Сицилия, но преди 3 години за нашия круиз съвсем случайно попаднах на един човек(в чуждестранна група за фенове на кораба, на който бяхме) и му писах. Такъв тур ни спретна, че за нас това беше най-хубавия ден от целия круиз.
Първоначално искахме само до Таормина, но той ме убеди да навия останалите за малко по-дълга обиколка, включваща Таормина, Савока и Кастелмола, беше много малко по-скъпо на човек, отколкото само до Таормина и си прекарахме супер! А човекът е супер усмихнат и готин.
В Савока е снимана сватбата от Кръстника.
Взе ни от пред кораба и ни върна съвсем навреме.
Ако някой има желание ще дам данни на човека.

# 748
  • Горна Оряховица
Не знам дали ви интересуват турове с местен шофьор за Сицилия, но преди 3 години за нашия круиз съвсем случайно попаднах на един човек(в чуждестранна група за фенове на кораба, на който бяхме) и му писах. Такъв тур ни спретна, че за нас това беше най-хубавия ден от целия круиз.
Първоначално искахме само до Таормина, но той ме убеди да навия останалите за малко по-дълга обиколка, включваща Таормина, Савока и Кастелмола, беше много малко по-скъпо на човек, отколкото само до Таормина и си прекарахме супер! А човекът е супер усмихнат и готин.
В Савока е снимана сватбата от Кръстника.
Взе ни от пред кораба и ни върна съвсем навреме.
Ако някой има желание ще дам данни на човека.
Ще ти пиша на ЛС за координати. Аз намерих 1 човек, иска ни 480 евро за 8 човека за Таормина и Етна, но иска 30% депозит...до сега допозит не са ми искали и не ми се ангажира с него.

# 749
А от Савона има ли някакъв превоз от пристанището до Генуа, или да си проверя корабните варианти? С Коста сме.
влак от гарата на Генуа ще ви заведе за 20минути и от там ще хванете автобус №7 до палата кроичере

Общи условия

Активация на акаунт