КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 447
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Вероятно допускат, че някой може да ти пие от чашата.

Е това вече би било прекалено. Иначе е ясно, че може да се злоупотреби с пакета, но по скоро на барове из кораба. На вечеря е толкова очевидно, че не вярвам хората да си го позволяват. Значи ще разберем скоро. Ще споделя след като се върнем, но ако някой е бил този сезон на Еурибия ще се радвам да каже.
Бяхме две семейства, когато бяхме на Еурибия. Ние имахме пакет с алкохол, а другото семейство нямаше, но ни настаниха на една маса и то много яка, до прозореца!
Агенцията през, която си закупихме круиза ни съдейства за местата. Обясниха ми, че по принцип когато сме с различни пакети, настаняват на различни маси.
На Карибите тази година пак имахме същият проблем, но се оказа, че шефа на всички барове на кораба е наш сънародник. С едно обаждане реши проблема.
Ако не ви настанят заедно, си сменете часа с по- късен, тогава няма много хора в ресторанта.

# 241
Здравейте, на 22-ри август пътувам с MSC Sinfonia по маршрут Пирея -> Сплит -> Венеция - Маргера -> Бриндизи -> Миконос -> Пирея. За Венеция - Магера как стоят нещата с порта и превоза от/до? Корабът те оставя директно във Венеция или слизаш в Магера и от там сам се оправяш до Венеция?

# 242
  • Sofia
Оправяш се сам, има метромувър там.

# 243
  • До морето
Привет на всички. Вчера се прибрахме от нашия първи круиз и бързам да напиша пресни впечатления. Тъй като темата малко е загубила основната си цел да помага и да дава отговори, а по-скоро се пише кой къде ще ходи, ще напиша един протяжен пост за полуидиоти, пълен с подробности, които може да са от полза на някой като нас, който за първи път ще се качва.

Бяхме на MSC SEAVIEW по маршрута Генуа- Ла Специя- Чивитавекия- Море - Палма де Майорка- Барселона - Генуа. Запазихме почти в последния момент през бг агенция, защото от повечето сайтове ни даваше, че няма свободни каюти за точно тези дати.
Летяхме от Букурещ до Милано, а от Милано до Генуа пътувяхме с Фликс бус, който спира буквално пред терминала на MSC. Вътре на всяка крачка има хора, които ви упътват и помагат за багажа, минаването на проверките и влизането на кораба. Изобщо няма какво да го мислите, аз излишно много притеснения хвърлих по тази част. Качихме се на борда точно в 13:00 и каютата ни вече беше готова. Още на входа ни посрещнаха с предложения за пакет напитки. Само за сравенине-  през агенцията ни го предложиха за 980 лв, а на борда платихме 210 евро. Заслужава си. Ние до последно се чудехме за този пакет, защото не сме големи пиячи, а децата ни пък и без друго пият само вода, но накрая като дръпнахме чертата - винаги е по-добре с пакет напитки.
Каютата беше с прилични размери, аз най- притеснена бях къде ще набутаме всички куфари, но и за тях имаше място. Куфарите дойдоха почти веднага, докато се настаним и отидем да хапнем и после ни чакаха пред вратата.
Корабът е огромен, има адски много забавления. Постоянно някъде има нещо организирано. Наистина трябва нон-стоп да следиш приложението МСЦ, защото вечно нещо изпускахме, закъснявахме, а децата търчаха нагоре-надолу, за да присъстват на 3 неща едновременно 😂.
В Ла Специя не слизахме.
 В Чивитавекия бях запазила през Get your guide еднодневна екскурзия с хоп-он - оф автобус и трансфер до Рим и обратно. Абсолютно излишно упражнение. Ние сме били в Рим, ходихме заради децата, но наистина не си заслужава. Супер много се пътува, супер малко време остава за самия Рим и супер голям стрес е да не изпуснеш кораба на връщане. Скъсих си живота с това връщане.
В Палма де Майорка се слиза директно на круизния терминал и отпред има спирка. С линия номер 1 Синдикат и цена на билетчето от 3 евро отиваш направо в центъра при забележителностите Simple Smile
 Барселона също я пропуснахме, че сме били няколко пъти и си останахме на кораба.
Кан беше една от най- големите ми въпросителни. И тука питах, и клипчета гледах, и пак не ми беше ясно с тия лодки как става извозването.
Сутринта в 7:15 на определено място в кораба отиваш да си вземеш номерче. След това в 8:15 всички отидохме в театъра на кораба и от там ни викаха по номера. Ние бяхме в 3та лодка и в 9:15 бяхме вече на брега. Много бързо, лесно и организирано се случва всичко. Понеже  бяхме решили да идем и до Монако, от гарата в Кан (15 минути пеш, до ресторант КФС се намира) си купихме семеен билет от машина, важащ за 4 пътувания в рамките на деня за 18 евро. След час и 20 минути бяхме в Монако.
Там наистина за няма и 2 часа разгледахме всичко, което можахме и хванахме влака обратно, за да разгледаме и Кан. В 16:00 бяхме вече на лодката за прибиране към кораба. Когато се прибрахме, в стаята ни чакаше покана да отидем да си платим сметката, както и етикети за куфарите и инструкции къде и как да си оставим багажа, понеже на другия ден слизахме.  Пак отбелязвам, че в нито един момент не те оставят да се чудиш кога и какво да правиш. Тъй като полетът ни на обратно беше пак от Милано и трябваше да хавнем влак от гарата в Генуа, вечерта отидох да попитам дали може да не чакаме да ни повикат за слизане, а да слезем към 8 сутринта. Нямаше никакъв проблем и на следващия ден след като изпихме последното кафе на борда си взехме довиждане и потеглихме.

В заключение да кажа, че ни хареса и със сигурност ще повторим. Не знам дали ще е със същата компания. На моменти се усещаше, че е адски пренаселено. В основния ресторант въобще нямаше нищо специално - тракат вилици и лъжици, няма музика, масите една върху друга. Ние в повечето вечери предпочетохме  бюфета заради възможността да се храним навън на палубата, където беше 200 пъти по-тихо, по-спокойно и по - приятно. Басейните  също са недостатъчно за броя гости, според мен. Буквално един върху друг бяха и деца, и възрастни. Усещането е като да си в огромен ол инклузив хотел, просто всяка сутрин се будиш на различно място и може би това е нещото, което не ми допадна и очаквах малко повече.
Пак се извинявам за дългия пост и някои излишни подробности, но пък се надявам да е полезен за някой новобранец.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 23:12 от Boho chic

# 244
  • Враца
Като чета, излиза, че MSC са по-организирани от Коста за качване и слизане, за етикети, за други такива теми.

# 245
  • Sofia
Пътували сме и с двете компании и не намирам особена разлика в организацията.

# 246
  • Пловдив
Бихте ли споделили как си организирате деня в Ла Гулет?
 Има ли сигурно място за обмяна на валута в близост до порта? Намирам само един офис в района на порта, но отзивите са много лоши - отказват да впишат имена и номер на паспорт при закупуване и съответно отказват да изкупят остатъка в края на деня. На сайта на МВнР информацията е много неясна и противоречива - уж има лимит за внос/износ на валута, а един абзац надолу болтнато е написано, че е забранено без да се упоменава лимит. В чужди форуми чета, че дори за забравени монети по джобове правят проблем.
От къде взехте такси - от самия порт, отвън или предварително имахте резервация?
Ще бъдем 6 възрастни и 5 деца на възраст между 14 и 17 г. - има ли по-големи ванове?
Има ли фиксирани тарифи?
 Пазите ли координати на шофьор, от който сте доволни?
Много ме натоварва неяснотата и липсата на информация и ще съм задължена на всеки, който сподели опит.

# 247
  • София
Здравейте, може ли да споделите за интернет пакетите на МСЦ, чудя се дали да си пусна пакет за круиза ни по фиордите - качваме се в след 10 дни. В приложението виждам, че има опция за Browse или Browse and Stream. Питането ми е с този най-базовия пакет какво може да се прави? Достатъчен ли е нета за проверка на мейл, социални мрежи, и чат?

# 248
  • До морето
Достатъчен е, да. Може да получавате и пращате съобщения в социалните мрежи врежи. Да водите разговори по вайбър и уотс ъп (не видео), да качвате снимки....
Следете в приложението за промоции преди качване, но като цяло при нас на кораба цените бяха по-добри, отколкото преди това. Аз бих изчакала и бих го купила от там. Имайте предвид, че когато корабът е на пристанище, си имате мобилни данни и стандартен роуминг според плана ви. Тоест тези пакети се ползват само вечер след отплаване и ако имате ден в морето.

# 249
  • София
С MSC имам опит с browse and stream и съм доволна, връзката е отлична. Във всички дни по море мъжът ми имаше конферентни разговори в zoom и въпреки първоначалните притеснения дали на кораба качеството няма да е компромисно, нямаше никакви забележки.
Като стана дума за интернет, пролетта за първи път ще пътуваме с NCL и по-конкретно Norwegian Breakaway. Как стои въпросът с интернета там? Видях, че няма типа пакети на MSC и това, което е най-близко като предложение, е значително по-скъпо и не може да се заяви предварително. Някой с личен опит?

# 250
 Има ли сигурно място за обмяна на валута в близост до порта? Намирам само един офис в района на порта, но отзивите са много лоши - отказват да впишат имена и номер на паспорт при закупуване и съответно отказват да изкупят остатъка в края на деня. На сайта на МВнР информацията е много неясна и противоречива - уж има лимит за внос/износ на валута, а един абзац надолу болтнато е написано, че е забранено без да се упоменава лимит. В чужди форуми чета, че дори за забравени монети по джобове правят проблем.
От къде взехте такси - от самия порт, отвън или предварително имахте резервация?
Ще бъдем 6 възрастни и 5 деца на възраст между 14 и 17 г. - има ли по-големи ванове?
Има ли фиксирани тарифи?
Много ме натоварва неяснотата и липсата на информация и ще съм задължена на всеки, който сподели опит.
Здравей, на нас също ни предстои пътуване до там през октомври. С кредитна карта не може ли да се плаща, а се налага да се обменя валута? Сега разбирам за такива проблеми и малко се стреснах…

# 251
  • гр. София
На MSC интернета е отличен. Ползвали сме базовия. Цената преди качване винаги е била по-добра, отколкото на борда. Мисля с около 20%. Неограничен е.
Колкото до NCL там базовия пакет беше със 150мин., което са за цялото пътуване и които се източват за нула време. Уж изключваш интернета, а той се хаби... Ние не усетихме кога свършиха. Отделно, че и качеството на връзката е много лошо.

# 252
  • София
... Не знам дали ще е със същата компания. На моменти се усещаше, че е адски пренаселено. В основния ресторант въобще нямаше нищо специално - тракат вилици и лъжици, няма музика, масите една върху друга. Ние в повечето вечери предпочетохме  бюфета заради възможността да се храним навън на палубата, където беше 200 пъти по-тихо, по-спокойно и по - приятно. Басейните  също са недостатъчно за броя гости, според мен. Буквално един върху друг бяха и деца, и възрастни. Усещането е като да си в огромен ол инклузив хотел...
Сменете компанията! Много пъти тук споменавах много важния критерий за избор - съотношението брой гости/общи части. Личната ми препоръка е за Селебрити!
Не знам защо в България се насажда избора на MSC и Costa най-много?!? Аз като им гледам цените са само малко по-евтини, а разликата в качеството е космическа.

# 253
  • До морето
Ами и аз не знам защо, но е факт, че предимно те се препоръчват и сякаш са най-популярни у нас. Аз наистина избирах между двете и избрах MSC като по-добрият вариант.

# 254
Има ли фиксирани тарифи?
Здравей, на нас също ни предстои пътуване до там през октомври. С кредитна карта не може ли да се плаща, а се налага да се обменя валута? Сега разбирам за такива проблеми и малко се стреснах…
В Тунис такситата са евтини, само настоявайте да включат брояча. Жълтите движат по принцип в рамките на града. Има и лицензирани бели туристически таксита (обикновено са бусове) те правят екскурзии между градовете и там цената е на договорка. Тунизийски валута може да си купите от Тавекс, но по принцип е забранена за внос и износ.

Общи условия

Активация на акаунт