КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 348
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте момичета, до сега не съм ходила на круиз, но някак си все на там ме тласка мисълта.
Моля ви някой да ме светне как се оправяте с визи, полети, организация на пътуване. Как например се включвате с круиз, който първа точка е например Австралия или Таити Flushed и последна точка пак някъде там

Френската полинезия много искам да я видя някой ден, но много сложно бе хора. Така ли е в действителност? Колко време по-рано човек трябва да започне подготовката на такова пътуване?

Извинете ме за нахълтването, не съм чела стари теми Relaxed

# 346
  • Sofia
Конкретно за Френска Полинезия, първо набелязвате круиз, после вадите австралийски визи (вадят се онлайн и важат за определен период, който трябва да съобразите, защото не е много голям) и след това останалата организация-  круиз, хотели, полети, коли, трансфери, забележителности и активности и т.н. … не е сложно, но изисква време и четене.

# 347
Май ще трябва да добия опит с нещо по-лесно като круиз и след това да се впускаме на дълбоко.
С някой круиз, за който не се изисква виза, но е с първа точка Европа.

Благодаря ви, ще продължа да мечтая

А междувременно, ако някой се самоорганизира за нещо интересно като Френска полинезия Simple Smile и иска да сподели пътуването си с други 2-4 човека, ще съм много щастлива да се включим.

# 348
......не знам дали бих повторила повече круиз с която и да е компания.
Не се отказвай да опиташ нещо по-качествено от Коста! Хиляди пъти тук обръщам внимание на съотношението общи части/брой гости - определящо е за бутаницата. Пробвай Селебрити!
Търсих за фризьорката ми бюджетно приключение за догодина и намерих за края на август с Експлорър оф дъ сийс 7 нощи 2 възрастни с две деца - круиз Равена-Равена (Хърватска и Гърция) и самолетни билети с Луфтханза до/от Болоня за малко под 5К. Мисля, че това е супер оферта за едно семейство! Във Вива вояж разбира се, другаде няма толкова добра цена. Споделям, за който планира навреме.:blus
Супер!

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:55 от Дима Влайкова 715922

# 349
Здравейте!
За пръв път ще сме на Norwegian, и по-конкретно на Norwegian Pearl. Има ли нещо конкретно, което мислите, че трябва да знам и ако някой скоро е бил на този кораб, ще се радвам да сподели впечатления.
Благодаря!

Повдигам си въпроса, ако някой има впечатления...

# 350
  • София
Благодаря много на всички за споделения опит с Коста Диадема. И на други места четох, че оплакванията са именно от блъсканицата и опашките. Аз имам сравнение само с MSC, където обаче изкарахме страхотно и нямаше никакви опашки, липса на свободни места и т.н. Но родителите ми, които исках да изненадам сега, са били на 7 круиза и не искам сега да е разочарование заради кораба. Круизът е декември, но пак не мога да съм сигурна дали няма да е препълнен.
Много пътешествия по вода желая на всички 🤗

# 351
А пътувате ли с Травъл холидей? Мнения, отзиви?
Защото гледам техни предложения и ми се струват не лоши. В сайта на круизния кораб като се сметне тяхната сума, самолети в двете посоки и евентулно по една странична нощувка, че то излиза същото горе-долу.

Простете за лаишките въпроси

ПП: а, и някой правил ли е околосветско като сменя круизите? интересно ми е

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 16:18 от RNR

# 352
А пътувате ли с Травъл холидей? Мнения, отзиви?
Защото гледам техни предложения и ми се струват не лоши. В сайта на круизния кораб като се сметне тяхната сума, самолети в двете посоки и евентулно по една странична нощувка, че то излиза същото горе-долу.

Ние сме пътували с тях преди години. Това бяха първите ни круизи, децата бяха по-малки и така ни беше по-спокойно. Много са организирани, не сме имали никакви проблеми. Имат водач на групата, който се занимава с всичко. Не мислиш за трансфери, хотели, закъснения на полети, просто се наслаждаваш на почивката. Плащаш малко повече, но всяко нещо си има цена.

# 353
  • София
...В сайта на круизния кораб като се сметне тяхната сума, самолети в двете посоки и евентулно по една странична нощувка, че то излиза същото горе-долу....
Ей, Вие от една страница четене вече и изводи за цени на круизи правите, Френска Полинезия проучихте, че и околосветски пътешествия Ви вълнуват!:rolling_eyes:
Да не си мислите, че агенциите пътуват на собствени разноски? Пътуват за Ваша(на клиентите) сметка.
Ако искате дайте конкретно предложение да го разкостим и се обзалагам, че ще има 1000 лв. разлика с такова, организирано самостоятелно.

# 354
Момичета имам въпрос за таксите за бакшиши на кораба. Предния път ни удържаха около 180 евро за такава такса “обслужване”. Та в случая задължени ли сме да я платим, тъй като отделно давахме бакшиши на персонала.
ПП Информирах се за нещата. Оказа сече този път ни е включена в цената.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 20:16 от Дaмaсценa

# 355
Момичета имам въпрос за таксите за бакшиши на кораба. Предния път ни удържаха около 180 евро за такава такса “обслужване”. Та в случая задължени ли сме да я платим, тъй като отделно давахме бакшиши на персонала.
ПП Информирах се за нещата. Оказа сече този път ни е включена в цената.
На някои компании е включена в цената. Например от скоро MSC я включиха в пакетната цена. На Коста не е включена и трябва задължително да се плати на кораба. Бакшишите, които даваме на персонала са по желание, таксата е задължителна, когато не е включена в пакета. Ако пътувате през немска агенция не плащате такава такса.

# 356
Някой заминаващ на 08.10 с Коста Пасифика от Рим да си направим компания?Simple Smile

# 357
Здравейте! С  три деца сме и сме запазили два круиза с две от децата. Обаче може да се наложи, едното дете да го заменим с другото. Някой дали има опит със смяна на пасажер? Единия круиз е на Коста, другия на МСЦ.

# 358
  • гр. София
За Коста не знам. За MSC трябва кабината да е категория Фантастика, за да имате право на смяна на име. Но най-сигулно се свържете с тях и ги питайте.

# 359
  • в рока
Здравейте!След 5 дни заминаваме за Фиордите,бих искала да попитам ,ако някой скоро се е върнал оттам или преди е ходил по това време на годината,какви са температурите там сега горе-долу?
Може да погледнете прогнозата в някой сайт, например wetter.com или windy.com.

Общи условия

Активация на акаунт