КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 317
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
petjah, благодаря за споделеното! Много полезна информация, впечатления и конкретника за цялото пътуване Purple Heart,  но от къде направите резервацията?

# 376
  • ПАЗАРДЖИК
За мое успокоение през usit colours, за да имам договор на бг език и да съм сигурна, че всичко съм разбрала. Знам английски, но рядко го практикувам и за по- сигурно…

# 377
  • Горна Оряховица
Имаме запазен круиз за края на март. Едната спирка е Чевитавекия. Ходили сме в Рим с мъжа ми, но май ще направим Рим за ден и децата да видят Колизеума и още някоя забележителност. Гледам от сега в сайта на trenitalia, но от Чевитавекия ми дава само 1 влак преди обяд. Погледнах и за месец напред и там има през 20-30 мин.
Въпроса ми е долу горе около месец напред ли се пускат пълните разписания на влаковете и четох, че е хубаво да взема билетите онлайн и да се чекираме предварително, за да не чакаме на опашки.

# 378
Petjah, много ми беше интересен разказа, благодаря ! Ние днес слязохме от първия ни круиз  и се чувствам по същия начин. Тръгването ни беше от Марсилия и макар че бях подготвена за съмнителните субекти, очаквах да е поне по-чисто. Жалко за иначе красивия град.

Jeini, не съм сигурна дали е точно месец, но е много рано отсега да резервирате.

# 379
Трябва да букна круиз за късно лято/ранна есен за догодина, нещо северно. Гледах, че има два варианта като цяло - Копенхаген и после из Норвегия или Копенхаген и малко повече дъжави - Полша, Литва, Швеция.. Кое е по-заслужаващо си?
Досега, което четох, MSC е по-добре от коста?
Може ли 3ма възрастни и дете в една каюта (на някой сайтове не ми дава такава опция)?
Има ли специално време на намаления (черни петъци, коледа...) или колкото повече намалява времето, става по-скъпо?

# 380
  • гр. София
Има син петък като намалението е малко.

Няма някаква зависимост за цените. Трябва да следите на няколко места. Понякога last minute е най-изгодно, но не винаги. По принцип северните дестинации държат цени.

# 381
Имаме запазен круиз за края на март. Едната спирка е Чевитавекия. Ходили сме в Рим с мъжа ми, но май ще направим Рим за ден и децата да видят Колизеума и още някоя забележителност. Гледам от сега в сайта на trenitalia, но от Чевитавекия ми дава само 1 влак преди обяд. Погледнах и за месец напред и там има през 20-30 мин.
Въпроса ми е долу горе около месец напред ли се пускат пълните разписания на влаковете и четох, че е хубаво да взема билетите онлайн и да се чекираме предварително, за да не чакаме на опашки.
За Рим давам прясна информация от преди няколко дни:
Задължително станете рано. Правете си сметката да сте на гарата между 9 без нещо до 9 и половина, защото тогава има няколко влака, след това рязко намаляват. Задължително си проверете и планирайте влаковете за обратно, поради същата причина - изобщо не са толкова често, колкото прочетох по-назад в темите. Ние избрахме да слезем и да се качим от Roma S. pietro, защото така скъсихме пътуването с около 30 мин, в сравнение с Termini.
Билети не си купувайте по-рано. Като видите как се движите с графика си ги купувате онлайн ( аз използвам официалния сайт на trenitalia). Можете да вземете билети до 5 минути преди тръгване на влака. Няма нужда да се чекира нищо.
Нещо много важно: от кораба до гарата има шатъл ( градски транспорт) на "скромната" цена от 6 Е на човек в посока. Стори ни се много, но ако решите да си ги спестите, задължително проверете къде на пристанището сте акостирали ( защото може да е различно от очакваното, както се случи при нас) и на колко време от гарата се намирате. Ако сте 4 човека може би с такси ще е по-рентабилно.
И с малко повече организация ще разгледате много от Рим, защото там всичко е много компактно.

# 382
За Марсилия някой може ли да каже все още ли има безплатен шатъл от круизното пристанище

# 383
  • Враца
За Марсилия някой може ли да каже все още ли има безплатен шатъл от круизното пристанище
Моето инфо е от преди 7 месеца- тогава имаше.

# 384
Моето инфо е от преди 7 месеца- тогава имаше.
Има, но е едно бусче през 35 мин. Пътуването вътре в тъпканицата и без климатик никак не приятно. Изобщо няма да коментирам чакането и предреждането преди да се качиш. Имайте го предвид ако решите да пътувате с него

# 385
Здравейте пак, включвам се с една молба, за която ще съм много благодарна ако някоя иска да разкаже. Simple Smile Тръгваме в четвъртък като минаваме през Генуа - Марсилия - Барселона - Каляри - Неапол.

Има ли някакви must see забележителности, които да посетим и съвети, които могат да са ни от полза? Simple Smile Чета доста назад и намирам интересни неща, но ми се иска ако някой има скорошна информация да сподели. Ще сме много благодарни!

# 386
  • Горна Оряховица
За Рим давам прясна информация от преди няколко дни:
Задължително станете рано. Правете си сметката да сте на гарата между 9 без нещо до 9 и половина, защото тогава има няколко влака, след това рязко намаляват. Задължително си проверете и планирайте влаковете за обратно, поради същата причина - изобщо не са толкова често, колкото прочетох по-назад в темите. Ние избрахме да слезем и да се качим от Roma S. pietro, защото така скъсихме пътуването с около 30 мин, в сравнение с Termini.
Билети не си купувайте по-рано. Като видите как се движите с графика си ги купувате онлайн ( аз използвам официалния сайт на trenitalia). Можете да вземете билети до 5 минути преди тръгване на влака. Няма нужда да се чекира нищо.
Нещо много важно: от кораба до гарата има шатъл ( градски транспорт) на "скромната" цена от 6 Е на човек в посока. Стори ни се много, но ако решите да си ги спестите, задължително проверете къде на пристанището сте акостирали ( защото може да е различно от очакваното, както се случи при нас) и на колко време от гарата се намирате. Ако сте 4 човека може би с такси ще е по-рентабилно.
И с малко повече организация ще разгледате много от Рим, защото там всичко е много компактно.
Златна си Simple Smile

# 387
Здравейте! Имам спешна нужда от помощ-ще резервирам круиз с тръгване 13.12 от Барселона-Испания, Франция, Италия, Малта) с MSC World  Europa. Търся мнение, препоръки-от къде да резервирам билети, трансфер летище-пристанище, как стои въпроса с бреговите екскурзии и всичко останало? Ако някой е пътувал по тази дестинация ще се радвам да отговори.

# 388
С такси. 45евро фиксирана цена.

# 389
Инфо от началото на септември - има безплатен шатъл, ходи се около 10-тина минути до него, следвате зелената маркировка. Стига до началото на града, близо до голям мол и спирки на градски транспорт, удобно е и за пешеходно придвижване след това. Ако избързате може да изпреварите навалицата от кораба.

Общи условия

Активация на акаунт