КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 166
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • Горна Оряховица
Барселона - 3 евро май беше шатъла.
Марсилия има и безплатен, може и този от кораба да вземеш ( май беше 15 евро?!)
Палермо си е пешеходно от порта.
Рим - не сме ходили с круиз - март сме там. Ще си хванем влака от Чевитавекия до Рим. Иначе пак мисля, че имаше и безплатен и платен шатъл...някъде из бележките ми е, ако греша поправете ме Simple Smile

# 571
  • Враца
В Чивитавекия няма безплатен шатъл.
Цената му беше 5 или 6 евро в посока, и изобщо не си заслужава, защото разстоянието до глада е наистина малко- около километър е. Така че ако си пестите силите за повече ходене в Рим- хванете го. Но цената му е колкото на влака от Чивитавекия до Рим.

И аз искам да попитам за портовете на Каляри и на Валенсия- дали са удобни за достъп към града, трябва ли да се хваща транспорт или е пешеходно разстоянието?

Още никой не ми е казал нищо за кораба- MSC Lirica- какви са забавленията и атракционите, как са организирани храненията, и по-специално вечерята на шведска маса ли е, или с резервирани места, има ли басейни, които работят през зимата ... моля, споделете своя опит.

# 572
  • София
Плануваме круиз и една от спирките е Таранто. Какви са вариантите за придвижване до Стария град?

# 573
  • Пловдив
Пеша. Около 500-600 метра са от мястото, на което ще ви остави портбусът.

# 574
Има ли  някой да се качва на 16 февруари на Коста- Карибски круиз

# 575
  • Бургас
Здравейте, някой бил ли е на круиз ОАЕ с MSC Euribia? Колебаем се между него и Канарски острови и Мадейра с Aida Cosma.
Всякаква информация за маршрута и корабите ще ми бъде полезна.

# 576
Здравейте,
какво ви е мнението за круиз с дете на година и половина? Ще съжалявам ли ? Simple Smile) До колкото чета аниматорите са след 3 годишна възраст.

# 577
  • София
Здравейте,
какво ви е мнението за круиз с дете на година и половина? Ще съжалявам ли ? Simple Smile) До колкото чета аниматорите са след 3 годишна възраст.
Зависи от времето, региона, кораба и начина по който се справяте с гледането на детето.
Ако е топло можете да прекарвате доста време на детския басейн (има доста хубави и забавни), ако си стои спокойно в количката може и добре са се разхождате по портовете. В основния ресторант не знам как бихте го задържали в столчето около 2 часа (виждала съм да ползват таблети).
Вземете го само, ако е неизбежно и изберете кораб на Роял Карибиан.

# 578
Супер е с дете на такава възраст, ако си спи в количката и ако си съобразите начина на пътуване с нуждите и интересите му.

На тази възраст с детето обикаляхме по зоопаркове, паркове, детски забавления, после докато спи в количката или ерго раницата посещавахме интересни за нас забележителности, после някоя и друга детска площадка и после връщане на кораба. Ранна вечеря от бюфета, през ум не ми е минавало в ресторанта да я водя, баня, пижамка, приспиваме в количката, слагаме машинка за бял шум до детето и хващаме някое късно вечерно шоу, докато тя си спи в количката.

Скоро установих, че дъщеря ми има спомени от наше пътуване, когато беше на година и 9 месеца. Разказа случка с подробности, а не е такава, която сме снимали или сме коментирали в последствие. След година и половина децата вече започват да разбират разни неща и да имат интереси - моето се впечатляваше от животни и на всеки порт ходехме в зоопарк, ферма с животни, аквариум или нещо от сорта.

Детето ми обаче обичаше да си спи в количката и шум не й пречеше, като цяло е кротичка и разбрана, стига да й се спазва режима. Ако я бяхме помъкнали по галерии и неинтересни за нея места, нещата нямаше да се получат. Пътуването с дете може да е забавно и приятно, но е много различно от без деца и родителите са тези, които трябва да се адаптират и да имат правилните очаквания.

Не бяхме на Роял Карибиън впрочем, не сме се качвали на техен кораб, но не мисля, че компанията има толкова голямо значение, колкото планирането на интересни за детето и съобразени с възрастта му активности по портовете. Иначе в дните на море винаги има къде да се отиде с детето. На детските басейни при нас не пускаха деца с памперси, дори с такива за плуване, трябваше да са potty trained, но имаше indoor and outdoor playgrounds с люлки, пързалки, играчки. Ние също носехме книжки и играчки, busy book, play doh, моливи да си драска, та имаше с какво да й ангажираме вниманието.

# 579
  • София
Децата са с нас на презокеански почивки и круизи още от съвсем бебешка възраст.
Между една и две години нещата са съвсем гладки според моя опит, но моята нагласа си е такава - навсякъде съм с децата, включително на почивките. По-скоро беше тегаво между две и три годишна възраст, когато вече бяхме разкарали количката и трябваше да се съобразяваме със съответните темпове на придвижване.
В детските кътове има часове, в които малките деца (обикновено под 3 години) могат да са там с родител. Басейните са им голямо забавление. Относно храненията - при нас бързо хранене от блок масата е вършело работа.

# 580
Здравейте, някой бил ли е на круиз ОАЕ с MSC Euribia? Колебаем се между него и Канарски острови и Мадейра с Aida Cosma.
Всякаква информация за маршрута и корабите ще ми бъде полезна.

Корабите са много добри. MSC Euribia е най-големия кораб на MSC. Има много забавления, развлечения, забави, места за децата, където да се забавляват. Aida Cosma също е много добър, от 2022 г. е.  Концепцията на компаниите е различна и от това зависи коя ще ви допадне повече.
ОАЕ със сигурност е топло през зимните месеци. Ние бяхме миналата година януари, сега отново отиваме (след седмица). За Мадейра е късмет. Може да е приятно времето, но не е сигурно.

# 581
Ние сме харесали MSC Euribia, от агенцията много ни го похвалиха, а и матршрутът в ОАЕ е страхотен. Надяваме се да е топло и да не вали. Миналата година през февруари бяхме там по подобен маршрут, но с Коста Тоскана. Много ни хареса и тази година ще повторим с MSC Euribia.
За маршрута на MSC Euribia - Абу Даби - прекрасен град, по-спокоен от Дубай, има много неща да се видят - най-основоно Президентския дворец, Голямата джамия, Лувъра, Аквариума и ако имате още един ден - Яс айлънд;
Сър Бани Яс -това е остров с прекрасни плажове и може да си вземете екскурзия от кораба за сафари - много е хубаво;
Дубай - каквото ви хареса - 2 дни не стигат, но каквото и да изберете, ще ви хареса;
Доха - Катар - има екскурзии от кораба - освен перленият остров и разходката из Катар, ще ви заведат на пазара, където има коне и соколи, интересно е;
Бахрейн - не съм била там, не мога да дам информация

# 582
Здравейте, точно и ние гледаме този круиз с MSC Euribia  и искам да попитам дали се изискват визи за тези държави: OAE, Катар и Бахрейн?

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 19:23 от finеsse

# 583
Здравейте, точно и ние гледаме този круиз с MSC Euribia  и искам да попитам дали се изискват визи за тези държави: OAE, Катар и Бахрейн?

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo

# 584

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo

Благодаря, и аз имах предвид да проверя официалната информация за повече сигурност, но си помислих, че при толкова много пътуващи от темата в тези държави, някой може да драсне 1 ред.

Едит: за Бахрейн видях, но за останалите нещо се бъгва сайта и като въведа конкретната държава ме изкарва в рубриката Новини.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:24 от finеsse

Общи условия

Активация на акаунт