КРУИЗИ /Тема 19/

• 54 137
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
От този сайт нямам резервации до момента.
Този круиз е около Великден и изглежда, че е доста пълен.
Намерих го тук само балкон и сюит.
https://www.e-hoi.de/kreuzfahrt/westliches-mittelmeer-kreuzfahrt … tml?source=search
В друг сайт от който имам резервации - https://www.seascanner.com/
 изобщо не се предлага.
В една от БГ агенциите също има само балкон на подобна цена 605 eur.
Тук намирам най-добра цена и отново само балкон-
https://www.galaxycruises.co.uk/cruise-details/spain-france-ital … 04-19_SFIMF250419

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:03 от BOSS SAMORAI

# 646
Привет,
Включвам се най-накрая с резервация за средиземноморски круиз на MSC Seaview от Чивитавекия. Резервирах го през вивавояж и вече имаме и самолетни билети. Рискувахме да вземем полета на БГ еър сутринта в същия ден - дано да нямаме неприятни изненади.
За придвижването от Фиумичино до Чивитавекия се колебая дали да ползваме влаковете, или да резервирам трансфер. Понеже сме две семейства, като цена ще излезе приблизително по около 30 евро на човек в посока с трансфер, вместо по 15 с влака и няма да се занимаваме с прехвърляне на багажите на 2 пъти.

Ако всичко се движи по план в Чивитавекия ще пристигнем около 10.00ч - 11.00ч и ще имаме няколко часа до качването на кораба. Може ли да споделите дали сте ползвали места за съхранение на багаж, които да са надеждни, за да можем да си оставим куфарите и да се разходим из града преди да се качим на кораба.

# 647
  • София
Танита, за кои дати?

Теоретично, може и да нямате часове до качването на кораба. На мен в агенцията, през която букнах ми казаха, че почват да качват хората в 11. Това ми пише и на резервацията, с уточнението, че точният час ще ни го определят по-натам.

# 648
За 21-28 Май. Все още нямам достъп до сайта на MSC за управление на резервацията - до два дни ще дойде. Там ли ще си видя часа на качване, и горе долу колко време преди круиза го определят?
Ние сме пътували с MSC веднъж много отдавна, и нямам спомени кога и как получихме часа на качване, но помня че беше след 14ч, като кораба отплаваше в 19.00 както е и сега.

# 649
  • София
Значи няма да се засечем на борда.
В агенцията ми казаха, че е различно, но може би няколко седмици по-рано, ще ни дадат точен час. Иначе на резервацията ми пише, че чек-ин започва в 11:00, като със звездичка са уточнили, че това е времето по подразбиране и че може да варира по оперативни причини.

За мен е съвсем първи круиз и все още чета за всичко. Много вълнуващо. С годините все по-малко неща човек прави за пръв път. 😂

# 650
Искам да резервирам круз за родителите ми и нас/общо 5 човека/, който да тръгва или поне да има крайна спирка в Атина и да обхваща средиземноморието. Моля за идеи.
Също, ако реша само гръцките острови, можете ли да ми препоръчате круз, който ви е впечатлил?
И последен въпрос, синът ми е студент - има ли право да ползва каквото и да е намаление в цената?

Никога не съм ходила на круз и нямам никакъв опит.

# 651
За 21-28 Май. Все още нямам достъп до сайта на MSC за управление на резервацията - до два дни ще дойде. Там ли ще си видя часа на качване, и горе долу колко време преди круиза го определят?
Ние сме пътували с MSC веднъж много отдавна, и нямам спомени кога и как получихме часа на качване, но помня че беше след 14ч, като кораба отплаваше в 19.00 както е и сега.

Достъп до чекиране, респективно до час на качване има 30 дни по-рано от дата на качване.
В момента ако имате номер на резервация можете да разглеждате и резервирате корабни екскурзии, платени ресторанти и други атракции.

# 652
Благодаря,
Очаквам от утре да имам достъп до резервацията.
Ако някой все пак е оставял багаж за няколко часа в Чивитавекия ще съм благодарна за препоръки.

P.S. Малко ме е яд, че ползвах vivavoyage, днес проверих crusit.bg и цените бяха същите. Аз директно се хвърлих на вива, защото бях някак убедена, че от тяхната по-добра цена няма. Не че нещо не са се справили, но не ми предложиха например пакет с напитки на промоционална цена, докато в crusit.bg има, може би и аз не съм гледала всичко в детайли предварително.

Да се редактирам - писах им, че искам да мачнат офертата на крузит (което си е написано на техния сайт, че мачват цената, която е налична в друга агенция и е по-ниска от тяхната). Пратиха ме в 9 глуха..
Да си знаете, и да четете и сравнявате добре предварително - не като мен Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:22 от танита

# 653
  • София
Благодаря,
Очаквам от утре да имам достъп до резервацията.
Ако някой все пак е оставял багаж за няколко часа в Чивитавекия ще съм благодарна за препоръки.

P.S. Малко ме е яд, че ползвах vivavoyage, днес проверих crusit.bg и цените бяха същите. Аз директно се хвърлих на вива, защото бях някак убедена, че от тяхната по-добра цена няма. Не че нещо не са се справили, но не ми предложиха например пакет с напитки на промоционална цена, докато в crusit.bg има, може би и аз не съм гледала всичко в детайли предварително.

Да се редактирам - писах им, че искам да мачнат офертата на крузит (което си е написано на техния сайт, че мачват цената, която е налична в друга агенция и е по-ниска от тяхната). Пратиха ме в 9 глуха..
Да си знаете, и да четете и сравнявате добре предварително - не като мен Simple Smile
Багаж съм оставяла на гарата в Рим. В Чивитавекия просто си оставете багажа на кораба, колкото може по-рано(без да се чекирате) и после се върнете с автобуса до града.
Може ли да ми обясниш, ако обичаш защо избра MSC и то на тази висока цена - 1300 евро за седмица!
За тези пари щеше да пътуваш с Роял, Селебрити, Принцес.

# 654
yav4e,
Може ли малко повече инфо за оставянето на багажа, че наистина съм забравила (отдавна беше), а и не ни се е налагало да разделяме двете стъпки (оставяне на багаж и чекиране). Можем да отидем с разпечатаните тагове и просто да им го предадем, а да се наредим за чекиране когато ни дойде часа ли?

Защо избрах този конкретен круиз - не сме гонили в случая най-добра цена за най-добра компания.
С големи деца сме, съобразяваме празнични почивни дни, а и група приятели го предложиха, та решихме да се присъединим към тях.

Аз по-скоро съм разочарована малко от подхода на viva, макар че резервирах с помощта на жив агент в чата. Уж пише, че мачват конкуретни цени, но не е така.
Не ми предложиха оферта за пакета напитки, а и като им гледам цената сега, разигравайки нова резервация офертата за напитки им е по-скъпа от тази на крузит, при равна цена на круиз без напитки.
За следващ път ще си имам обеца на ухото да проверявам и БГ агенциите, които тотално бях отписала като опция, и дори не ми хрумна да ги проверя преди да резервирам този.

Сега обмислям да чета политиката за канселиране и да го взема от крузит, но пак е занимавка голяма...

# 655
  • София
yav4e,
Може ли малко повече инфо за оставянето на багажа, че наистина съм забравила (отдавна беше), а и не ни се е налагало да разделяме двете стъпки (оставяне на багаж и чекиране). Можем да отидем с разпечатаните тагове и просто да им го предадем, а да се наредим за чекиране когато ни дойде часа ли?
Да, точно така.

Искам да резервирам круз за родителите ми и нас/общо 5 човека/, който да тръгва или поне да има крайна спирка в Атина и да обхваща средиземноморието. Моля за идеи.
Също, ако реша само гръцките острови, можете ли да ми препоръчате круз, който ви е впечатлил?
И последен въпрос, синът ми е студент - има ли право да ползва каквото и да е намаление в цената?
Никога не съм ходила на круз и нямам никакъв опит.
Ще ти предложа вариант с Брилианс оф дъ сийс на Роял карибиан от 23.05.2025 от Атина - две вътрешни кабини(3+2) за 7 нощи (Атина, Санторини, Родос, Лимасол, Бодрум, Кушадасъ, Атина) за 4382 евро общо. Маршрут - прекрасен, време - чудно (през другите летни месеци е страшно топло), цена за кораб и компания - идеална! Синът Ви няма да пътува с намаление, защото е студент, но ще пътува с намаление, като 3-ти човек в кабината. Доколкото си спомням бюджета Ви беше 6000 евро, така че може да си вземете и кабини с балкон - аз съм Ви дала най-ниската цена във вътрешна кабина.

# 656
Здравейте,
Някой бил ли е на този круиз https://crusit.bg/kruizi/spain-france-italy-uwgw? ( Барселона- Марсилия- Генуа- Барселона) с MSC Сплендида. Струва ли си, как е храната, кораба, стаите.
Тъй като ще ни бъде за първи път искам да запазя по-кратък круиз и се спрях на него.

# 657
  • Sofia
Нашият първи круиз някога беше със Сплендида и съм с много хубави спомени. Вярно, че беше отдавна и тогава корабът е бил значително по- нов, но и сега се качваме на кораби от този клас, когато маршрутът ни хареса.
Няма екстрите, които предлагат големите и нови кораби, но и нищо няма да ви липсва (особено, щом нямате база за сравнение).

# 658
Здравейте,
Вчера резервирах и круиз с Aida Cosma.
Преди малко дойде фактурата с двпозита, който трябва да платя и банкови детайли за плащане, но опцията беше само с банков превод.
Искам да попитам някой успял ли е да плати с кредитна карта?
Досега не съм правила валутни преводи и доколкото четох в банковото приложение, банката си удържа някакви такси и от получателя. По-спокойно ще ми е да платя с карта, но не намирам как.

# 659
Здравейте,
Вчера резервирах и круиз с Aida Cosma.
Преди малко дойде фактурата с двпозита, който трябва да платя и банкови детайли за плащане, но опцията беше само с банков превод.
Искам да попитам някой успял ли е да плати с кредитна карта?
Досега не съм правила валутни преводи и доколкото четох в банковото приложение, банката си удържа някакви такси и от получателя. По-спокойно ще ми е да платя с карта, но не намирам как.

Танита,
Аз превеждам към Аида по банков път, таксата е 1,20 лева (плащала съм през Пощенска и Уникредит) на превод. Трябва да изберете таксите да са за сметка на получателя, а не споделени. С карта мисля, че можеше през профила ви в техния сайт, но не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт