Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна (и без дъжд)

• 92 032
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 2 040
Сиси, граници има, когато работят. Когато не работят, значи няма и трябва да се слагат или по различен начин или различни граници.

Защото е въпрос на време това да се отрази на отношенията между мъжа и жената, а от там никой не знае накъде ще се търкулне гърнето и дали ще е по-добре.

# 2 041
  • София
Тя да намразва мъжа си, но де не намрази себе си. Че тогава е страшно.
Но аз си мисля, че е период и ще мине. Просто сега това е целият й свят и е нормално да е изнервена, уморена и ранима.

Лейличка, прегръдки, ще мине. Ще видиш! Ще почнеш да парираш удари и да не ти пука кой какво ще каже за теб.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 11:46 от бъръльо-бъръльо

# 2 042
И от мен прегръдки за Лейла. Много трудна ситуация.
Хубави съвети се дават, но за доста от тях се иска зрялост и житейски натрупвания, голяма доза непукизъм и сериозна самоувереност, а Лейла е млада младиня и тепърва трупа житейски опит и гради твърдост на характера.

# 2 043
Вие хубаво я съветвате за градина, само че тя обясни вече веднъж, че не са приети. В София е мисия невъзможна дете да бъде прието без пълния размер точки. А за да ги има, тя трябва да е на трудов договор. Или студентка. Това също е вариант между другото. В момента текат кандидат-студентски кампании. Таксите не са високи. Магистратурите са основно късния следобед и вечер. Дори да прекъсне, ще има шанс една година да кандидатства за градина с пълен брой точки. Вместо да се кара със свекърва ѝ, по-добре да може да разчита на нея за гледане на детето, докато то поотрасне и тя си стъпи на краката финансово. После - пътища много.

Въпреки че се възхищавам на една приятелка, която беше казала, докато живее със свекърва ѝ, че една от двете ще излезе от къщата с краката напред и няма да е тя. Тънко, с усмивка и постоянство ѝ тровеше нервите ежедневно, но това не е за всеки.

# 2 044
Честит празник Мид и Янче! Да сте здрави! Flowers Hibiscus

Много съчувствам на Лейля. Писах и онзи път доста, да не се повтарям. Трудна работа, ако няма подкрепа от страна на мъжа си. Тогава може да сгъне бабата.

Бърди, зарежи го онова мързеливо радио. Как имаш нерви, не знам.

# 2 045
Сиросче, то ако имах нерви, нямаше да се поддавам постоянно Simple Smile

# 2 046
Пак, малко крайна идея, но все от някъде трябва да се тръгне. Лейла трябва да си намери работа и да уговори мъжът си, поне в началото да запишат детето на частна ясла, дневен център или каквото и да е там. Защото с градините в София, може и до предучилищна да няма къде да го запише. Това са много години в пълна зависимост от мъжа си и семейството му. Много страшно ми изглежда. Вариантът за студенството също не е лош.
Лейла, съвсем ли няма близък който да ти даде едно рамо?
Дори с подкрепата на мъжа си, бабата трудно може да бъде сгъната на нейна територия.
Всичко, което пиша е до голяма степен от личен горчив опит.

# 2 047
Toва е най-печелившата стратегия в случая. Да си пълен гьон емоционално и да не позволяваш роднинските простотии да ти влияят. Да взимаш максимума като помощ, да даваш минимума, да лицемерничиш и да се усмихваш. Не е за всеки. Но работи.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 16:10 от Mößbauer-Effekt

# 2 048
Милите,безценни сте!Благодаря за подкрепата! Heart
Хич не съм толкова млада,но характера ми е такъв от как се знам.Все да замълча,все мисля на всички да е ок,не се научих да казвам не..
Обаче,вижте,мм не е цвете и кусури си има,но не е залюхан мамин синко.Дали защото му е майка или за друго,но не приема казаното от нея както го приемам аз.А дори не можете да си представите какъв човек стои отсреща ми (свеки това).С такива хора нямам опит.Той сигурно и е свикнал,но аз не мога.
Не искам никога да ми се налага да разделя детето от баща му! Като баща е чудесен,детето го боготвори,обратното също.
Мисля,че ако успея да се владея в подобни ситуации, ако бързо намирам правилните думи и я поставям на мястото и,ще живеем по-добре.

Да са здрави празнуващите днес! Flowers Rose

# 2 049
Лайла, не знам какво да ти кажа, то всичко, дето ми идва наум, вече са го казали момичетата...
Но да знаеш, че те мисля. 
И ММ с годините прогледна за някои неща, казвани от майка му... ама това в мнооого лека степен.
Може би наистина доза непукизъм би вършила работа...
Не се ядосвай какво говори на чуждите хора за тебе... да си говори. Виж, за директни сблъсъци - не знам, и на мене не ми е в характера. Аз с моята съм буквалист - къде сте - навън /няма конкретизация на място, на хора, на време, нищо/... Кога ще се приберете - о, не знам...
А как са обсъждали и нас относно възпитанието на децата... лелеее... и за големия, преди да се разбере за увреждането, и за малката - щяла на главите ни да се качи, изпусната щяла да стане, ще сме съжалявали един ден... и основно на ММ намилаха, на мене не... Всичко отмина някак... аз не обичам да се тровя за невъзможни за промяна неща, така че някак по-леко го приемах... Но - ние никога не сме живели заедно. Може би това е основната причина...

# 2 050
  • София
Мид, да си здрава и щастливи!

Честити да са и другите празнуващи, ако имаме такива!

Лейла, гуш!

Аз готвя зелен фасул по рецептата на Тили. Ама няма сготвяне тоз фасул. Вече 3 часа е във фурната, още е суров .

# 2 051
Дайте рецепта за този зелен фасул насам, моля!

И аз зелен фасул готвя, но с пилешко в ИП. Много го обича ММ! Хапва го с много кисело мляко в жегите!

# 2 052
  • тук и там
Да са живи и здрави всички празнуващи!
Косата ми е за боядисване, държах я уж в Бг да отида  на фризьор,обаче вчера проверих за часове-първия свободен при моята фризьорка е на 20. 07...То стана по-зле от колкото тук, месец предварително трябва да си вземам час.Тя и курсове организира, замислих се дали да не изкарам един курс при нея.Тя е много добра фризьорка, но за съжаление -аз съм с две леви ръце, пък все си мисля че за тази професия трябва да ти се отдава малко от малко..
Та утре ще се боядисам сама в къщи, до 20-ти  ще израстне пак и може и даже още веднъж да се наложи, а много мраза да се клепам сама.
На фитнес ще ходя ей сега. Аз съм от хората,на които по никакъв начин не им личи че някога са стъпвали в зала, ама аз пък   продължавам да  ходя..Confused

# 2 053
Лейла, съвет и мнение не мога да дам, защото реагирам по същия като теб начин в такива ситуации. Прегръщам те.
Честито на Мид и Яна. Живи и здрави бъдете!

Кайсия, хубаво е, че ходиш на фитнес. Дори и визуално да не си личи, движението носи ползи за здравето. Така и не мога да се пречупя да ходя аз, не че и имам възможност в момента, де.

# 2 054
  • София
Сис, аз на въпросната рецепта си направих екранна снимка. Направо нея ти пускам. Тили няколко пъти я е писала и аз всеки път забравях да си запиша, затова преди няколко дни реших най-сетне да си я запазя в телефона. Пък в тетрадката кога ще я запиша е неизвестна величина.

Общи условия

Активация на акаунт