Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна (и без дъжд)

• 92 020
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 2 055
Панди, ако за три часа не е станал, вади го и или в кукъра или на котлона го довърши. Толкоз ток, заболя ме сърцето Simple Smile

Аз не вярвах много, ама откакто един нахут не ми се свари в кукъра, защото сложих сол, вече мисля, че може и да има резон в това доматите и солта да се слагат накрая.

# 2 056
  • тук и там
Аз често слагам домати в началото-не съм забелязала разлика.Но сол слагам винаги в края.
Три часа за зелен фасул са много-да. Бих послушала съвета на Ули и прехвърлила в кукъра.
Аз, така и не свикнах с тези уреди-ползавам си котлони и фурна, моите са хубави марки, работещи добре. Нинджата  я ползвам само за да пека цяло пиле, а еърфраера само за картофи.Имам нижда от тенджера под налягане, че старата сдаде багажа, гледам че има комбинирани мултикукъри, но нямам място вече за поредният уред, който и не ползвам редовно на всичкото отгоре.
Лайла, точно сега е момента-мяташ детето на свеки и заминаваш И така през ден. Или до магазина, мола и т.н. При наличие на баба , ти да гледаш децата -в никакъв случай!Много бързо ще  я вкараш в пътя..Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 14:26 от Кайсия

# 2 057
Ох аз ви се бях оплаквала, че лещата ми все не става и дрънчи.. Вчера за пръв път я направих перфектна и на консистенция и на сготвяне (това в килъра) ииииии.. барабани моля.... не се яде от сол..
Долях вода, стана редкаш и не знам как ще я доядем сега.. ММ каза, че ще ми скрие солницата. Преди се смеехме с майка му, като не нацели солта все се оправдаваше, че е отворила нов пакет и не му е свикнала, ама да ви кажа май има нещо такова JoyJoy
В тоя ред на мисли, имате ли някой трик за пресолени манджи...?

# 2 058
Оцет, Азалия, сега се сещам, че едно време слагахме оцет на лещата, ама не знам колко е пресолена Simple Smile Освен да свариш още малко без сол и да ги смесиш

# 2 059
  • София
Мина ми през ума за доматите, ама си казах, че щом Тили ги слага с другото, няма да импровизирам като за първо готвене. Сготви се най-сетне. 4 часа във фурната. Изключих я вече.

Азалия, аз до скоро имах обратния проблем с лещата - твърде бързо се разпадаха зърната. Било е заради лъжичката сода, която слагах по съвет на приятел-кулинар. Идеята на содата е именно да уври по-бързо. Ама тя увираше преди моркова. 😄 Вече си я готвя без сода. Малко по-дълго се готви така, ама зърната остават цели.

А сол на леща и боб се слага на края, за да не дрънчат, ама това го знаеш със сигурност. Не мога да дам акъл за пресолено. Аз един ориз съсипах така преди време.

# 2 060
Мид, здрава бъди и щастлива!

# 2 061
  • тук и там
Панди, а содата си ври с лещата и не изхвърляш водата , така ли? Моята леща си увира, ама често не случвам на боб, та може да приложа този трик за него, предполагам.

Аз за първи път чувам. Майка ми кисне понякога бобът във вода със сода, ама после я изхвърля.

# 2 062
  • София
Попи, за твоята лисичка се сетих

https://youtu.be/fQVhppRP4Wo?si=TfAbVjFXtAbTA9HU МН ми го пусна и се хилим яко.

# 2 063
  • София
Да, Кайс, ври си със содата. Завира веднъж и изхвърлям водата. На втората вода понякога също слагам сода и си я ядем така после, не влияе на вкуса. Но слагам малко сода . Пазя едни от бебешките лъжички на детето, с които я захранвах. Те са по-малки от чаена лъжичка, но по-големи от кафена. Една от тях слагам със сода.

# 2 064
  • Euskal Herria
Здрави да са днешните празнуващи! С добро да се споменава името им!
Благодаря, вещички!
Лека и спокойна да е седмицата за всички ви!

П. П. За пресолени манджи - един картоф вътре, казват, че "обирал" солта.

# 2 065
Аз слагам подправки, сол, всичко и затварям в тенджерата под налягане, всеки път е на късмет какво ще излезе. Но ако посоля накрая си мисля, че няма да е същия вкус както ако се е готвило със солта. Следващия път просто трябва да сложа по-малко сол.
В сряда ще отскочим до Пловдив и планираме да нощуваме там. Разгледах airbnb, набелязахме 2-3 места за отсядане на центъра, но с паркирането май трудно се случват нещата. Ако имате нещо предвид за нощувка, не търсим нищо претенциозно, ще се разхождаме и вечеряме навън, само трябва да преспим някъде на чисто. И евентуално някаква препоръка за място за хапване, нещо интересно за деца като площадка или кът. За зоологическата ще е много горещо според мен. Реално ще имаме един следобяд и един до обяд. Аз съм била веднъж в Пловдив, но дестинациите бяха един сръбски ресторант и после дискотека, та няма да ми е много меродавно сега. Ще се радвам да нахвърляте някоя идея Hug

# 2 066
  • Пловдив
Азалия, зоологическа нямаме от години Simple Smile За паркирането...в целия град е ад. Като си резервираш искай препоръка къде. В Капана има няколко платени паркинга, ако си разглеждала там.

# 2 067
  • Варна
Честит празник, Яна, Мид и всички други празнуващи! Бъдете здрави и благополучни!

Със закъснение честито, здраве и късмет и на Бър-овия рожденик.

Златенце, това, което написа за рамото на Бюти, отговаря и на някои мои питанки и болежки. Благодаря.

# 2 068
Имам любими места за хапване в Пловдив, но нямат детски кът. Хемингуей в центъра, Паваж и Айлякрия в Капана са ми любими.

# 2 069
  • София
Пропуснах да поздравя Янчето. Здраве, здраве и късмет! Hug
Други има ли? Да не ми се сърдят. Акълът ми тези дни хич го няма. Извинете ме за което.

Благодаря за поздравите за МН. Този рожден ден му беше скапан, но това е положението на този етап.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 15:55 от бъръльо-бъръльо

Общи условия

Активация на акаунт