Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна (и без дъжд)

• 92 021
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Стига болести, де, аман!

# 2 146
Ааа, Фил, не така Hug
Чакам при нотариуса аз. Едната партида избутах, но гоня час и не успях да направя другата, така че следобед пак тук. Народът се връща от всякакви чужбинции и е пълна лудница.
Стана ми зле и изядох набързо един смотан кроасан по пътя.

# 2 147
  • София
Имам чувството, че не живея моя живот. Действам като робот, без да осъзнавам напълно какво и защо правя. Като в мъгла съм.

# 2 148
  • Пловдив
Аз пък ФаФла смотАх Confused забравих, а щях да закусвам...

# 2 149
Вече от работа - отметнах малка част от задълженията онлайн , следват осигуровки.
   И клиентове една камара обслужих, че и приятелка мина набързо да си споделим някакви неща. А е  едва 10ч.
   Хортензи, мерси , че питаш. Бабината вчера не беше на ясла,щото имахме сбор у градО и училища, ясли, градини по заповед на кмета почиват. До обяд в парка и при приятелчета, следобед у нас на басейна, после дойдоха приятелчета. На мен ми спря тока, тя откъде взема сили , не знам.В басейна голяма игра- скача, тича, гонихме я с приятелката на сина, мятахме я , няма умора. После дойдоха две близначки и едно момченце-това им е бандата. Гониха се, играха в едни палатки, свързани с тунел, едната стена на къщата е нарисувана с тебешири/ ММ като видя, щеше да припадне,хахаха/ , ядоха сурови чушки, смокини, гониха кучето. Накрая окапаха на шезлонгите, ама за 5 минути. Като пружинки са тия деца.
   Начи, така са ме ядосали нашите, дано не ми звънят по телефона, че да не се скараме.

Скрит текст:
[spoiler ]Вчера ми звъни първа братовчедка на тати, много близка на семейството ни, лекарка . Уговорила съм ти , вика , да се обадиш на моя дружка , ендокринолог. Почва програма с оземпик, да свалиш кила, да те включи в програмата.В събота съм била на гости на вашите и сме се разбрали.
   Откачих. Те се били разбрали. Аз знам, че имам проблем, не съм тъпа и кьорава. Опитвам се да правя нещо по въпроса, нещата са комплексни, не искам да го пия тоя оземпик ей тъй.То не знам пие ли се, ивжекция ли е, тя каза -инжекция. За целта  трябва да отида в София, при тази лекарка, да ми се правят изследвания, може би, да ходя да на контроли, изобщо някви такива неща.
    И как така те се уговарят, като изобщо не е тяхна работа. Знам,че нашите се тревожат за здравето ми, ама не е това начина.Все пак съм на 50!!!!!
     Споделям с щерката ,тя вика - ОООО, дядо ми звъна преди време ,гледа Геро по тв.Той казал, че си правил операция, слагали пръстен на стомаха режим и така отслабнал.И дядо вика- намери къде и кой прави тия операции, запиши майка ти, аз ще платя всичко.
    Щеркинса им казала, че това е недопустимо и не е тяхна работа . Тя няма да се въвлича
а в схемата.На мен не казала, за да не се ядосвам.  
[/spoiler]

# 2 150
  • София
Хортензия, браво на детето.
Чирозче, да му минава бързо.
Ужас Марул, много кофти. Мислят за теб, но това е брутално вмешателство.

# 2 151
Мда! Много се ядосвам. Преди две години същия филм, тогава обаче без ендокринолог в схемата.И им казах, че не искам да вземам оземпик ей тъй, щото се отслабва. И не е тяхна работа.
   Сега вече едва ли не , всичко уговорено, и ме поставят в позиция да не откажа. Лекарката е предупредена, че ще се обадя от името на едикой си, ако не се обадя , брадчедката ще се сърди. Не сикам да си развалям отношенията с нея, тя е само проводник, макар ,че е можело да даде отпор на нашите де.Ама и нея вече я кълве пилето , ми се струва.

# 2 152
  • Наблизо
Аз съм във влака,уж ще чета пак.

Мерси за стиснатите палци,дано!

Марул,много гадно.Аз се меша за баща ми,но той е като малко дете.Водим го за ръчичка и се дърпа за здраве,все едно ще го колим.И няма как.В момента диагностицираме сънната му апнея,която е доста зле.Ще спи от сега нататък с апарат.
Защото иначе майка не може да се справи.На нея давам съвети ,но тя си преценява дали да ги взима.Сега има предписан мерформин,но не иска да го взима.Иска натурално.И няма проблем..

Бъръл,голяма прегръдка…

# 2 153
  • тук и там
То не е гаранция,че ще отслабнеш..На някои не им действа отслабващо(аз съм от тях),или поне не за дълго.Но повечето  свалят и то по много и са супер доволни.Поне ако го поема касата,на твое място бих опитала-ще нормализираш кръвната захар със сигурност ,отслабването е "страничен ефект".Вече за другото не коментирам.

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 11:30 от Кайсия

# 2 154
Бър, ужасно е това чувство за безтегловност и вакуум. Прегръщам те силно.

Марул, подобно вмешателство е меко казано неприятно. Вярно, че е от загриженост и с добри чувства, но и аз на твое място щях да се ядосам. Има начини пак да помогнат. Но обмисли дали ще ти бъде полезно и поне консултация направи.

# 2 155
  • София
Марул, не е зле да отидеш на ендокринолог. После ще го мислиш.
Тези, които отслабват нищо не ядат, а и дозите са големи. Аз и грам не свалям от него.

# 2 156
Аз ще се възползвам от преглед при ендо-то. Това е ясно.Ако този оземпик е подходящ за ИР , която имам , и ще ми е окей, ще го вземам. Аз сега вземам глюкофаж и последните изследвания са ок , в норма съм, нямам кризи,каквито имах преди на прималяване и причерняване.
   Не отслабвам, факт. Но , въпреки многото кила, не искам да ми е самоцел това отслабване.Аз вече свалих с Дюкан 35 кила, такива щети си нанесох на организма заради едното слабеене.
   Обидно е , и не е редно такова остро влизане . Не от родител, от който и да е.
Можеха първо с мен да поговорят, въпреки че сме водили този разговор.Баща ми пък, паралията, щял да ми плаща пръстен на корема. Абе ядосах се!!!!!!
   Бюти, лелята на ММ , която живееше в нашата къща , имаше сънна апнея.Заспиваше  , докато режеше лук за готвене. Колко пъти съм дърпала ножа, да не се набучи. Не искаше да признае,че има проблем, какви борби сме водили с нея.Тя нямаше деца. Отказа да спи с апарат, да не я говорили хората. Не че някой знае как спи, ама.....
   Почина от друго, блокираха бъбреците, не искаше на диализа, щото съм щяла да я уморя , ако я карам.
   Ама аз не съм чак такъв случай да му се невиди.

# 2 157
  • тук и там
Марулке,отиди на консултация с ендокринолог,ако ти изпише Оземпик-пробвай. Саксендата я вземат за отслабване,Оземпик изписват   за диабет , ИР,метаболитен синдром.Аз много бих се радвала,ако ми действаше отслабващо,но не съм от повечето късметлийски,все съм си 90 кила. Вече гастралният пръстен е друга работа,операция си е и може да е опасно -не един или двама са починали  заради това,май миналата година имаше случай на починала българка в турска клиника . Иначе и моите родители от време на време ми дават акъл за отслабването,и са ми подхвърляли коя как  била отслабнала ,да ям по-малко и др.,но аз не им се сърдя-и на 50, за тях пак съм дете ..Аз на моята как и дудна да не яде толкова сладко..Rolling Eyes Поне мина периода,когато нашите ми поръчваха всякакви боклуци от телешопа .Много му се вързваха . Grinning

Последна редакция: вт, 25 юни 2024, 12:13 от Кайсия

# 2 158
Аз разбирам загрижеността, приемам. Но все пак. Плюс това, вече е отпускарски сезон, пускаме си хората отпуск, ние заместваме. Нещата не стават за два часа. Свързано е с пътуване. Вярно ,че здравето е най-важно, но да не ме поставят пред свършен факт едва ли не. Трябва да се промени целият ни график на работа , за да мога да пътувам.
  Синът работи на 4 часа при нас, после на неговата си работа, но и той излиза отпуска. Не мога да издевателствам повече над него за работа. Той и без това се сдухва от бач. На 20 е, неговите връстници се чудят в кое кафене да се забият .
Преди 3 седмици правих изследвания, в норма са.

# 2 159
За такова влизане в личното пространство, бих побесняла и не бих отишла, независимо кой колко ще се разсърди. Ама аз съм си проклета, а и държа сама да проучвам лекарите на които се доверявам. Това, че някой е познат на познат нищо не означава за мен.
Относно Оземпика - все още смятам, че не е най-добрият препарат при инсулинова резистентност. За диабет - да.
Аз също съм с ИР, с повечко килограми, които боря къде успешно, къде не, но определено си зависи от мен. Като спазвам нещата които трябва, килограмите падат, макар и бавно и трудно. Пусто много обичам тестени храни.

Общи условия

Активация на акаунт