Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Юнска вещерска и спортна (и без дъжд)

• 92 001
  • 2 608
  •   1
Отговори
# 2 175
  • София
Докато обича Мисте. Ако всичко е зле, любовта си отива, ако има разум. А и любовта, често се бърка с навика.

# 2 176
Мисте, ако единият страда вече някакво време, а другият го обича и държи да запази връзката, би трябвало да положи усилия за промяна, дори и това да налага да направи неща, които не иска. Ако чак пък толкова не иска да ги прави тези неща, може би това е сигнал на кое държи повече. Поне за мен би било сигнал, ако съм в ролята на търпящия. Давам си отлично сметка, че понякога има ситуации, в които не успяваме да се пречупим, въпреки че държим на другия човек, искаме да запазим отношенията си, не искаме само той да търпи и да страда, но да - докога само единият може да прави комромисите и да понася някакви негативи? Дори и да обича, в един момент започва да тежи, да се трупа разочарование и огорчение, човек да се чувства сам. Права е Сис, че може двамата да се намерят някъде по средата, но за тази цел трябва и двамата да направят някакви компромиси и неща, които са им неприятни. Сложна тема, много сложна.

# 2 177
Дори семантично на български са с един корен
обич-ам
обич-ай

# 2 178
  • Пловдив
Докато обича Мисте. Ако всичко е зле, любовта си отива, ако има разум. А и любовта, често се бърка с навика.
м да...
И понеже обича и иска да си задържи половинката Трябва да промени нещо в тъпото ежедневие, нали? А кое е най-важно в една връзка? Simple Smile

Бърд, бая сложна...ама сигур тормози доста народ.

# 2 179
  • София
Мисте, много различни аспекти има въпросът ти. Човек и може, и не може да се промени. Зависи не само дали го иска, а дали житейският опит му е достатъчен, за да постигне промяната. Дали като личност е достатъчно силен, за да го постигне. Дали притежава нужното постоянство и воля. И т.н. И да, не на последно място са компромисите - изпитание за всяка връзка.

Аз влизам да ви покажа моето диване каква бележка е оставило на дядо си. На работа съм, дядо й беше на лекар и тя за един час се гледаше сама вкъщи. Но за този един час успяла да й се обади приятелка от съседен блок да играят в градинката пред блока на приятелката. Разреших, но казах да напише бележка на дядо си, за да не се притесни, че я няма ( да не му прекъсва прегледа с телефонни обаждания). И тя написала тази бележка. Имам стилистични забележки, защото е малко като написана от чужденче, но като цяло ме разсмя, така че й прощавам този път.
Скрит текст:

# 2 180
А не е толкова трудно,ако се замислиш.Ако обичаш някого, правиш всичко по силите си да го задържиш,а не оставяш нещата да се "оправят" от самосебе си.
Мисля,че човек може да се промени донякъде, но не и напълно.Може да промениш някои свои действия,но мисленето,характера..не мисля.
След всичко,което ми се случва напоследък, се чувствам не на мястото си и сама.Трябваше това да е така мечтания от мен дом и така желаното семейство.Ако не беше детето щях да съм си тръгнала без дори да кажа нещо.Твърде много енергия похабих заради други.

Бърълче, силни гушки за теб,няма какво друго да предложа.. Heart
Марул,с право се ядосваш, не е редно да взимат решения вместо теб,било то и родителите,но пък от друга страна го правят от загриженост.
Ха ха,Панде,малката Панта е голям образ,кефи ме бележката! Grinning

# 2 181
  • София
Мисте, много е неясен казуса. Дяволът е в детайлите. Хората имат нужда от различни неща в различни етапи. Например, ако ти е студено, имаш нужда от чай, камина, червено вино, ако ти е горещо, от сладолед, коктейл, вентилатор. Когато има грижа, любов и привързаност, усещане от какво, човекът до нас има нужда.

# 2 182
  • Пловдив
Благодаря за включванията!

Панде, бележката е един път Wink

# 2 183
Марул, знаели са хората, че ако не те поставят пред свършен факт, няма да отидеш. И ти го знаеш. Кофти вмешателство е, ама е за добро. Отиди и виж първо дали ще ти изпишат Оземпик, защото ми се струва, че си го приела като свършен факт. Второ, и да ти го изпишат, не е ясно дали ще можеш да си го намираш изобщо.

Пък не пречи профилактично да се разфучиш, да си знаят за друг път.

# 2 184
Да, Мисте. Сигурно повечето от нас сме се сблъсквали с подобни дилеми в някакъв етап от живота си. Но няма еднозначен отговор, за съжаление.
Панде, бележката ме усмихна Simple Smile Голяма сладурка е Пантата.

Приготвила съм да готвя зелен фасул за вечеря. Ако ми остане време, ще тествам рецептата на Тили. Но понеже ми пуши главата (Мисте, виждаш пушека, нали? Stuck Out Tongue Winking Eye), по-вероятно е да го бухна в пота.
Допило ми се е ледено узо.

# 2 185
  • София
Има доставки вече за Оземпик. А и тя ще е в програма ако реши, но по принцип е по-добро от лечението, което е имала до сега. Решението обаче трябва да си е нейно.
И аз понякога давам непоискани съвети, но гледам да се владея де 🤣

# 2 186
Мисти, най-важното нещо в една връзка е балансът!

# 2 187
Панде, аз тези бележки си ги събирах в една кутия (вече не ми оставят такива, щото всичко е дигитално). Там пазя и писма до Дядо Коледа и няколко съчинения Grinning

# 2 188
Марули, благодаря за предложението, ще го обмисля !
Бюти стискаме палци !
Мисте, сложен казус и труден за коментар за това не се включвам.

Бесен съм на разни търговци в базара и олх-а. Пишеш им а не си правят труда да отговарят. За чий тогава са там ??? Или пък коронното - елате го вземете от място. Абе аланколу, ей сега си мятам торбата с кайсиите на рамо и тръгвам към теб. Хората са измислили куриерите. А ако тръгна да идвам ще ми излезе поне 2 пъти по-скъпо ! Ама не му е уврял акъла на българина за бизнес.

Панде, бележката е веднъж !!!

# 2 189
  • София
Благодаря за посрещането, мили  вещички! Stuck Out Tongue Winking Eye
ПАНДИЧКА, За годините, килограмите и едната ми професия разбрахте. Столичанка съм. Имам гадже ( ММ), дъщеря, зет, син, снахата оваканти мястото и 4 внуци. През 2017 (на 66 ) записах магистратура в Софийския университет по Психология на здравето. Голям майтап беше. Дипломирах се през 2020, ден преди всеобщата и всемирна карантина. Все още не се отказвам от първата си професия, но работя и с втората - водя лекционно обучение на хора, в  късна зряла възраст, т.е. 60-65+. най-възрастния ми студент е на 87. Спирам до тук.
По въпроса за промяната на възрастните хора. Имам любимо изречение - Да се опитваш да превъзпитаваш възрастен, е като да лекуваш умрял. Кауза пердута. Нулев шанс. Grinning
Темата, която подхващате е изключително интересна, сложна, дълбока. Хора, които казват за себе си - такъв съм си, обикновено затварят всякакви врати към промяна. Те не искат, а не, че не могат. Веднага давам пример със себе си. След като завърших Психологията, се научих да казвам Не, да заявявам себе си и да поставям граници. Приведох в действие т.н. Здравословен егоизъм. Не съм егоцентрична, себична, егоистка. Обичам си семейството, роднините, приятелите. И никой от изброените не ме обича по-малко. Напротив. Не бойте се. Опитайте.
Бележката на малката Пандичка ме усмихна. Grinning
МАРУЛКЕ, желание имам, значи ще намеря и време. Simple Smile Пиши на ЛС и питай какво те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт