Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 46 615
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Не бързай да страдаш преди да си сигурна, че не се е получило! Доколкото знам докато си на лекарствата, няма как да ти дойде. Може това, което описваш да е имплантационно кървене. В предната тема някой беше написал, че жената след ин витро се води бременна до доказване на противното. Опитай да си с позитивна нагласа, докато не си на 100% сигурна, че не се е получило (с кръвен тест).

Пожелавам успех и високо ЧХГ!

Иначе мисля, че генетични изследвания на ембриона са по-важни от тези на партньорите. Ние сме правили генетични в България и лекарят ни в Турция каза, че са тотално излишни пари. Пак тествахме ембриони и от 3 имаше 1 читав.

Записвам се пак, за съжаление при мен не се получи- първи опит Инвитро, два добри ембриона и трансфер на 3 ден. Днес съм 10 ден, трансфера беше на 4 юни.
От 3 дни започна първо кафяво зацапване, премина в тъмно кафяво и с някакви парченца(за първи път ми се случва), днес продължава това зацапване и е по-светло, според мен ще избие в мензис следващите дни.
Нямам абсолютно никакви симптоми, гърдите са ми нормални, без никакво напрежение дори, продължавам да си инжектирам прогестерона и всички други добавки, но шпа както лекаря ми е предписал, но за мен си е ясно вече, че няма да е този път.
Утре ще пусна един пиклив тест на Престо и в Понеделник, ще ходя директно в клиниката.
Иначе цикъла трябва да ми дойде на 22.6, но ето идва доста по-рано със седмица.
Психилогически доста трудно се приема, особено, когато са ти казали, че всичко изглежда добре и както трябва за да бъде успешен трансфера, освен годините ми 42.
Може би ще направим още един опит, преди да се откажа...Ще пусна генетинчни изследвания на мен и на бъдещият татко, може там да е проблема. 
Успех на всички!

# 196
Момичета, след трансфер съм, а използвах унгвент от чаено дърво, че ми излезе херпес, но сега разбрах, че е противопоказно при бременност. Вчера и днес се мазах по кожата с него. https://www.green-master.eu/products/ungvent-s-ekstrakt-ot-chaeno-darvo-30-ml Дали съм оплескала нещата?

# 197
Не бързай да страдаш преди да си сигурна, че не се е получило! Доколкото знам докато си на лекарствата, няма как да ти дойде. Може това, което описваш да е имплантационно кървене. В предната тема някой беше написал, че жената след ин витро се води бременна до доказване на противното. Опитай да си с позитивна нагласа, докато не си на 100% сигурна, че не се е получило (с кръвен тест).

Иначе мисля, че генетични изследвания на ембриона са по-важни от тези на партньорите. Ние сме правили генетични в България и лекарят ни в Турция каза, че са тотално излишни пари. Пак тествахме ембриони и от 3 имаше 1 читав.

Записвам се пак, за съжаление при мен не се получи- първи опит Инвитро, два добри ембриона и трансфер на 3 ден. Днес съм 10 ден, трансфера беше на 4 юни.
От 3 дни започна първо кафяво зацапване, премина в тъмно кафяво и с някакви парченца(за първи път ми се случва), днес продължава това зацапване и е по-светло, според мен ще избие в мензис следващите дни.
Нямам абсолютно никакви симптоми, гърдите са ми нормални, без никакво напрежение дори, продължавам да си инжектирам прогестерона и всички други добавки, но шпа както лекаря ми е предписал, но за мен си е ясно вече, че няма да е този път.
Утре ще пусна един пиклив тест на Престо и в Понеделник, ще ходя директно в клиниката.
Психилогически доста трудно се приема, особено, когато са ти казали, че всичко изглежда добре и както трябва за да бъде успешен трансфера, освен годините ми 42.
Може би ще направим още един опит, преди да се откажа...Ще пусна генетинчни изследвания на мен и на бъдещият татко, може там да е проблема. 
Успех на всички!

За съжаление теста е негативен, сутрина напавих на Престо, а и както казах, гърдите са ми меки и никакви симптоми. Ясен е резултата, от клиниката най-вероятно ще кажат, че е заради взърастта,(но аз все пак имам една бремемност успешна преди 17 години) можеха да оставят ембрионите до 5 ден, поне да видим дали тогава щяха да оцелеят и да се развият до бластоциди. Те решиха, че са много добро качесто двата и ги сложиха на 3 ден, което според мен беше прибързано.

# 198
  • София
Момичета, след трансфер съм, а използвах унгвент от чаено дърво, че ми излезе херпес, но сега разбрах, че е противопоказно при бременност. Вчера и днес се мазах по кожата с него. https://www.green-master.eu/products/ungvent-s-ekstrakt-ot-chaeno-darvo-30-ml Дали съм оплескала нещата?

Не.

# 199

Успех на всички!

За съжаление теста е негативен, сутрина напавих на Престо, а и както казах, гърдите са ми меки и никакви симптоми. Ясен е резултата, от клиниката най-вероятно ще кажат, че е заради взърастта,(но аз все пак имам една бремемност успешна преди 17 години) можеха да оставят ембрионите до 5 ден, поне да видим дали тогава щяха да оцелеят и да се развият до бластоциди. Те решиха, че са много добро качесто двата и ги сложиха на 3 ден, което според мен беше прибързано.

Здравей и от мен,
Пикливите тестове не са точни, не им се доверявай! В деня на моят ЧХГ (кръвен), пикливия беше отрицателен. Не го отписвай от сега.

Пусни кръвен, за да си сигурна.

# 200

Не.

Оф дано. Благодаря ти. Голяма паника съм напоследък. Все пак спрях да го мажа сега и ще слагам само крем здраве.

# 201
Ясен е резултата, от клиниката най-вероятно ще кажат, че е заради взърастта,(но аз все пак имам една бремемност успешна преди 17 години) можеха да оставят ембрионите до 5 ден, поне да видим дали тогава щяха да оцелеят и да се развият до бластоциди. Те решиха, че са много добро качесто двата и ги сложиха на 3 ден, което според мен беше прибързано.
Успешна бременност преди 17 години не е показател за ситуацията в момента.
По време на забременяването четох за трансферите и едно от нещата, които ми направиха впечатление, беше, че ако жената е в по-напреднала възраст, са склонни да връщат 3-дневни ембриони, вместо 5-дневни. Не помня защо, но имаше някаква медицинска причина.

# 202
Майчината среда е по-благоприятна в много от случаите, затова някои ембриони ги връщат на ден 3. Защото в лабораторни условия не оцеляват, докато в майката - да. Не съм чела толкова научни трудове. Това съм запомнила.

Аз уринарни тестове не правя. 3 трансфера имам и нито един такъв тест не съм правила. Целта е да намалите стреса, не да го увеличавате. При кръвен няма грешка. Там и по стойностите дори може да се прецени в повечето случаи. Аз след втория ми трянсвер добре се наревах. Въпреки че доста четох по темата за биохимичната, докато не видях втория кръвен имах лъч надежда.

# 203
Здравейте, дами, за съжаление моят кръвен тест е съвършено отрицателен. Не е имало дори опит за имплантация на нито едно от 3-те ембриончета.
Тъй като от тук нататък предстои ЗЕТ лекарите първо препоръчват да направя ERA тест. Обясниха ми, че ще направим подготовка като за ЗЕТ - естрофем и прогестерон.
Бихте ли споделили от кой ден се започва естрофема? Утре съм на преглед и ще е 3-ти ден от настъпилата менструация.
Успех на всички момичета, които са в очакване 💙

# 204
Ясен е резултата, от клиниката най-вероятно ще кажат, че е заради взърастта,(но аз все пак имам една бремемност успешна преди 17 години) можеха да оставят ембрионите до 5 ден, поне да видим дали тогава щяха да оцелеят и да се развият до бластоциди. Те решиха, че са много добро качесто двата и ги сложиха на 3 ден, което според мен беше прибързано.
Успешна бременност преди 17 години не е показател за ситуацията в момента.
По време на забременяването четох за трансферите и едно от нещата, които ми направиха впечатление, беше, че ако жената е в по-напреднала възраст, са склонни да връщат 3-дневни ембриони, вместо 5-дневни. Не помня защо, но имаше някаква медицинска причина.

Абсолютно е така, че не може да сравняваме организма на 24 годишна жена с този на 42, но все още имам очевидно добри яйцеклетки дори само 4 да успяха да извадят читави и 3 от тях се оплодиха. АМХ-то ми е 1,48., хормоните в перфектни граници, лигавицата на матката според Лекарите, точно както трябва да бъде, нямам запушени тръби и двете пропускат, правила съм цветна снимка.
Прости търся откъде идва проблема освен възрастта разбира се, очевидно не се имплантира добре или не доживяват след 3 ден, за да знам какво да изледваме преди следващата процедура. Може би е хромозомен проблема и ембрионите не се развиват добре след 3 ден. Утре ще отида до клиниката да ме видят и за кръвен и най-вероятно ще я сменя за втори опит сдруга клиника.

# 205
Здравейте, искам да попитам дали случайно има жени с успешна бременност с ембрион с грейд 3CB? Обръщам внимание, че клетките на емрбиона са C, а на плацентата B, а не както е наобратно стандартно по таблциите. Чудя се с такъв ембрион има ли според вас смисъл да правя изобщо трансфер. Вече имам два неуспешни с подобно качество и ми писна да си губя времето и надеждите в напразни траснфери.

# 206
Аз не успях с 3BC, но има дами с успешна бременност дори и с по-лоша от тази оценка. Когато няма генетично изследване на ембриона - това е просто оценка на база морфологията му на външен вид. Ако ембрионът е генетично здрав, има всички шансове да доведе до здраво бебе. Разочарованията са трудни за приемане, но аз лично бих дала шанс на ембрион независимо от оценката му, когато не е изследван. В чужбинската група във фейсбук е пълно с истории за успешно родени деца от ембриони с лоша морфологична оценка.

# 207
Аз знам, че си е само външна оценка, ама като има някой да ти каже, ей аз успях с такъв друго си е. Тази група достъпна ли е от хора без фб профил, че нямам, а ще ми е интересно да разгледам?

# 208
Не мисля. Изисква се одобрение на профила, за да виждаш информацията.

# 209
Имам една камара трансфери с подобни ембриони, та чак и един замразен 3СВ Grinning - резултатът е абсолютна нула! Най-добре е да се направи ПИД!
Здравейте, искам да попитам дали случайно има жени с успешна бременност с ембрион с грейд 3CB? Обръщам внимание, че клетките на емрбиона са C, а на плацентата B, а не както е наобратно стандартно по таблциите. Чудя се с такъв ембрион има ли според вас смисъл да правя изобщо трансфер. Вече имам два неуспешни с подобно качество и ми писна да си губя времето и надеждите в напразни траснфери.

Общи условия

Активация на акаунт