Пазаруване от Amazon - тема № 106

• 72 999
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Директно от Amazon.

# 46

Директно в Амазон продават и външни търговци , виж си продавач амазон ли е и какви срокове за доставка ти е дало .

# 47
Порових малко за прахосмукачки снощи и се спрях на тази
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CDGM322Q/?coliid=I2CPI1XJJOUAIR& … ist_c_wl_ys_dp_it

Някой, който притежава такъв уред, би ли споделил за какво трябва да се внимава при избор. Преди 7г.супер спонтанно купих една класическа Ровента, която се оказа страхотна, но вече иска да ни напуска и ми се иска да премина на вертикална, не ми е зор непременно да е безкабелна.
Края на март месец , по Великденските намаления,  си закупих подобно китайче , но по-мощно 40 000 PA и 500 W. ( не дава да сложа линк към него ). В общи линии се водих да е над 40000 PA и  поне 60 мин. , по книжка . Реално издържа на максимална скорост 17 мин. Батерии има и допълнителни за покупка , та ако нещо и се случи в близките 2 години  ще купя и друга.
Изглежда точно като тази цък и в същите цветове , но тази е по-мощна . А има и ваучер за -100 Е и ще излезе 129,99 Е

# 48

Директно в Амазон продават и външни търговци , виж си продавач амазон ли е и какви срокове за доставка ти е дало .

Трябваше да дойде между 16.05 и 03.06.

Към днешна дата закъснява с две седмици и няма информация да е тръгнала поръчката.

# 49
Пиши им . И аз имах една странна поръчка, дето търпеливо изчаках да дойде срока, беше с външен продавач.
След като писах на продавача през формата, няколко часа по късно получих мейл от амазон че ми връщат парите.
Доставили са ми пратката другаде както се оказа…

# 50
Порових малко за прахосмукачки снощи и се спрях на тази
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CDGM322Q/?coliid=I2CPI1XJJOUAIR& … ist_c_wl_ys_dp_it

Някой, който притежава такъв уред, би ли споделил за какво трябва да се внимава при избор. Преди 7г.супер спонтанно купих една класическа Ровента, която се оказа страхотна, но вече иска да ни напуска и ми се иска да премина на вертикална, не ми е зор непременно да е безкабелна.
Аз съм с тази от миналата година и съм супер доволна от нея:
https://www.amazon.de/-/en/dp/B07WRD2M69?asc_item-id=amzn1.ideas … &ref_=as_li_ss_tl
Ползвам я ежедневно, често пъти и по два пъти на ден, тъй като си имаме лабрадор. А те се скубят постоянно. С едно зареждане мога да почистя целия апартамент / 70кв.м./ дори и в турбо режим. В нормален режим работи до 65 мин. Фен съм на марката Филипс.

# 51
И аз съм фен на филипс, но в момента не мога да отделя такава сума.
Иначе 15тина мин работа ми се струва ок. Аз нямам животно, но след хранене на две деца под масата вечно е бом-бок и главно за холо-кухнята я искам. Другите стаи ги е поел робота, но в тази точно имаме твърде много вещи и е сложно за него.
Благодаря за препоръките, ще се похваля като избера.

# 52
Случайно видях, че има добри цени на USB флашки.

128GB, SanDisk, €5.99
https://www.amazon.de/-/en/SanDisk-Ultra-Flash-Drive-130MB/dp/B00P8XQPY4/

128GB, SanDisk, €6.99
https://www.amazon.de/-/en/SanDisk-Ultra-Fit-Flash-Drive/dp/B07855LJ99/

128GB, SanDisk, €25.90, НО тази е с много по-високи скорости - четене до 420MB/s и запис до 380MB/s (колкото SSD диск)
https://www.amazon.de/-/en/dp/B01MU8TZRV/ref=twister_B0C7HN1V91

# 53
  • ВАРНА
Момичета, коя банка бихте похвалили за пазаруване онлайн от чуждестранни сайтове ? Лесно да се прехвърлят суми между 2 сметки онлайн, да е надеждна и таксите да са нормални 😊 Сега съм в Първа инвестиционна, но искам да сменя, от ДСК също съм разочарована.

# 54
Момичета, коя банка бихте похвалили за пазаруване онлайн от чуждестранни сайтове ? Лесно да се прехвърлят суми между 2 сметки онлайн, да е надеждна и таксите да са нормални 😊 Сега съм в Първа инвестиционна, но искам да сменя, от ДСК също съм разочарована.
Въпроси за банки и банкови такси - 2

# 55
С револют плащам аз, не съм срещала проблеми.

# 56
от ДСК също съм разочарована.

Освен всички други недостатъци, ДСК имат и едни от най-неизгодните курсове за превалутиране. Примерно за покупки в евро, на всеки 100 евро покупка, вие оставяте на банката около 2лв поради неизгодния им курс. Използването на превалутиране директно от Амазон не е решение, защото той също не е изгоден.
От Revolut няма особена полза в този случай, тъй като при Amazon трудно може да се говори за риск при пазаруването за да си пазим картите. Също така почти винаги хората използват Revolut в комбинация с друга банкова карта за да зареждат, а не зареждат суми директно от банковата си сметка, т.е. за целта вече трябва да имаш банкова карта от друга банка, а много банки имат и допълнителна такса за зареждане на Revolut.
=> за покупки от чуждестранни сайтове, при избора на карта наред с другите условия на банката важни за Вас, трябва да се обърне внимание на:
- курсовете за превалутиране
- наличие на такси за интернет покупки
- наличие на такси възстановяване на суми (refund), както и техния размер
- наличие на такси за зареждане на Revolut
и др.

Ниските такси за поддръжка на карта или сметка много бързо могат да бъдат "изядени" при неизгодни условия за употреба.

# 57
Аз ползвам револют за чуждестранни сайтове и го зареждам без такси с дебитна карта на ДСК. За мен поне това е най-добрата комбинация

# 58
  • София
Да споделя и моя последен опит с Амазон.
От .де 2 пратки до Бг:
- Австрийски пощи -  тук се пое от ExpressOne, получила съм съобщение за доставка около 1 ч. преди нея (не че го видях на време)
- FAN courier -  тук се пое от ЕКОНТ, обаждане 3-4 мин преди доставката,
добре, че и в двата случая имаше кой да я получи.
Втората пратка беше лошо опакована - хартиен плик, една от кутийките вътре била отворена, общи взето и 3те са като сдъвкани, сега съм размисъл дали да се оплаквам, имам и наранен продукт (ВиК кранче) или да приложа труд и творчество.

За превалутирането не се бях замислила (осен за Амазонакото), докато тези дни, за малко под 200£ се оказа, че с ДСК е по-скъпо с около 11 лв. от Revolut в неделя, а ако бях изчакала до понеделник щеше да има  15 лв. разлика.

# 59
  • Sofia
В една от пратките ми (добре опакована) имаше шампоан, които се беше разлял и омазал порядъчно останалите неща. Писах на амазон и ми върнаха парите за шампоана.

Общи условия

Активация на акаунт