НГДЕК - 3

• 32 899
  • 268
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Много благодаря, но не виждам никаква разлика, освен че са допълнили за суитчъри, поли, че става дума за такива извън униформата, което и без туй е логично.
Другото е копи-пейст Simple Smile

# 226
NBM, униформите не решават проблема, който дефинира със скъпите дрехи. Това е илюзия, че децата няма да са пак в ситуация, в която да сравняват финансовите възможности на семействата си по един или друг начин /маратонки, телефони, учебни принадлежности, часовници.../. Това по-скоро е проблем, който трябва да решим ние като родители.

# 227
Проблемът с показността не се решава с униформи. Няма униформи за обувки, телефони … Униформите навсякъде са въведени заради финансова изгода на хората, които сключват договорите с фирмите.

П.П. Новите формулировки в правилника пак са малоумни. Подозирам чие творение е.  Май панталоните с всякаква дължина са забранени, както и дрехите с емблеми като цяло. Гол купон!🤣🤣🤣

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 11:20 от карабас

# 228
По темата с униформите - подарявам пола, размер S.
Ако някой има интерес, да ми пише на лично.
Мога да подаря и официална риза (размер 12) и суитчър (S), но от старите униформи.

# 229
  • Sofia
По цял свят елитните училища ли имат униформи за изгода?
Разбирам, че тук има някаква предистория това недоволство, но позволете на останалите да имат мнение. За мен са добро решение и един елемент за глупаво перчене  по-малко.

# 230
Изключително добро решение са, само да накарат всички да спазват правилата.

# 231
Здравейте,
Благодаря за тази тема и споделения опит. Имам дете във втори клас, проявява интерес към училището. Бихте ли споделили, относно приема след 4-ти клас - как се справиха Вашите деца? Имаха ли необходимост от допълнителни уроци по история, какви книги, учебници или помагала им бяха от полза или изучаваното в училище е достатъчно?

Също така, има ли такса за обучение в училището? Какви са цялостните Ви впечатление от обучението там като ниво, спрямо останалите училища в София? И като среда също. Дъщеря ми е много запалена по изучаването на животни и растения (историята не е основният фокус), но много чете, интересува се, някак като интереси върви пред съучениците в училище и често ѝ е криво, че няма с кого да си говори за нещата, които са ѝ интересни и я вълнуват. Това е и основната мотивация за едно такова училище, в което се надяваме да открие повече "себеподобни".

# 232
По цял свят елитните училища ли имат униформи за изгода?
Разбирам, че тук има някаква предистория това недоволство, но позволете на останалите да имат мнение. За мен са добро решение и един елемент за глупаво перчене  по-малко.

В елитните училища по света (на няколко точно определени места, не в целия свят) се плащат и елитни такси. Разбира се, има и стипендии, но те не са държавни. Посредством униформите не се изнудват родителите. Финансирането на тези учебни заведения няма нищо общо с финансирането на НГДЕК, на колкото и елитно да се прави училището. И изобщо, какво общо имаме с англоезичната образователна система, която, впрочем, отдавна е обект на критика. И точно затова, защото всеки има право на мнение, споделям своето. Би следвало децата, които учат в НГДЕК, да имат други приоритети, несвързани с марката на облеклото, вярвам, че все още е така.

# 233
Здравейте! Униформа може ли да се поръча на място в "Треа"?

# 234
По темата с униформите - подарявам пола, размер S.
Ако някой има интерес, да ми пише на лично.
Мога да подаря и официална риза (размер 12) и суитчър (S), но от старите униформи.
.

Здравейте, имам интерес към униформите.
Ако може да се свържете с мен на лично съобщение.Пробвах да Ви пиша на лични, но ми изписва, че сте ги забранили.

Лек Ден!

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 13:58 от silviq123456

# 235
  • Sofia
Може ли някой да сподели дали ваканциите в училището съвпадат с тези на МОН?

# 236
Може ли някой да сподели дали ваканциите в училището съвпадат с тези на МОН?
Да, съвпадат.

# 237
Здравейте,
Имам въпрос за размерите на униформите, дрехите отговарят ли си на дадените размери по таблиците? И има ли възможност за подмяна от страна на фирмата, ако размерът не е точен?

# 238
Някой по-нагоре беше попитал какъв е проблемът с униформите. Според мен, той не е толкова, че учениците не спазват правилата (има и такива деца навярно, но то навсякъде ги има), а че правилата постоянно се променят. Проблем е и фактът, че универсалния черен цвят като горна дреха (поло, пуловер, друго) е забранен. Много, много по-трудно е да намериш дрехи в тъмносин цвят. Почти не се продават такива всъщност. Поради което повечето деца, с напредването на годината и намаляване на контрола на входа, започват да си носят черните дрехи. В резултат - отново започва да се говори за пустите униформи и да се изпращат заплашителни съобщения в Школо (където иначе общо-взето нищо полезно и важно друго не съобщават 😏).
Липсата на възможност към днешна дата да се закупят само емблеми, също намирам за огромен проблем. Иначе на сайта има чорапи 🤨😂

# 239
Здравейте, какви са ви мненията за учителката по математика Севда Димитрова? Преместила се е в 1 АЕГ и ще преподава на класа на детето.

Общи условия

Активация на акаунт