НГДЕК - 3

• 32 856
  • 268
  •   3
Отговори
# 210
Има два дни ,в които може да се видят изпитните работи,след обявяване на класирането.Ако искате да ги видите,следете в сайта - там се обявяват датите.При допусната грешка от страна на проверяващите миналата година,след преглед на изпитната работа от родител и дете,беше коригирана оценката на детето,настъпи и промяна в класирането,по спомен от 12 резерва нататък.

# 211
  • Sofia
Пуснаха класирането в сайта.

ПП. Моля, споделете коя паралелка избрахте след 7ми клас и защо. Моето дете е прието и сега умуваме за паралелка.
Честито на всички приети!

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 19:21 от NBM

# 212
  • София
Пуснаха класирането в сайта.

ПП. Моля, споделете коя паралелка избрахте след 7ми клас и защо. Моето дете е прието и сега умуваме за паралелка.
Честито на всички приети!
Аз смятам да пишем испанската Simple Smile
Досега сина ми учеше в немската но иска да смени езика.

# 213
  • Sofia
Някой знае ли дали е задължително родител да присъства на записването или може да пратим детето с баба му?

# 214
  • София
Някой знае ли дали е задължително родител да присъства на записването или може да пратим детето с баба му?
Мисля че може но звъннете в училището за да не подведа.

# 215
Само внимавайте при записването каква паралелка ще посочите - хуманитарна или езикова.За езикова миналата и по- миналата  година не се събраха кандидати и са само хуманитарни.Ако нещо не ви е ясно при записване - питайте на място записващите учители,подробно и ясно разясняват.В хуманитарна паралелка се учи чужд език,и специфичните за гимназията предмети още от осми клас.Езиковата в осми клас е с различна програма,за следващите класове не знам с точност.

# 216
  • Sofia
Хм, не виждам на сайта да има посочени различен тип паралелки. Пише само, че трябва да избереш език. Да няма промяна тази година?

# 217
  • София
В заявлението избираш единствено език, 3 желания Simple Smile
Няма различни паралелки.
Единствено чуждия език е различен.

# 218
  • Sofia
Качиха информация за униформите на сайта
https://ngdek.com/%d1%83%d0%bd%d0%b8%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b8/

# 219
Това го чета за трети път, чакам най-накрая да се случи.

# 220
  • София
Винаги ми е било странно какъв е проблема с униформите и правилата не само в НГДЕК но и в други училища? Simple Smile
Има правила -спазват се , няма правила - няма какво да се спазва🤭

Моето дете си носи гордо униформата от 3 години и ще продължи да носи и следващите 5 години живи и здрави.
Проблем и мрънкане никога не е имало Simple Smile

# 221
  • Sofia
За незапознатите - може ли да споделите каква е драмата с униформата? Правят проблем, че не си с всички елементи или какво? Т.е може ли детето да прецени днес да е с тениска, утре - с дълъг ръкав?

ПП. Ще съм благодарна някой да пусне версията от Школо.

# 222
Драмата е, че не всички деца са с униформи и всяка година ни плашат, че няма да ги пускат.

# 223
  • Sofia
Разбрах, благодаря!
Ние сме се съгласили с правилата и детето беше предупредено, че ако се запише там, ще трябва да носи.
Обаче на този сайт, който са пратили, има някакви странни срокове. Ако нямат наличност, щели да пращат през октомври. Как ще сме с униформи на 15ти септември тогава?
Големият ми син е в друго добро училище, където униформата е една тениска и никога не я носят. Съответно още в 8ми клас започнаха да се гледат кой какво носи и да изисква всичко да е Найк (имаше хубави Адидас дрехи, но не можело да ги носи, понеже всички са с Найк), суитчърът трябвало да е от серията тех за 200лв и т.н Чувствителна възраст, много се влиаят, съответно дечицата, които нямат възможност, сигурно се чувстват зле. Аз съм за униформите.

# 224
Няма проблем. За новите ученици ще направят отсрочка. Те по принцип изобщо не проверяват. Моят син винаги е  с униформа, но се оплаква, че не всички са така. Виждала съм го и по общи снимки.
Иначе това получихме в Школо

Общи условия

Активация на акаунт