Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 34 075
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви, момичета Simple Smile Вчера след като изпих Зиртека петното започна да намалява, а днес почти си изчезна.

АА, нямаме Алергозан вкъщи, но имам крем Здраве, хахха. Преди пиех Алергозан и за мазане ползвах, но не ми помагаше.
Гелебринг, честито бебче, да е жива и здрава Simple Smile
Съншайн, доколкото знам в Геника се изследват само хромозомни мутации. Това че плода е здрав генетично, не отхвърля възможността да има сърдечни или други малформации. Чувала съм, че от приема на тежки лекарства, дори и Нурофен в начална бременност може да се получат такива малформации, затова и много лекарства са забранени в началото. Тя не беше ли пила някакви лекарства или АБ?
Дриймър, с моята БХ бях така, в началото всички тестове отрицателни, а след 2 седмици положителен. Но ЧХГ ти е доста нисък за такова закъснение, както и прогестерона. Пусни пак на 48 ч, заедно с прогестерон и там ще се види как са нещата.

# 121
Да , Salsera , в месеца , в който забременя , се разболя от пневмония и пи Левокса и антипиретици . Няколко дни след О ( доказана с фоликулометрия ) е вдигнала много висока температура и после се оказа пневмония . Сигридов също е казал , че може да се е получило не само от медикаментите , но и от самото възпаление . Другите лекари отхвърлят възможността да е от болестта , но според него има такава вероятност .

# 122
  • Замък сред облаците
Пневмонията сама по себе си е причина хиперкоагулация плюс активиран имунен отговор по принцип.
П.п. Чисто информативно. Не го соча като конкретна причина.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 17:11 от АА

# 123
Сигридов също е казал , че може да се е получило не само от медикаментите , но и от самото възпаление . Другите лекари отхвърлят възможността да е от болестта , но според него има такава вероятност .
Не знам какви са тия други лекари така с лекота да отхвърлят. Мен сто пъти ме питаха дали съм пила нурофен (специално) или други лекарства, или дали съм била болна в самото начало (дори лека настинка) като видяха, че бебето е с всм. Ибупрофен не само в начална, през цялата бременност е много противопоказен. Накрая ми подчертаха супер дебело по никакъв повод да не го пия, за да не се затвори форамен овале (при него искаха да остане максимално отворен, не че се получи де) Мал шанс е било просто, да не се обвинява, че не е знаела за тромбофилията. И салсера щом вика, че в Геника само гени изследват, няма кой вече да каже със сигурност дали е имало малформации или е нямало

# 124
Благодаря на всички!
Тестовете вече са запазени.

# 125
Alison, не съм сигурна към какъв тип малформация е ВСМ, но майка ми е родена с междукамерен дефект на сърцето.
Когато бяхме при Сигридов за феталната в 13гс, специално гледахме за това и той спомена, че много вероятно MTHFR мутацията, която при мен е хетерозигот да идва от майка ми. При нея каза, че вероятно е хомозигот и е причина за сърдечния порок.
Не съм търсила по-обстойна информация и не съм задълбавала в темата. Не знам доколко това е истина, но може и да има някаква връзка.

# 126
Пак ще кажа, на моето дете всм не е генетична, не е свързана с никой ген, резултат на случайна грешка още при оплождането е. Вижда се само на ехограф от кардиолог, много рядко АГ фетален специалист да го види, никой тест (инвазивен или не) няма да го покаже. Междукамерните дефекти може и да са следствие на гени, не знам, моето дете е нямал такъв. И до тук по темата от мен
А за Сигридов ще допълна само, хубаво е първо да почне действително да ги вижда тия  междукамерни дефекти, после да дава мнение как са  се получили… Да не пращам скриншотове от групата за детски сърца колко е пропуснал

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 18:17 от AlisonParker

# 127
Dreamer! Толкова много се надявам за теб! Моля се всичко да излезе окей при следващо изследване! Sad

Gellerbing честита радост! Много хубаво име! ♥

Относно изследванията - тук има много момичета, които не могат да забременеят и то от дълги години. Всяка една бременност понякога си е чудо сама по себе си и когато обменяме опит за изследвания е важно всяка хубаво да си осмисли риска пропускайки дадено изследване - пример тромбофилия. В чужбина, а и някои лекари тук само биха попитали: “Нямаш предишни загуби нали? Както и АА отбеляза “Трябва ли да има за да се направи някаква превенция..

# 128
Gallerbing честита радост! 🍀

Dreamer, аз още съм на мнение, че О е била доста след инсеминацията и сега ЧХГ тепърва расте. Стискам палци за утре!

Аз смятам, ако и този опит е неуспешен, вече най-накрая да записвам час някъде другаде и да ни пуснат някакви по-разширени изследвания (нова СГ с ДНК фрагментации за ММ, за мен нови хормони + АМХ и евентуално този кариотип или каквото друго кажат). Хич не съм фен на многото изследвания, ама и да не става съвсем нищо толкова време и да няма причина.. не знам. Така или иначе час за преглед ще получа сигурно за есента, а лятото ще си починем и няма да живеем от Ц до О и така..

# 129
  • На изток от Ада
Вики като Станулов трудно ще намериш! Като човек.
Иначе ТМ пак да пусне ДНК фрагментация и ти което трябва

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 21:35 от nasito8988

# 130
Наси, аз към него съм се насочила. Не сме от София и вариантите ни са Станулов или Тутракан. Тук даже няма къде да пуснем ДНК фрагментации..

# 131
  • На изток от Ада
Наси, аз към него съм се насочила. Не сме от София и вариантите ни са Станулов или Тутракан. Тук даже няма къде да пуснем ДНК фрагментации..
мислех че си при него!

# 132
  • Замък сред облаците
Исках за MTHFR да се включа - понеже и аз съм с такава мутация и съм търсила инфо - няма никакви медицински данни да причинява пренатални сърдечно-съдови дефекти. Има връзка с развитието на придобити сърдечни проблеми в по-късна възраст.
VEGFA и TAFI примерно се свързват с проблемна генеза на сърдечно-съдовата система и малформации.

# 133
Аз по темата с мутациите пак ще се наредя с питане. И без това правя сега план с ММ как да действаме.
Аз имам ето тези изследвани, но съм се консултирала само с АГ за тях. Да ходя ли да пускам и останалите? Единственото, което сме коментирали, е да пия метилирана фолиева (Б ми е високо изначално)

# 134
  • На изток от Ада
Doodle, май имаш всички по -известни.
Аз също нямам Тафи и Вегфа изскедвани

Общи условия

Активация на акаунт