Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 32 369
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 1 020
Kactus, права си за имунната система. Hug Пропуснах да го напиша, но наистина при добър имунитет,  уреаплазмата не създава проблеми.

# 1 021
Ще се включа за Уреата. Ние я лекувахме преди година и половина. След това, не са ни искали контролно изследване. Моят доктор каза, че при някои жени, тя просто е част от флората им, лекуваш, но винаги остава някаква част, която в последствие се размножава. Моя приятелка пи 6 пъти различни АБ в рамките на 1 година и не се оправя. Накрая просто се отказа. Други 2 мои близки, разбраха, че я имат след като родиха здрави деца и забременяха бързо. Четох, че прави поразии при около 10% от Б и пак не е 100% сигурно, че точно тя е направила поразията.

Феърлес, прекрасни сте! 💚

Успех на всички! Време е някоя да се похвали с +тест 🍀

# 1 022
Аз тази седмица чакам да ми излезе изследването на АМХ и да ходя на повторна консултация при Владимиров.
На първата ме прегледа, попълнихме въпросник и ми назначи допълнителни изследвания на хормони - Пролактин, ФСХ, ЛХ, ТСХ, Ф4, Инхибин Б, Тестостерон, DHEA-S.
Пусна и IgM и IgG за хламидия, отрицателни са.
От хормоните всичко, освен инхибина излезе и ми се струват много добре, дори пролактина, който не го изследвахме по протокол след 30 мин почивка. ТСХ ми е 2.09.
Каза другия път да му нося всички изследвания, които съм правила до момента, както и съпругът ми.
Стана ми много приятно, че така се ангажира въпреки, че ставаше въпрос за безплатен преглед от кампанията.

# 1 023
Здравейте!
За уреаплазмата много доктори изобщо не правят това изследване, ако няма симптоматика. Да се пият купища антибиотици в кратък срок е безумно. Те съвсем нарушават микрофлората и тръгват други проблеми, става омсгьосан кръг. При някои тя наистина не се лекува. В случай, че липсва симптоматика, смисълът на АБ след АБ е никакъв.
Мел, Владимиров е изключително добър лекар според мен, може да му се довериш.
Аз днес пуснах куп изследвамия, хормони, витамини, щитовидни, чернодробни всякакви, пълен технически преглед. Да видим, какво ще излезне.
На тръни съм по принцип, защото скоро не съм изследвала доста неща.
Идеята беше да видя, какви липси имам и дали вече клоня към менопауза, защото годинките са ми доста и вие тук сте ми като едни мили нетърпеливи дечица.
При мен естествена бременност да се случи ще е повече от чудо, направо феномем, за това не разчитам на такъв. Есента ще пробваме един последен опит на ЕЦ, ако след резултатите хормоните все още позволяват. В случай че не стане, което е по-възможният вариант, трябва да се насочим към донорска програма.
Успешна седмица на всички и много позитивни емоции!

# 1 024
Успех на всички момичета в процедури и не само! Стискам палци и чакам с нетърпение да завалят положителните тестове.

Относно уреаплазмата, аз съм споделяла тук, че при мен предизвикваше цистит и бактериална вагиноза. Открих, че я имам след преждевременно спукване на околоплодния мехур в 35+3 г.с. Благодарна съм, че не се е случило по-рано и всичко беше наред с мен и детето. След раждането пихме 3 дълги курса антибиотици с ММ, докато я излекуваме. Не съжалявам, защото за мен щеше да е напрегната всяка следваща бременност, знаейки, че има шанс отново да се получи преждевременно раждане и аз не съм отстранила причината. Друг проблем не се откри при мен тогава и силно се надявам наистина да е било само това, защото все пак имам страх да не се повтори. Контролите ми 1 година след последното лечение все са отрицателни, нямаше данни за рецидив. С настоящата ми бременност до момента не съм имала лоша микробиология, докато с първата ми, всеки път излизаше бактериална вагиноза. Надявам се така да си остане. По време на бременност няма голям смисъл да се лекува уреаплазма, защото има минимален шанс да се оправи с единствения антибиотик, който е позволен. Но това може да прецени единствено следящия АГ.

# 1 025
Мале, що хормони бушуват.
Не обичам да се обяснявам и оправдавам, но след като по мой пост се развихри дискусията съм длъжна да кажа, че не съм гонила Наси и не съм искала да я засегна.
Просто два нейни поредни поста завършваха с "еми нямам дете" - в смисъл, че е загубила бременността/ите.
Дълбоко съжалявам за това и за съжаление голяма част от нас са преминали през това. Просто не смятам, че е нужно през пост да се обяснява. Не казвам, че не може и не бива да се коментира.
От моя страна повече по темата няма да кажа.
Пиша рядко и ще пиша все по-рядко най-вероятно. Да си кажа честно през последните месеци все обяснявам, че трябва да отида на лекар и да пускам контролни изследвания, но нямам време. В един момент се зачудих защо не намирам време. Защо не си подреждам правилно приоритетите?
Приоритети! Това е ключовата дума и започнах да осъзнавам, че май не съм готова и сигурно никога няма да бъда. Може би ще се откажа да драпам. Не се пазим и ако стане, стане. Тогава ще пускам изследвания.
Годините и премеждията при мен явно си оказват влияние.
На 42 години съм и не искам да живея така както живях 5 години преди да се появи синът ни.
Не очаквам и не искам съжаление. Просто искам да се наслаждавам на живота и на това, което имам.
Чета и ще се включвам докато не се откажа напълно. Ако пък имам добра новина, ще си позволя да споделя с вас.
И дано по-малко момичета да ме разпознаят тогава.

# 1 026
Момичета, достатъчно лични проблеми си имаме всички, че да си създаваме допълнителни главоболия и тук! Не се впечатлявайте на недомислени коментари.

Аз също рядко пиша за себе си, просто защото нямам какво да кажа, но винаги се вълнувам да прочета какво сте писали, има ли някой + тест, и всичко останало.
Не смятам, че някой от вас не заслужава щастието за което се бори, без значение дали се бори от месец, година или 5 години. Аз се вмъкнах тук преди година и половина, но опити правим от 6 години. Почти винаги съм получила разбиране и съдействие. Също така не смятам че имайки едно дете, борбата е по-лесна. Загубите са най-лошото нещо, дори се чувствам малко по-облагодетелствана, че досега не съм имала положителен тест, и биохимични ме съм хванала отколкото да имам загуба.
Все пак това е форум и всеки има право да пише каквото иска и когато иска.
Успех на всички момичета в процедури, дано да са последните с пухкав финал! 🍀На останалите, дано не се налага да стигат до процедури! 🍀

# 1 027
  • София
значи, в кръга на шегата ще го кажа, като имаш 1 дете и то си ляга късно, а трябва да кексаш по график нещата не са никак лесни за случване по естествен път Grinning

# 1 028
Едвам ви смогнах да прочета всичко.. два дена ми отне Grinning
Мнението си го слагам в скрит текст, че иначе коментарът ми ще стане километричен (не че сега пак не е).
Скрит текст:
Тази тема е за всички - за тези, които тепърва почват опити; за тези, които дълги години не са виждали положителен тест; за тези, които правят инсеминации или инвитро; за тези, които вече са имали аборт; за тези, които си имат детенце, но искат следващо; за тези, които в момента са бременни, но ги е страх да се включат в отчетните, защото след това е много болезнено да се отпишеш оттам. Всяка от тези подгрупи вероятно могат да се изнесат в своя собствена тема, но тогава всички губим, защото няма да може да се възползваме от информацията и подкрепата, която една обща тема носи.

Шантал, имаш много стиснати палци за добра реколта! Flowers Four Leaf Clover

fearless, страхотни сте, много лъчезарни и усмихнати! Да сте все така влюбени и подкерпящи се и ви пожелавам ви италианското бебе вече да е станало или най-късно до края на лятото! Animal Dolphin

Moonlit, честито и на вас! Много любов, подкерпа и сбъднати мечти ви пожелавам! Heart

Според мен си трябва човек да си почине, за да се презареди физически и емоционално. Ние последната година пропуснахме почивките, че два месеца общо бях в болничен, стори ми се излишно да липсвам от работа допълнително. Тази година обаче ще си наваксаме, юли ще отделим половината месец за селски туризъм при роднини и в нашата къща, август сме на сватба в Италия, а септември - на друга в Балчик.

# 1 029
Шанталче и аз това съм си го мислила 😆 Когато правихме естествени опити , едва намирахме време , заради натоварения работен график . После си казвах , добре де , ама хората и работят и деца имат и пак успяват 😂

# 1 030
Лятна буря от емоции заварвам тук! Първо на младоженката честито!
На  Fearless прекрасни сте!
На всички пожелавам лятото да ви донесе това, което искрено желаете!
Вие сте невероятни всяка по своему и затова темата е толкова цветна.
Но и всяка иска тук да изпусне парата, да си потъжи, да се бунтува срещу това, което се/не се случва в живота и. И със сигурност не е на лична основа.
На мен по принцип ми е кофти, когато някой иска да има дете, но не му се получава. И за мен си ми е кофти и си изживявам нещата. И ми идва да се разфуча, че съм на 44 и не е ясно дали ще се случи чудото. И за да не се депресирам, се изолирам от емоциите и не споделям тук. Всъщност съм в тази тема, защото въпреки ръбчетата, които всяка от нас има, намирам всякакъв вид покрепа-прагматична, професионална, емоционална, виртуална прегръдка и строго смъмряне, което да ме освести. Което не означава, че не бих се разкрещяла от радост, когато забременея и съм се уверила, че е безпроблемна. И най-вече, когато всяка от нас гушне своето мечтано бебе.
С много любов бебеправете това лято!

# 1 031
И аз продължавам да вися в темата, май по-скоро заради вас и надеждите да прочета добри новини, отколкото заради мен. Старая се чакането да изпълвам с положителни емоции, желая същото и на всички тук ❤️🍀

# 1 032

Общи условия

Активация на акаунт