Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 32 364
  • 1 032
  •   1
Отговори
  • София
Flowers BouquetНа новите - добре дошли !Flowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby Kactus People Baby m-angel People Baby Mila101 People Baby Mandaria People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby petufin People Baby rave People Baby Salsera People Baby S.G.C. People Baby shan^tall People Baby Одри People Baby Пълнолуние People Baby Светослава Ангеловаа People Baby 2402 People Baby

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света!

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗
😘

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Важни теми:
Тестове за овулация
Графики на БТ
Отчетни теми
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ
Как се сбъднамечтата ни да имаме дете

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

emiliq.k: M - 18.05.24; О - 30.05.24; T - 16.06.24

Fayona:M - 19.05; O - 02.06; T - 16.06

Golden stone: M - 31.05; O - 15.06; T - 29.06

Monita576: M - 14.05; O - 26.05; T - 10.06

rave: M - 16.05; O - 30.05; T - 13.06

shan^tall: M - 27.05; O - 08.06; T - 22.06

Одри: M - 06.05; O - 25.05; T - 08.06

В предишната тема ни зарадваха:
AA ~~~ Дух(:~~~ Dreamer Heart

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 08:45 от rave

# 1
Здравейте, момичета! Много благодаря на rave за поканата да орисам новата тема. Надявам се да донесе късмет на много момичета! Heart

Моята история с бебеправенето може да не изглежда толкова тежка в сравнение с много от вас, но за мен си беше като емоционално торнадо, имайки предвид и колко нетърпелив човек съм.

Всичко започна миналото лято, август месец, когато с ММ решихме, че е време за второ бебе (тогава първото ни детенце беше на почти 2 г.). Забременях веднага, както и с първото детенце, но в 10 г.с. се установи задържан аборт. На първите два прегледа бебето изоставаше с 6 дни, но имаше пулс и отдаваха изоставането на късна О, тъй като по принцип имам по-дълъг цикъл. Направиха ми кюретаж, защото исках да изследваме плода и да разбера причината, тъй като имах съмнения, че може да е от вродена тромбофилия. Докато стане готов анализа на плода, чувството за вина ме изяждаше отвътре, защото знаех, че имам тромбофилия, но по съвет на хематоложката ми, не бях предприела никакви мерки при първата и втората бременност. Всъщност тромбофилията ми беше установена към края на първата, тъй като две близки приятелки имаха задържан аборт по същото време и тогава за пръв път от тях чух за съществуването и и си пуснах изследванията. Резултатите показаха, че имам хетерозигот на Фактор II и хомозигот на ACE. Веднага посетих хематолог в чужбина, където си следих бременността и ми предстоеше раждането и ме увери, че моите мутации не засягат бременността и нямам нужда от никакво лечение. Доверих се и наистина нямах усложнения до края на първата бременност, по време на раждането и след него. Затова август месец като забременях за втори път, отново нямах превантивно поставяне на инжекции НМХ.

Две седмици след кюретажа, резултатите отхвърлиха тромбофилията като причина за аборта, но показаха частична моларна бременност. В началото почувствах облекчение, но последва шок от това, което четях в интернет и форума за частичната моларна бременност, за времето в което в България препоръчват да се изчака до следващи опити - минимум 6 месеца. Бях се настроила, че ще излекувам липсата и болката от загубата като забременея отново и това ме натоварваше психически. Месец след кюретажа имах преглед при АГто и той ме увери, че можем да започнем опити, матката е напълно възстановена и хормоните са в норма, което изключва варианта за негативни последствия от моларната бременност при следваща такава. Важно е да вметна, че не живея в България и се оказа, че протоколите при аборт, включително при моларна бременност са различни. За щастие, на втория цикъл след зелената светлина от АГто за нови опити забременях и сега съм в 22 г.с., с лека и безпроблемна бременност, от която ви ръся със син прашец. Blue Heart

За да съм напълно честна, следенето на групата ми даде както много знания, така и доста стрес. Момичетата, които живеят в чужбина може би ще ме разберат, но аз нямах опцията да си пускам кръвни изследвания без предписание от лекар, което не е проблем в България. Не можех да следя за правилното нарастване на ЧХГ след + тест. По мое настояване с много трудности ми изписаха Клексан до 12 седмица. До първата ФМ имах постоянен страх дали всичко е наред, след това стресът идваше от спирането на инжекциите, но всичко беше безпочвено. Сега се връщам от втора ФМ, всичко е перфектно с мерките на бебето, кръвопотока и резулатите от коагулацията.

В месеца в който забременях нямах никакви симптоми на O и бях решила, че не съм имала О в този месец. Нямах никакви симптоми и до датата на закъснение на цикъла, някак напрежението ми беше паднало. Незнам дали е съвпадение, но забременях в месеца, в който се бях записала във вълшебното списъче за забременяване на rave, за което съм и много благодарна и вярвам, че има много положителна енергия в него.  

Желая от сърце на всички момичета скоро да сбъднат мечтата си и в близкото бъдеще всички да гушкаме здрави бебчета. Heart

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 09:34 от Dream90

# 2
  • Ст Загора
Благодаря за темата!
Dream90, браво! Лека бременност и за напред!

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 22:14 от nasito8988

# 3
Утре ще пусна и кръвен  и прогестерон. Тестовете са от днес на обяд , започвам си пак дуфастона . Да 9 дни след отрицателният тест .
Дримче, мега много се вълнувам за теб!! Всякакви палци стискам!!!

Мерси на Рейв и на Dream90 (вълшебното списъче работи!!)

Скрит текст:
п.п. И за момичетата за първо:
Надеждата не угасва, тя е вечно е там.
С любов и сила, ще стигнете знам.
Вярвайте в чудото, което ще е,
Свое дете, в свойте ръце.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 07:51 от Одри ♡

# 4
Благодаря за новата тема, rave! Blush

Нека бременността ти да продължава да е лека и успешен финал, Dream90 Heart

При мен освен честите цистити, сега ми предстои преглед за фоликулометрия, може би ще е другия понеделник, за да видим О от коя страна ще е. Според Калчев е излишно това ходене, ама аз не издържам да не знам и се успокоявам така. Най-малкото при О от ляво не се надявам и си чакам следващ Ц. Ще видим за този месец как ще е, дано да е от дясно този път.

# 5
Dreamer Heart аз те помня и от няколко седмици като хвърлям по едно око на темата се чудих дали да не питам някой знае ли какво става с теб от другите теми, но все се отказвах, защото не знаех дали няма да разводня темата! Пожелавам ти лека блеменност и СЛАВЕН финал! Ще чакам с нетърпение и темата, която ти ще орисаш! Споделям мнението че това бебе може и да не е от инсеминацията, но при ВСИЧКИ положения ти е един огромен подарък от Бог!

Благодаря rave за новата тема, аз ще хвърлям по една око докато не видя още никове да я напуснат!

Dream90, лека бременност и до финал!

# 6
  • Ст Загора
Golden, не се чака , при една тръба другата може да върши работа.. да поеме яйцеклетката.

# 7
Ние не се пазим, когато е от другата тръба,  ама шанса е нищожно малък, че даже не се и надявам. То и статистиката при мен сочи, когато имам О от дясно, всеки път имам Б (вярно, че не е успешна де). С О от ляво е 0 до момента. За миналата година имах 3 О от дясно (след фоликулометрия)  и 3 биохимични. Просто ми е по-спокойно така и не се надявам и не правя 1029 теста. Пък, ако е писано, то чудото ще стане.

# 8
Благодаря rave за новата тема! 🥰 Хайде и тя да е изпълнена с много +++++++.....

# 9
Нека новата тема да е на късмет!
🍀rave🍀dream🍀

Dreamer при мен на втората инсеминация се случи нещо подобно. Отидох уж за преглед, видяхме туко-що спукан Ф (аз също го видях) и я направихме в същия ден. Беше няколко дни преди датата за О. Като се прибрах, направих тест за О и беше много далеч от положителен. След 3-4 дни отидох на преглед, защото много ни усъмни цялата работа и се оказа, че имам ДФ, който е пред спукване и същия ден тестът ми за О беше +, а и си усещах. Направихме ре-инсеминация. Какъв е бил този първия Ф още се чудя… Явно стават такива грешки, важното е всичко да е наред до финал! 💚

Аз след 2 дни ще правя тест. Този път ще си пусна директно кръвен и за пръв път изобщо не бързам да се тествам и имам цялото търпение на света. Може би, защото не вярвам, че е станало, нямам никакви симптоми, дори и придърпвания в гърдите от прогестерона. От онзи ден (8ми ден) имам горещи вълни, каквито имам 1-2 дни преди Ц, вчера бях като парцал цял ден, но го отдавам на много топлото време.

# 10
И аз благодаря за новата тема. Нека е пълна само с ++++🍀🍀🍀

По повод овулацията, на мен и трите бременности ми бяха отляво😅 хващахме ову и отдясно, но не ставаше, нямам идея дали имам някакви проблеми там с тръбата, не съм ходила да ги проверявам.

Аз също нямах симптоми с тази бременност, гърдите изобщо не ме боляха. След аборта нямам и ПМС просто ми идваше на 32 ден като по часовник. Този път също си го чаках, единствено на 32 ден излязох от нас да ходя на маникюр и в коридора ме удари силен аромат на цигари (за мен беше силен), явно някой беше пушил на прозореца, стана ми супер гадно, зачудих се тогава, но реших да не си вкарвам някакви надежди в главата и да си чакам МЦ, да, ама не дойде 😃 та, стискам палчета 🫶🏻

# 11
Мерси за темата, Рейв. 😊 

Хайде да настава бейби бума и всички да се изнасяне заедно. 🙏🤞🍀

# 12
Благодаря за темата, Рейв Simple Smile
Дриймер успех до пухкав финал Simple Smile
Хайде да настава бейби бум този месец HeartHeartHeart

# 13
rave, благодаря ти за новата тема! Balloon

Дрийм, благодаря ти за орисването, споделянето на вашата история и напомнянето, че трябва винаги да търсим баланса между информираността и регулирането на стреса. Пожелавам ти лек остатък от бременността, грабя си от прашеца и те чакаме след няколко месеца да мяташ памперси! People Baby

Одри, благодаря ти за стихчето! Много стиснати палчета имаш от мен! Heart

Вики, стискам палци да изненадаш приятно и себе си този път с един неочакван плюс! Flowers Four Leaf Clover

При мен стана малко като приказката с лъжливото овчарче.. оказа се, че нямам лаймска болест, а е алергична реакция към това, което ме е ухапало. Минах курс от седмица на антиалергични хапчета и мазане и от обрива вече няма и следа. Разбрахме го на 12-ти ден от цикъла, та рязко се гмурнахме пак в опитите. О малко закъснява, но я очаквам днес или утре.

Успех на всички стари и нови муцуни в темата, кой за първо, кой за второ, трето.. Nature Sparkles
Нека открием сезона на морските дарове! Animal Dolphin

# 14
Мерси за новата тема!
Момичета, може ли да споделите от Вашия опит как процедирате след таймираща инжекция? Поста ми ще е малко дълъг, но имам нужда да попитам. Този месец ми предстои втора стимулация с таймираща инжекция и от многото четене в интернет вече се обърках.
Април ми беше първата и поставихме инжекцията на 18.04 в 17:30 и ни беше казано да правим опити на 17.04 (с цел обновяване на материала) и на 20.04 и 21.04. Аз обаче си усетих О и тя беше на 20.04 към 10:00, което в нашия случай ми се стори добре, понеже ние опитахме на 20.04 към 08:30 и на 21.04 вечерта, но сега като го гледам и мисля, ако О наистина е била на 20.04 сутринта, до 21.04 вечерта вече сме изпуснали периода за яйцеклетката.
П.С. четох в интернет, че О настъпва до 36-40 часа след таймираща инжекция, като при мен беше точно така 39-40 часа.
Сега моето притеснение е от това, че всъщност ние имаме само 1 опит, което на мен ми се струва малко и искам за този месец да мога така да направя плана, че да имаме поне 2-3. Моля за съвети как сте процедирали вие.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт