Бейби бум темата да взриви и да виждаме само двете черти ! ~бебеправене 605~

• 32 388
  • 1 032
  •   1
Отговори
# 30
Количеството сперматозоиди намалява с честата еякулация (всеки ден примерно) и ако се знае, че има проблем с концентрацията трябва да се има едно наум. От друга страна пък с голямо въздържание стават по-бавни сперматозоидите. За ефекта на въздържанието върху ДНК фрагментацията няма да говоря, там е друга история и не мисля че е от значение за тази дискусия.

Затова при двойки, при които не е известно да има проблем със спермограмата се препоръчват опити през ден или всеки ден в дните около овулация.

# 31
  • Ст Загора
През ден е добре около О всеки ден.

# 32
За първи път съм активна в блога и имам чувството, че съм седнала да говоря с приятелки. Много ми хареса и искам да ви прегърна всички!🙂
Благодаря на всички, които ми отговарят!❤

# 33
  • Замък сред облаците
Говоря конкретно за обновяване на сперматозоидите на 24 часа. Обновяват се на близо 80 дни. Всеки ден теоретично има нова реколта естествено, но има и голям брой незрели, дефектни и т.н. Но в зависимост от спецификите може да е необходимо въздържание по 2-3 дни, но не повече от 5 при здрав мъж, но дори и при здрав мъж ако се прави секс всеки ден по веднъж пак намалява драстично концентрацията и намалят шансовете. Неслучайно повечето АГ препоръчват схемата 2 дни преди О, в деня на О и евентуално един ден след О, като схема за максимален шанс за успех. Така се хваща максимално 5-дневният прозорец на фертилност с “депозиране” на достатъчно сперматозоиди в женското тяло.

Един съвет за правещите често секс и които не са правили спермограма: ако спермата е прозрачна вместо бяла, това говори за нисък брой сперматозоиди потенциално, което при ежедневна еякулация е логично. В този случай можете да пробвате два-три въздържание (вкл без мастурбация) да проверите ще има ли промяна. Ако няма, е добре да обмислите изследвания на мъжа.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 12:51 от АА

# 34
АА, може би не се изразих правилно, със сигурност не съм запозната колко теб Blush Идеята ми беше, че прекалено честите актове може да имат негативен ефект, особено при мъжки фактор. Преди да започна опити за бебе мислех, че колкото повече, толкова по-добре, затова го дадох като съвет.

# 35
Тук съм много съгласна, че няма точна формула за успех. Първата бременност ни отне 4 месеца, като тогава правихме всеки ден секс, понякога и по 2 пъти. А би трябвало доста да е намаляла концентрацията и да няма успех. С второто пък се пазихме през целият месец, решихме, че искаме още едно дете и стана от един опит.
За обновяването на сперматозоидите пък трябват 80 дни, т.е. ако продължително се приема алкохол, кофеин, цигари трябват 3 месеца, за да се изчисти организма и да се подобри качеството на сперматозоидите, яйцеклетките. Познавам двойка, която пуши над кутия цигари, ежедневно си пийват алкохол и пият много кафе. Ами лесно стана бебето при тях, а са над 35 г. Май няма точна формула и е въпрос на късмет понякога.

# 36
  • Ст Загора
Биби., през ден ако има мф.

# 37
Месеци наред следвахме схемата с опити през ден, даже два понякога, обаче март месец бяхме на почивка и си правихме всеки ден, понякога даже и по два пъти на ден същата седмица, когато евентуално е станало🤣 та, май няма много точна схема, въпреки че и АГ-тата препоръчват да е през ден. В моята глава вече е когато е писано да стане и един път да имате опит пак ще стане.

Но съм съгласна, че ако има МФ трябва да са по-рядко опитите.

# 38
  • София
аз неведнъж съм казвала колко се ядосвам на ММ, че не ограничава алкохола, но пък досега и при 5те процедури + 2 или 3 контролни спермограми резултатите му са добре. Вярно тренира 3-4 пъти в седмицата и пие добавки, но пък и биричка си пийва Grinning

# 39
Момичета, моля да ми препоръчате лубрикант/гел, който можем да използваме по време на бебеправенето и да не уврежда сперматозоидите, че се боря с една сухота.
Много ви благодаря! 🌸

# 40
  • Ст Загора
Момичета, моля да ми препоръчате лубрикант/гел, който можем да използваме по време на бебеправенето и да не уврежда сперматозоидите, че се боря с една сухота.
Много ви благодаря! 🌸
перфект гел

# 41
# 42
  • Замък сред облаците
Дрийм, аз малко остро влязох, тресе ме нервата нещо. Прощавай ❤

# 43
Благодаря за темата и  честито на положителните!  Heartpulse
 На dreemer90 леко бременеене и до финал!
 Вики стискам ти палци, знаеш!

# 44
Записвам се в новата тема, благодаря Рейв и Дрийм 🤍✨
Утре сутрин, ако нямам зацапване, мисля да направя от пикливите тестове, ще е 36-ти ден на МЦ. Но имам усещането, че ще ми идва сякаш, усещам напрежение около яйчниците, но гърдите са ми спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт