За мъжете, които слушат жените си

• 8 342
  • 256
  •   1
Отговори
# 90
Аз редовно срещам такива клиенти. Идва с жена си и чака тя да му каже какви очила да си купи. Ама тя го върти направо на шиш! Еййй, льольо, ако за едни очила не можеш да вземеш решение....

И какво? Когато който и да е от нас вкъщи си купува очила винаги ходим двамата и другият си казва мнението как изглеждат. Какво ненормално има тук? А и не само очила, но и дрехи, обувки...

А иначе колко неверни клишета и стереотипи прочетох в темата, край нямат. Хем преувеличения, хем преразказване на чужд опит, хем приказката за слепците и слона...

https://vibes.bg/pritcha-za-slona-ili-zashto-razbirame-zhivota-razlichno/

# 91
  • София
Съжалявам, че се изразих малко емоционално. Естествено, че е редно и приятно партньорите да си помагат в избора.
Но има някои случаи, в които очевидно си личи налагане на мнение от страна на жената, особено като става дума за такава уж дреболия като диоптрични очила.

Докато обратното много рядко се вижда.

# 92
Оле, Роки,аз си избирам с часове очила Joy слънчеви, де. И питам за мнение, колкото се може повече хора. Имам странно лице явно и все не мога да си намеря и все с едни авиаторски си ходя, щото само те ми отиват Joy че даже пробвам часове и накрая не си и купувам нови Stuck Out Tongue Winking Eye

# 93
  • София
Ела при мен, поне ще ме забавляваш.

# 94
Бих, ама си много далеч, пък имам много неща на главата сега, че да пътувам 5ч до сф за очила Joy

# 95
Аз не бих могла да живея с послушник 😀. Говорим, обсъждаме, спорим дори.

# 96
Не разбрах,някой нещо против имат да се слушат жените ,или въобще да се слушат жените е лошо.Заеиси от ситуацията.

# 97
Питай ги, докато са под тебе в леглото. Тогава всичките слушат.

# 98
Слушаме се взаимно. Почти навсякъде ходим заедно, защото така ни е приятно.

# 99
Рядко има общи решения, от които и двамата са еднакво доволни.
Щастливите семейства рядкост ли са?

# 100
Семейството е от равнопоставени партньори, а не доминант и подчинен.
😂😂😂

# 101
Естествено, че с мъжа ми не си избираме дрехите, големи хора сме и всеки си има вкус и стил. Колко пъти съм чувала "как може жена му да го пусне да се облече така", последно го чух онзи ден за 50-годишен мъж, което ми втрещи.
И ситуацията, описана от Рокстар, съм виждала, как жената е завела на пазар мъжа си и припряно го облича и обува, а той стои като тодлър.

# 102
Мм на 50 се обличаше с карго панталони и метъл тениски в някакъв порив да изглежда по-млад, отне ми известно време да го убедя, че с дънки и ризи изглежда по-уместно. Манди, вие сте големи хора, на по 30, вероятно, на 50 разни кризи и страхове ни правят деца отново.

# 103

В много от случаите всъщност не става дума за компетентност, а за арбитрарно раздение по пол. Например огромна част от мъжете имат доста лоша финансова култура, но самочувствие, че разбират, точно защото са мъже. Докато много жени всъщност оперират доста по-добре с бюджета, най-малкото защото всъщност те организират огромна част от перата. Обаче финансите се приемат за "мъжка" сила, и ти даже ги включи в примера си с инвестициите. Затова и казвам, че изобщо не трябва да се гледа "общото", защото то често е в следствие на културно изкривяване, а не на реални възможности.
Добре, съгласен съм, че за много неща в семейството компетентността не зависи от пола. Примерът, който дадох с финансите, беше за моето семейство.  В други семейства сигурно е различно. И все пак има области, в които мъжете са по-компетентни, както и обратното. Те се обуславят от разликите ни като полове, различните интереси, възприятия и т.п.

# 104
  • София
Основно зависи от характера, не от пола.

Общи условия

Активация на акаунт