Проблем при отглеждането на бебе

 • 1 995
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте! Майка съм на бебче на 8 месеца - момиченце. Планувана бременност и дълго чакана. За съжаление обаче аз изцяло отговарям за малкото мъниче и се справям съвсем сама. Мъжът ми работи до късно,но дори през почивните си дни не отделя внимание на детето и не участва в домакинските  задължения. В лоши взаимоотношения сме от появата на дъщеря ми,тъй като той не може да свикне с отговорността на родител.. Безгрижният му живот,който водеше преди това все още не го е напуснал. Та, моето бебе е от плачещите за всичко.. Когато я сменям или преобличам плаче,когато не иска дадена играчка плаче и хвърля по земята,докато на секундата не и отвлека вниманието с друга.. не може да стои сама,ако аз не съм в стаята настава истински кошмар.. плаче,почервенява,вика.. никой друг освен мен не може за я доближи от роднините,защото просто не иска да стои в никой.. Вечер с 3000 зора я приспивам,защото все не и е удобно все се рови и намества. Люлея я на ръце,защото на краката се изправя,ако е на възглавница. С нея ходя до тоалетна, с нея чистя, колкото е възможно,а за готвене единствено,като спи,но и това е относително,защото ако не я люлея се събужда. В количката не иска да стои,затова не ходя на дълги разстояния,тъй като тежи 10 кг. по-едра е за възрастта си,а аз отслабнах с 15 от,както се е родила и тежа 48 кг... изключително усилие ми е да я нося на дълго разстояние. Всеки ме съветва да я оставя да постои сама през деня,докато аз върша нещо тя в близост да се разсейва с друго първо краткотрайно,а в последствие за повече време,но това ми се струва абсолютно невъзможно,защото тя крещи буквално в момента,в който не съм до нея.. Не мога да ям нормално, да се облека,нормално, да отида до тоалетна.. Тези на пръв поглед обикновени и дребни потребности не мога да ги изпълнявам,защото системно крещи и иска да я нося на ръце. Моля Ви дайте ми съвет.. чувствам се изключително отчаяна. /Не питайте, защо бащата на детето не помага, за съжаление сме пред развод поради ред причини и скрита действителност от негова страна,но няма да навлизам в подробности./

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 15:11 от Gratsiela Todorova 732118

# 1
 • София
 • Мнения: 39 461
Столче в къщи ползвате ли? Моите деца много харесваха да си седят там и да ме гледат какво правя точно на тази възраст.

# 2
 • Мнения: 18
Здравейте! Да, имаме столче, шезлонг,паяк,гимнастика,но просто нищо не и отвлича вниманието.. На столчето я слагам,докато мия чинии,но няма ли играчка пред себе си започва да плаче,докато не дам друга и друга..  така стоим по 20 минути на мивката за 5 чинии буквално.
Столче в къщи ползвате ли? Моите деца много харесваха да си седят там и да ме гледат какво правя точно на тази възраст.

# 3
 • София
 • Мнения: 39 461
Биберон?
Не спи ли?

# 4
 • Мнения: 7 334
А ако се сложи на земята, на някакво одеяло или на тези пъзели като подложки? И около нея да се поставят различни играчки. Или пък на активна гимнастика - моят син страшно се забавляваше още от 2-3-месечен. Но той от мъничък беше свикнал да се заиграва сам и да не търси постоянно мама или тате.
Ходили ли сте на лекар, да не би детето нещо да го боли, да се криви заради зъби? Не мога да си представя вечно да реве, да пищи или да мрънка без причина. Няма ли възможност майка/сестра/свекърва да помага понякога?

# 5
 • Мнения: 18
Спи два пъти на ден. Режимът и е следният:
Става в 07:30 закусва правя и попара или мляко с бисквитки.
Заспива към 10:00 и спи до 11:30
Обядва супа от детска кухня
14:30 хапва пюре също от кухнята и заспива до 15:30/16:00ч.
Хапна кисел или плодово пюре към 17:00ч.
Къпем я в 19:30/20:00 пие мляко
 и така,докато заспи в 21:00ч. най-късно.
Просто п ез другото време е кошмарно,защото не иска да прави абсолютно нищо сама и постоянно трябва да съм там да я разсейвам. Пея и песнички,крия се зад възглавници.. четем книжки,но нищо не е нейн тип.. П.с тя не пълзи,защото не иска да стои по корем..

# 6
 • Мнения: 7 334
На 8 месеца не може да стои по корем? Посещавали ли сте специалист?)

# 7
 • Мнения: 9 160
Стискам ви палци около развода да нямате много излишен стрес и нещата да се подредят във ваш интерес.
Относно детето - всяко е различно, така е. Но помислете дали не се превръщате в жива играчка за него. Важно е да има усещането, че нуждите му се задоволяват - храна, сън, емоционална свързаност, но напълно разбирам нуждата от време за вас или да свършите нещо без непрестанен фонов плач.
Може би консултация със специалист по детско развитие ще е от полза. Започнете с кратки интервали, в които не се отзовавате при първото мрън и постепенно ги увеличавайте. Също така е важно самата вие да бъдете по възможност спокойна и да говорите спокойно - това се усеща и влияе.

# 8
 • Мнения: 18
Да,посещавали сме. Няма място за притеснение. Вдига си добре главата
, прави опити за пълзене в началото,когато поставя длани на крачетата, а в последствие вече и сама,но просто не и е комфортно..
На 8 месеца не може да стои по корем? Посещавали ли сте специалист?)

# 9
 • Мнения: 7 334
Аз пак да питам - няма ли възможност някоя баба да идва да помага?

# 10
 • Мнения: 18
Извинете,опитвам се да отговоря на всички въпроси,затова пропуснах и този. Живеем точно в един двор,но отделни домакинства с моето семейство-родители,но... имам по-малка сестра на 9 години,която майка ми е съставила  под по-голямо внимание,тъй като е в лятна ваканция. А ако искам помощ трябва аз да ходя в тяхната къща.. аз в действителност искам помощ,за да мога да си свърша моите задължения,а не някой просто да я гледа,както тя разсъждава.. Когато идват вкъщи идва и със сестра ми и така става още по голям цирк. Дъщеря ми плаче сестра ми все моли майка ми за нещо да и обърне внимание и аз вместо да съм спокойна и да отмятам ред по ред по-важните неща се притеснявам и изнервям.
Аз пак да питам - няма ли възможност някоя баба да идва да помага?

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 16:06 от Gratsiela Todorova 732118

# 11
 • Мнения: 3 120
Аз бих посъветвала да изясните всичко добре с таткото,защото и ние с моя мъж бяхме пред раздяла ,когато се роди детето,бях в някаква депресия ,аз също не искам да навлизям в подробности ,но ти пожелавам да стигнете до консенсус.  За малката не се притеснявай ,моя пролази и се обърна чак на 9-10 месеца не му харесваше по корем,всичко е в норма при бебето . Знам какво е за това ти пращам много позитивна енергия и ти пожелавам ЩАСТИЕ !

# 12
 • Sunshine state
 • Мнения: 12 290
Първо браво за решението и смелоста да се разведеш! Второ - има за съжаление и по-"трудни" и ангажиращи деца, НО това е само период и с времето ще става по-лесно, повярвай ми! Стисни зъби и ако трябва пмоли майка си да я взима повече, обясни й ситуацията. Сестра ти е на 9г все пак и не е бебе. Успех ти желая!

# 13
 • Мнения: 18
Не бих се опитвала да оправя отношенията си с човек,който не мисли за семейството си. Ходи на работа,но само Бог знае къде отива заплатата му,докато майка му всеки ден му носи пари и храна на работа без той да оставя и една стотинка вкъщи. Случи се да продам свои вещи,защото просто исках детето ми да има всичко необходимо и като му споделих това той ми каза: "Ами продавай си нещата аз моите няма да ги бутна.." На кратко все още имам чувството,че е повече тинейджър,отколкото мъж. Майка му е свикнала да му осигурява всичко и така все едно не гледам едно ами две деца

Аз бих посъветвала да изясните всичко добре с таткото,защото и ние с моя мъж бяхме пред раздяла ,когато се роди детето,бях в някаква депресия ,аз също не искам да навлизям в подробности ,но ти пожелавам да стигнете до консенсус.  За малката не се притеснявай ,моя пролази и се обърна чак на 9-10 месеца не му харесваше по корем,всичко е в норма при бебето . Знам какво е за това ти пращам много позитивна енергия и ти пожелавам ЩАСТИЕ !

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 20:45 от Gratsiela Todorova 732118

# 14
 • Мнения: 7 334
Гледай си детето, с мъжа не знам има ли смисъл да се опитваш да оправяш отношенията. Или не си го преценила добре преди детето, или си изтеглила късата клечка и той се е променил към лошо.
Аз по принцип рядко ползвам помощ за малкия, дори бих казала изключително рядко, но ако бях в твоята ситуация и с мъж, на когото не може да се разчита, щях да викам майка, свекърва, други роднини. Сестра ти не е бебе, би трябвало някакви неща и сама да може да прави, пък и си има баща, който да я гледа докато майка ти е при теб и детето. Свекърва ти като обича да обгрижва, да идва да гледа и внуче, защото не прави услуга на сина си.

Общи условия

Активация на акаунт