UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 66 098
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 105
Да дам първи прогнози

Германия - Шотландия 3-1
Унгария - Швейцария -1-1
Испания - Хърватска 2-1
ИТалия - Албания  3-1

# 106
албания гол няма да вкара!

# 107
Ще видим. Според мен Албания са добър отбор и то доста подценяван. Имат 6-7 души играеши в австрийски и швейцарски отбори.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 11:19 от Не се сърди, човече

# 108
  • София
Скрит текст:
Благодаря за темата, Дяволо! Нямам търпение да почва вече! Стискам палци за Англия, Холандия като силни отбори, на които все малко не им достига. На Франция понеже са ми фаворити.
А вътрешния ми глас казва, че Германия ще се завърне на върха.
Ако Негелсман постигне върха с този отбор, трябва да го запишат в историята на футбола със златни букви. Аз на чудеса не вярвам.

# 109
  • София
5 причини защо Англия няма да спечели Евро 2024
според Sportcafe 11.06.2024
Проблемите, които не им позволиха да се окъпят в слава на Евро 2020 и на мондиала в Катар, са още там. И един от тях е фигурата на Саутгейт. А дупките в състава, особено на някои позиции, са още по-големи...
https://webcafe.bg/euro-2024/5-prichini-zashto-angliya-nyama-da- … li-evro-2024.html

# 110
Глупости. При  "консервативният" Саутгейт Англия има финал на европейско загубено с дузпи и полуфинал на световно.
При много по-атрактивни треньори Англия стигаше до четвъртфинал и то със златно поколение като  Дейвид Бекъм, Лампард, Джерард.. Уейн Рууни също не донесе успехи на Англия.

Големите проблеми пред Англия са два
1. Твърде много чужденци в отборното първенство
2. Твърде постепенно нападение, липсва им бързо преливане от игра защита в игра нападение, както и липса на техничари. Проблем който имат от десетилетия не е от вчера.

Много ми е любиптно като махнат Саутгейг и не прескочат първия си противник какво правим? Кой точно има по-големи успехи в Англия от Саутгейт - поне в близките седем-осем десетилетия? Холандия никога не ставала шампион на световно и пак няма такъв смешен плач.

Много ми е смешно когато някой търси личностни проблеми - вместо тоя халф да играе оня халф и всичко е на шест. Или да сменим треньора и сме шампиони. Проблемите са по-дълбоки-

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 16:59 от Лорд Сняг

# 111
  • Берлин
Покана за най-голямата фен-зона в света:

Берлин ви очаква на една от най-популярните си улици - "17. Juni" и по-точно в пространството между Бранденбургската врата и Колоната на победата. Осемте платна на улицата вече са превърнати в гигантско игрално поле, pop-up парк и разбира се са  идеалното място за срещи между всички футболни фенове по време на EURO 2024.

Преобразена е и Бранденбургската врата - за четири седмици тази забележителност на мегаполиса ще е част от най-голямата футболна врата в света.

Тя ще бъде и идеалният фон за големия концерт утре вечер (12 юни), с който ще се открие EURO 2024.

До края на първенството в огромната фен-зона на Берлин ще бъдат поднесени още много концерти, лазерни атракции и изненади за почитателите на футбола и гостите на Берлин.

Обратно броене започна отдавна на BER - Berlin Brandenburg Airport на часовник под изложената там Световна купа.

Интересна е и информацията за тревата, с която е постлано огромното пространство на булеварда, така наречената "Берлинска фен-миля". Това е специално изработена изкуствена трева, която е по-устойчиво решение за футболно игрище - по-издръжлива е на натоварване и изисква далеч по-малка поддръжка.

След края на супер събитието големите платна с изуствената трева от фен-милята няма да бъдат изхвърлени. Те ще бъдат почистени, а след това дарени на местните футболни клубове и футболни игрища в Берлин, за да имат хубава настилка за игра в продължение на много години.

И още любопитни подробности:

По случай EURO 2024, притежателите на билети за мачовете ще получат специални условия за билети за влак и градски транспорт. Има комбиниран билет с отстъпка, който позволява на феновете да пътуват от мач на мач с влак в рамките на Германия. Включен е и местният обществен транспорт в съответния регион. По случай Европейското първенство беше пуснат и специален Interrail Pass. Той позволява на гражданите на ЕС да пътуват с него през 33 държави. Ако не се нуждаете от комбиниран билет или Interrail Pass, можете да използвате градския транспорт напълно безплатно с входния билет за някоя от игрите.

Графикът на EURO 2024 е специално разработен, за да осигури възможно най-малко пътуване за играчи и фенове. Всеки отбор играе два пъти в група, което означава, че са необходими по-малко промени на местоположението.

Приятно гледане на
EURO 2024!

# 112
Според мен Саутгейт разчупи малко Англия, но като цяло играят скучен и предвидим футбол и не знам дали могат да се отучат. Тичане по крилата и центриране, там чака Кейн с глава или се надява на дузпа.
Същият е и проблемът на Испания междудругото и затова не ги виждам скоро шампиони. Те пък с тики-така и ако може с топката във вратата. Ама нито ги има вече Шави и Иниеста, а и всички им научиха стила.

# 113
  • София
Нито Испания играят вече с тити-така, нито Англия чакат на Кейн по крилата и с глава да вкарва Simple Smile

Но, няма значение това, ще ги видим след малко повече от 48 часа. Вчера обаче Роналдо е вкарал 2 гола за Португалия за победата на Ирландия с 3:0. Интересно ще е в колко от мачовете ще почне титуляр, както и дали целия отбор ще се върти около него или напротив....

# 114
на световното играеха прост футбол. Ранен гол, здрав бетон и топки напред към Кейн. Един мач го нямаше Стърлинг, който да им прави центриранията и извеждащите подавания към Кейн по крилата  - и паднаха. Един мач получиха първи гол и бяха пълен шаш.
Въпреки това отбора им играе много по-прагматично отколкото играеше през 90-те годин.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 11:36 от Лорд Сняг

# 115
Пет легенди, за които Евро 2024 ще е последно.

# 116
По повод Албания, в списъка им със селектираните играчи за турнира има такива, които играят в Брентфорд, Локомотив Москва, Лацио, Аталанта, Емполи, Сасуоло, Бешикташ, Интер, Спарта Прага, Грасхопърс, Фулъм. Остават си аутсайдер в групата, но на практика имат играчи в силни отбори от най-силните първенства и с шампионски манталитет. Ако не друго, мисля, че могат да спънат някой от другите отбори и да повлияят на класирането в групата. Да не забравяме, че и третото място може да донесе излизане от групата. Една победа срещу някой от конкурентите може да ги класира нататък. Разбира се, може и три загуби да имат, но за мен отбор с играчи от такива отбори ако бъде подценен от съперниците си ще е грешка.

# 117
Аз бих казал че и Грузия много я подценяват. Понеже са пълен дебютант на Европейско. Никога досега не са играли. Но като единици изобщо не са слаб отбор. Даже са по добри от най силното им поколение досега, от началото на 21 век, когато в отбора им играеха Шота Арвеладзе и Каха Каладзе. По онова време стигнали до Аякс и Милан. Но дори и с тях не можаха да се класират на голямо първенство. Сега обаче поколението на Кварацхелия успя да ги класира за първи път в историята изобщо на голямо първенство. На световно също не са играли. Но едва ли ще запишат 3 загуби. Суперкомпютъра дето им дава най малки шансове за всичко, излизане от групата, титла и т.н. може и да греши. Не съм убеден че ще си тръгнат с 3 загуби. По слаби отбори като единици за мен от тях са Румъния и Словения. Тия с които ние играхме. Grinning  То не е случайно между другото че не е имало голям интерес към мачове с Румъния и Словения преди Евро 24, та са се принудили да играят с нашите клетници, като загрявка за Евро 24. Но не значи че и те ще си тръгнат с 3 загуби, защото във футбола всичко е възможно. Те Гърция цяло Европейско с паркиран автобус пред вратата спечелиха и с вторият най слаб отбор на въпросното европейско, след този на Латвия. Аз очаквам много изненади да има на това Европейско, и два три далечни пробива на неочаквани отбори. До 1/4финал и 1/2финал. А защо не да видим и дебютант на финала. Държава която не е имала досега финал на Европейско.

Цитат
Но, няма значение това, ще ги видим след малко повече от 48 часа. Вчера обаче Роналдо е вкарал 2 гола за Португалия за победата на Ирландия с 3:0. Интересно ще е в колко от мачовете ще почне титуляр, както и дали целия отбор ще се върти около него или напротив....

Роналдо и Португалия в отличен синхрон и настроение влизат на Евро 24. Действително ще е много любопитно как ще използват Роналдо. Но според мен ще го използват много. Въпреки годините му и липсата вече на скорост. Ама подготовката показва че без него, куцат. С Хърватско паднаха, без него в титулярният състав. Та очаквам да си е титуляр. Вече ако се натрупа умора, и Португалия са се класирали, може да го извади от отбора за последният кръг в групата, но пак ще играе главна роля. Това беше и последният подготвителен мач изобщо преди Евро 24. Подготовката свърши, 48 часа до първият съдийски сигнал.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 11:53 от Никола Тесла

# 118
Тесла абсолютно. Като почнат у нас да се присмиват на Албания и Грузия. Хора слаби отбори вече няма, само ние сме слаби. Например БАТЕ Борисов най-редовно се класира за групите на ШЛ, нищо че е от Беларус. Албанците играели дърварски футбол. Ама в мечтите на някои хора -  7 души национали им играят в австрийско първенство и в швейцарското, а то е добро.
Някои се смеят и на Малта, ама Малта не е онази Малта отпреди 12 години в която от 11 човека десет имаха други професии. Малта израстна. Да, ясно е че тези отбори не са фаворити, но са добри и спокойно могат да препънат някой великан.

Роналдо аз се удивлявам, че още го ползват, здрав пенсионер е. За групите ще го ползват, но извън тях се играе 120 минути на макс, Рони няма да издържи. Да, вероятно ще имат криза с поколението, но до 4-5 години ще я преодолеят.

# 119
  • Северозападна България
Респект за точните анализи! Аз да коментирам поста с "Легенди, за които Евро 2024 ще е последно" . Робърт Левандовски вчера се контузи и ще пропусне първия мач на Полша, дано се възстанови. Харесвам го като играч и е голям красавец, Нойер - също голям .... красавец Simple Smile да направите за дамите едно гласуване за най- привлекателен футболист на Евро 2024  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт