UEFA EURO 2024' GERMANY (14.06 - 14.07)

• 64 721
  • 3 241
  •   1
Отговори
# 60
То не че чета много за футбол, но ми се струва че напоследък вече не правят от футболистите звезди и имената не са така популярни и тръбени навсякъде както до неотдавна.
Изненадвам се от малкото гласове за Англия, обичайно са твърде прехвалени заради факта, че имат силни играчи
Те винаги имат силни играчи и никога нищо не печелят, каква е тая мистерия не знам, но явно има нещо гнило и то не е в Дания, ама то нали и Шекспир е говорил метафорично Satisfied

В английското първенство играят невероятно много чужденци. Много ясно че нищо няма да спечелят. Освен това като цяло англицаните не са техничари. Да, има изключения като Бекъм, като Стърлинг ама са рядкост.  Англия обикновено разчита на високи топки и дълги пасове. няма как да се съревнова с отбори като Бразилия, Германия, Аржентина, дори с Холандия. Освен това много шотландци и уелсци вече играят за своите национални отбори и това отслабва още Англия
Англия е ставала само веднъж световен шампион - когато е бил домакин и са ѝ ударили едно рамо при един от головете.
Освен това футболът е вече много равностоен, отбори като Швейцария, САЩ, Малта, Австралия, Албания съвсем не играят лош футбол.  За Дания, Ейре, Белгия, Мексико, Уругвай, Швеция да не говорим. Да, не са за шампиони, но са чудесни отбори от втория ешелон.

# 61
Англичаните обикновено лесно бият втория ешелон, значи би трябвало да се класират в първия, но после се оказва че не са намясто😁Много непредвидим отбор, повечето хора не обичат непредвидимо залагане. Според мен по-сигурни шампиони са обичайните заподозрени.

# 62
ама и на съперници на англия удряха по едно дълго рамо, така че можеше да е повече от веднъж. и между другото БЕЗ рамена БГ щеше да играе финал 1994.

# 63
Да, това е друг фактор. Спорта отдавна е индустрия, винаги се гледа кой колко публика ще привлече. По същия начин няма какво да се сърдим - ако Кубрат Пулев играе с Джошуа, наградата е много по-малка, отоколокото ако играе Фюри с Джошуа. И уж съвсем случайно балканските отбори се падат един с друг.
Но пък е стара истина, че ако си много силен късмета няма значение. Обикновено късмета  - и съдийските подпирания - имат значение при равностойна игра.
Има отбори, печелили трофеи въпреки яки съдийски подпирания за противника. А Англия без съдии не могат да спечелят нищо. В този смисъл Саутгейт за мен взе максимума и трябва да го носят на ръце.
Също така мисля, че Англия на това европейско няма да е на ниво. Просто като дойдат нови футболисти никой не знае истинските им възможности, а ако са млади могат и да тичат. А като минат 3-4 години и се поошлайфат им научават номерата и ги пазят. Пеле,Гунди пък и много други звезди в най-силните им години са ги пазели по трима "дървари". Роналдо също като стана известен взеха да го блъскат и ритат, за да не се откъсне. На Англия ѝ знаят силните футболисти, като хванат Кейн и Стърлинг и евентуално Андерсън и им спрат високата преса, и англичаните са дотам.

# 64
  • Берлин
Лорде,съгласна съм донякъде. Всички помним подпирания за Франция и Германия, към Гърция. ..ми не е само до можене, когато играят престиж и милиони.

# 65
Цитат
Ще правим ли някаква игра с прогнози?

Ще има. Все още не съм решил дали да е точно копие на първият сезон, но пък може и да се навия, защото пък на лично има запитвания от потребителите, които им хареса играта и искат втори сезон. Та може и да я организирам, след като има желание в темата, съм готов да отделям по около час на ден. Па има и титла да защитавам, егоистично е да се направя на интересен, и да не организирам вторият сезон, с цел да си остана шампион. Simple Smile Колебая се дали да е само за Европейското или като почне Копа Америка, и нейните мачове да включа в играта. Но може би по добре само за Европейското, защото са две теми, някои потребители ще следят само европейското и за него ще дават прогнози, други ще почнат да дават и за Копа Америка, и да печелят точки и от там, което означава че тези които ще дават само за европейското ще са в неравнопоставена позиция спрямо тези които ще прогнозират и Копа Америка, защото от повече мачове ще трупат точки. Това което мисля да променя е точките да са само до първият знак след запетаята, а не до вторият, че смятането ще е по лесно и бързо.

Лорде, за поколенията на Роналдо. Да, Луиш Фиго, Руи Коща, бяха големи звезди, но аз мисля че Руи Коща приключи с Португалия още след краха на Мондиал 2002, и отпадането в групата. (Тогава с Южна Корея, Полша и кой беше третият забравих, но лесна група, показателно колко е било силно това поколение. Един Коща са имали, Фиго и нищо друго, а сегашната Португалия не е така.) С Фиго се застъпиха и бяха заедно с юношата Роналдо на Евро 2004 и Мондиал 2006. Но реално първото поколение на Роналдо си беше след Фиго и Коща, и беше с Паулета като центърнападател, и Роналдо и Нани по крилата, не бяха кой знае какви играчи съотборниците на Роналдо в сравнение с днешните. Имаше и звезди като Рикардо Карвальо, Куарешма, Луиш Нани, ама общо взето с тях приключва тогавашният отбор. Днес са страшно много големите звезди в Португалия. Рафаел Леао, Бруно Фернандеш, Жоао Феликс, Диого Жота, Рамош (според мен е по добър центърнападател от Паулета да речем), Пепе го забравих също, па и Жоао Кансело.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 20:13 от Никола Тесла

# 66
загряха със загуба англичаните

# 67
Пусни за Еврото. Много хора гледаме само Еврота и Световни, не и Копа Америка.

Сам Нийл, как копираш изображението на състава си? Аз не откривам safe image

инак състава ми е следният

на вратата Нойер/резерва Пикфорд
Отпред Й. Андерсен, ван Дайк и Грамалдо, резерва Тиърни и Кринстенсен
в полузацита са Локатели, Кроос, де Бройне и Шави, резерва Дж. Андерсън/Хендерсън
в атака съм заложил на  Мбапе, Т.Мюлер и Гризман

П.С. Сега видях, че Стърлинг няма да играе. Значи Англия ги пиша бити. Те освен Стърлинг и Кейн други играчи си нямат.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 01:52 от Лорд Сняг

# 68
Къде я гледате тази Копа Америка?

# 69
Къде я гледате тази Копа Америка?

Макс спорт ще излъчва, още не е започнала.

# 70
загряха със загуба англичаните
Исландия пак са ги треснали. Те ги изхвърлиха от Евро 2016, ама това беше преди Саутгейт. От тогава насам станаха стабилни, 4-и в света, Европейски Вицешампион, и отпадане от най силният отбор в света като единици Франция на 1/4финал на Световното. Това са им последните 3 форума.

Резултатите от международните мачове в последните дни преди европейското.

3 юни

21:45   England   3-0   Bosnia-Herzegovina
21:45   Germany   0-0   Ukraine
21:00   Albania   3-0   Liechtenstein
20:00   Croatia   3-0   North Macedonia
19:00   Gibraltar   0-2   Scotland

4 юни

22:00   Italy   0-0   Türkiye
21:45   Austria   2-1   Serbia
21:45   Ireland   2-1   Hungary
21:45   Portugal   4-2   Finland
21:30   Romania   0-0   Bulgaria
21:15   Switzerland   4-0   Estonia
20:30   Bonaire   1-3   Sint Maarten
19:00   Slovenia   2-1   Armenia

5 юни

22:30   Spain   5-0   Andorra
22:00   France   3-0   Luxembourg
21:30   Belgium   2-0   Montenegro
20:00   Denmark   2-1   Sweden
20:00   Norway   3-0   Kosovo
19:00   Slovakia   4-0   San Marino

6 юни

21:45   Holland   4-0   Canada
19:00   Gibraltar   0-0   Wales
04:00   Mexico   0-4   Uruguay

7 юни

21:45   England   0-1   Iceland
21:45   Germany   2-1   Greece
21:45   Poland   3-1   Ukraine
21:45   Scotland   2-2   Finland
21:00   Romania   0-0   Liechtenstein
20:00   Albania   3-1   Azerbaijan
20:00   Belarus   0-4   Russia
19:00   Armenia   2-1   Kazakhstan
18:30   Czech Rep   7-1   Malta
14:00   Cambodia   2-0   Mongolia

Определено загубата на Англия от Исландия е най голямата изненада в тях. С какъвто и състав да са играли си е тревожен знак, че не са успели да разпечатат вратата на Исландия, а и гол са пуснали от квартал Младост. Исландия е колкото жк Младост или Люлин. За Копата прави впечатление отличната форма на Уругвай, размазали са Мексико. Победата на Холандия над силният отбор на Канада също е впечатляваща, и подсказва може би летящ старт за лалетата на Евро 24. Румъния да не може да бие България си е доста притеснително за тях преди Еврото. Grinning И си личи че Украйна и Турция ще са според мен най опасните отбори на контраатака на Евро 24, причината да не ги пречупят Германия и Италия в мачовете си преди Европейското е че не са посмели да играят по атакуващо срещу тях, въпреки че ги превъзхождат като класа, респектирани от тяхната сила на контраатака. Но най голямата изненада си е загубата на Англия от Исландия.

Иначе във вътрешноведомственото европейско на Путин, прави впечатление че Русия продължава да мачка футболните сили по света. Те що гръмки победи и погроми записаха над Беларус, Туркменистан, Иран, Куба, Узбекистан, Таджикистан и Киргистан. Откакто почнаха войната в Украйна, Русия станаха най успешният национален отбор в света. Grinning Никой не може да ги бие. Извинявам се, не можах, да се сдържа, да не се избазикам със силната през историята Сборная. Но истината е че и нормалните фенове там, страдат от политиката на Путин, изолирала ги и от футболният свят. Дано и те по скоро като нас доживеят участие на голямо първенство, защото това означава, че нещата в света са се оправили, и са се върнали към нормализация и липса на война в Европа.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 13:27 от Никола Тесла

# 71
исландия кога дрънна англия на онова първенство, заложих 10 лв на англия. голям карък съм.

# 72
Англия за мен е  бита карта. Първо  за 6 годиин англичаниите поодъртяха (Кейн е на 30). Второ Стърлинг няма да играе. Вярно че последните 2  години не бе в суперформа, но той във вътрешното играе под възможностите си, за международин форуми се стяга. За мен е грешка, че го махат останат без най-силния си играч. Хари Кейн пък за мен е силно надценен - тича много, има чудесно пласиране, но не виждам грам техника или демараж в него. Стърлинг бе силен именно с демаража си.
За 6 години другите отбори са им научили номерата на англичаните. Ще сложат персонален пазач на Кейн и той е дотам. Веднъж да им излизе отбор с добра защита и бързо преливане от фаз-а защита във фаза нападение - край с англичаните. Ще минат групите, но не вярвам и до полуфинал да стигнат.

Не всички имаме макс спорт. За Украйна ми е много интересно какво ще постигнаг. Ще получат едно рамо от съдиите, това е ясно и вероятно ще излязат от групоте, но дали ще минат първият противник? Ако го минат това ще е успех за тях. Русия никога от 1989 не е била силна на футбол, излезе ли на европейсик и  световни я мачкат и не излиза от групите. Щом през 1997 ние я бихме с гол на Илия Груев и тя не се класира за световното представете си каква сила е.

# 73
Помня исландците какъв фурор бяха и как спечелиха симпатиите на всички. Кой е очаквал не само да излязат от групите, но и до четвърт финал да стигнат.

# 74
  • Берлин
Аз много ги харесвам, сърцати играчи и 11 на терена с име ...сон. Имат симпатията ми.

Общи условия

Активация на акаунт