Отговори
# 555
Еми след ТУЕС идват поне другите с математика и информатика - СМГ, НПМГ, ПЧМГ, гимназии с профил СХН - и аз не знам кои от тях са високобалови и ще следя.
ТУЕС е надценено и с лоша организация според мен, но като всяко друго си има +и -.

# 556
Фиоре, изчакайте резултатите от НВОто и ще го мислите тогава. Иначе

....това са горе-долу училищата, където има информатика като изключим ТУЕС и Джон Атанасов.

# 557
Моята пък се отказа от ТУЕС, а и за там, и тя май няма да има нужните 6-ци Rolling Eyes
Джон Атанасов отдавна изпадна от списъка, но се беше насочила към Правец. То е най-добрата алтернатива на ТУЕС, особено при момчетата. Не ми се искаше моята да я пускам сама, но пък тя изцяло се отказа от комп. специалности.

# 558

....това са горе-долу училищата, където има информатика като изключим ТУЕС и Джон Атанасов.
Да, филтрирах ги и аз. Благодаря Ви!
И започва чуденката кое по - напред, кое по - назад, кое никак не става. 🤔
Много малко хора познавам от всички тези училища. Роднински и близки деца са с други интереси, аз съм далеч от тази сфера.
И само пуберски тръшканици - искам, искам.
Е, като искаш, малко да беше 🧑‍🏫 ама... 🤷🤦
Разсеяна работа, айляшка и енергоспестяваща и сега "Олеле, майко!" 😁
Не знам дали ви е познато, дами.
Вероятно тук са все учещи, отлични, целеустремени деца.Другите кво да ги правим обаче - да са живи и здрави. 🤭😁
Досега сякаш спокойно ми беше. Сега - ни котка имам, нито пия. 😁

# 559
  • София
[
Вероятно тук са все учещи, отлични, целеустремени деца.Другите кво да ги правим обаче - да са живи и здрави. 🤭😁
JoyJoyJoy
Това пък как го измисли?

# 560
Правец не е ли далечко? Дали си струва за едната гимназия да се изпраща детето на общежитие в Правец от София? Ако е от някой град без особен избор, разбирам, ама от София....

# 561
Правец не е ли далечко? Дали си струва за едната гимназия да се изпраща детето на общежитие в Правец от София? Ако е от някой град без особен избор, разбирам, ама от София....
Ако е момче, защо не Simple Smile
Познавам такива момчета, които в момента са в много добри компании. Тя е алтернативата на ТУЕС, със същите привилегии в Техническия. Двете училища са строго профилирани и затова са предпочитани от хората с такива интереси. Simple Smile

# 562
Преди две години на съседите ни момчето отиде в Правец, довода му беше, че е видял сестра му как обикаля София и си губи времето в път от и до у-ще и искал да е с/у училището и да е самостоятелен. Детето е много доволно, хвали си училището и родителите са доволни, стана по-самостоятелен.
Нашата и тя се беше насочила към Правец, но размисли, нямало да е при мама и тате и каза, че и било още рано да се отделяла от нас и щяло да й е мъчно

# 563
Моето момче е в пмг, иска да се занимава след като завърши училище с програмиране. И сега е отличник по КМИТ и всичко по програмиране върши с лекота. Сам се научи да програмира с Ардуино и Python. Но не избира паралелка с ИТ, програмно осигуряване/ което аз харесвам/ и т.н. Има примера на сестра си, която също завърши пмг и сега е един отличен software engineer +cyber security магистратура. Видя от обучението на сестра си в унито, че тя е единствената в курса, която взема изпити с над 80%. Какво искам да кажа?- който иска да се занимава с програмиране, да учи математика. Тя развива логиката.
А иначе в езиковите гимназии / НЕГ, АЕГ/ също виждам, че имат паралелки с математика или графичен дизайн.

# 564
Моят младеж няма да иска още без нас Simple Smile, та Правец не ни е опция.

# 565
Жоржи, то не е за подценяване това с транспорта. Особено като имаш предвид, че учебните месеци са в дните с по-кратки дни, ще ти се струва нонстоп, че си от тъмно до тъмно и пръскаш едни 2 часа в пътуване.

# 566
Виждам, че и 125 е сред изброениете с ИТ и Мат профил. Това нова паралелка ли е за гимназиален етап?

Някой има ли отзиви?

# 567
  • София
Някой беше пуснал какви тези са се падали през годините, но не мога да го открия. Ако не представлява трудност, ще помоля пак да го пусне.

# 568
Момичета, имам въпрос за преразказа..Ако след написването на преразказа детето установи, че е пропуснало някаква част (не просто дума, а изречение или няколко изречения) как може да допълни? Става ли със стрелка в края на текста? Има ли някъде указания? Благодаря за помощта предварително!

# 569
  • Варна
Момичета, имам въпрос за преразказа..Ако след написването на преразказа детето установи, че е пропуснало някаква част (не просто дума, а изречение или няколко изречения) как може да допълни? Става ли със стрелка в края на текста? Има ли някъде указания? Благодаря за помощта предварително!
Доколкото знам, в преразказа може да се вмъкват цифри (като бележки под линия) , които под целия текст да се цитират и до тях да се напише липсващото изречение или изречения. Дори и на беловата.
В тази връзка само да "похваля" моя седмокласник как на последната пробна матура по БЕЛ забравил как свършва преразказа и предал без финал. На въпроса "как така забрави", получих отговор "ми то няма значение". Trollface

Общи условия

Активация на акаунт