Отговори
# 135
  • София
Е, във ФМИ все още не можеш да влезеш с ДЗИ по БЕЛ. Simple Smile

# 136
  • София
Не знам кой кога е кандидатсвал някога, ама по мое време отделният изпит за СМГ по никакъв начин  НЕ беше по-труден от този за ЕГ. Нямаше и причина да е така. Имаше даже трето класиране, за да се запълнят местата, понеже  много хора, колкото и невероятно да звучи днес,  имаха СМГ за резервен вариант (вкл. и аз , и мои приятели/приятелки). И стигнеше ли им за желаната ЕГ, масово отиваха там. Което означаваше, че  в МГ не се оказваха само изявени математици. Ако днес имаше отделен изпит и като ниво дори бегло отговаряше на този за прием в  5 клас,  картинката щеше да  е друга, да,  ама пак частично.  Баш математиците щяха да са до един вътре, ОК, но те не са чак толкова, че да запълнят 5-6 паралелки. И пак щяха да влязат и по-слаби деца или айде не слаби, а просто такива без пропуски на ниво училищна математика. А и хич не е сигурно, че тогава щяха да се явяват масово децата..Особено ако се явят на един пробен по изпитния формат на училището, не по този на МОН, и установят, че са далеч от истината...

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 20:46 от пенсионирана русалка

# 137
Преди можеше само в УНСС с приемен по Литература от изброените

# 138
  • София
С набора се разбрахме да не ходи на училище на 18-ти и на 20-ти - по един ден преди всеки изпит. Аз мислех само на 20-ти да го освободя, но той помоли и за 18-ти. Струва ми се ОК, въпреки че те в седмицата на изпитите ще учат до обяд и ще имат само бел и мат. /Чак рима докарах.../

# 139
Хора, моето дете взело без подканяне един тест и решава!

# 140
  • София
Бързо включвай камерата и снимай за спомен!

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 21:05 от sanaka

# 141
Класната на синът ми им е казала , че МОН забранили да се отсъства в седмицата на НВО и да не си помислят да пускат бележки по домашни причини 😡
Това според мен директорката го е измислила.
Вашите деца психясват ли ги така?

# 142
  • В Страната на чудесата
Ако дадат лесни и на 7ми, ще играят грешките от стрес и техническите. Миналата година е имало 24.5% със среден бал над 75т, или 2890 деца в София.
Почва да ме обхваща паника дори да има добър бал 🤞(което  изобщо не е сигурно в момента)  как ще се класираме в желана паралелка, ако се изключат нежелани профили и езици. Някои приемат по 13, други 26 бройки.

Не съм се ровила в статистики все още, а със среден резултат над 90 т. колко деца е имало миналата година?

Днес в училище наборът има цял блок /2 уч. часа/ география. Вместо да ги изпита и оформи, гус'жатъ им казала, че следващия петък й предстояло да го направи. Rolling Eyes Теглих й една и си сипАх...

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 15:44 от Алисса

# 143
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят хем е цъфнал и вързал, хем вятър го вее на бял кон. Затова ще си ходи всички дни.

# 144
Класната на синът ми им е казала , че МОН забранили да се отсъства в седмицата на НВО и да не си помислят да пускат бележки по домашни причини 😡
Това според мен директорката го е измислила.
Вашите деца психясват ли ги така?
Къде са забранили от МОН, това да не й е '85 година?!

# 145
Е, ако някой може да решава задачи и след 40 години и това му доставя удоволствие, трябва ли да бъде освидетелстван?!

# 146
  • София
Измислила си го е директорката ви, нашите си ги освободи училището в дните преди изпитите да не ходят.

# 147
872 над 180 точки, т.е. средно над 90 (те ги дават сумирани двете, поотделно не съм намерила)

# 148
  • European Union
Не съм сигурна за заглавието на преразказа. Почти съм сигурна, че в инструктажа пише, че не се преписва дидактическата задача от дъската. Квесторите записват задачата на дъската, но това е различно от заглавието на преразказа.

Ако продължаването в същото училище е възможно без това да се отрази на качеството на образование дали щеше да я има цялата тази истерия.
Продължаване в същото училище не е възможно за огромна част от децата, които учат в основни училища.

# 149
  • В Страната на чудесата
Благодаря, топло мляко, и това ме устройва като статистика.
Ужасно много деца са това. А тази година ще са дори още повече.

Общи условия

Активация на акаунт