Отговори
# 465
Пак ще се оплаквам от борбата с химията, понеже цял ден бяхме в движение и не можах да напиша.
Изравняване на химично уравнение - когато е само с едно вещество или съединение, или, както се казва е лесно и го прави какво се получава и изравняването, напр. 2Na+ S  -⟨ Na2S (  Na2 - 2 е индекс долу ).
Ама, когато е някакво съединение + друго съединение, не е ясно нито как се получава, нито как се изравнява...
напр.
NaOH + HCl -
Или
NaOH + CO2-
Ако някои може да ми обясни какъв е метода, не самия отговор...

Тези няколко прости вещества с индекс 2 се наричат двуатомни молекули и е добре да се знаят. Всички останали прости вещества се пишат без индекси.

Ето как се прави и уравнението с Na и S. Най важно е броят им от двете страни на стрелката да е един и същ!!!!

Давам още един пример с Nа и О.
Тук важното, е че когато се изравнява химично съединение коефициентът се слага ПРЕД цялото съединение, а не между елементите.
Не ми остана лист, за да напиша, че като приключим с изравняването на О, просто броим и изравняваме Na.

# 466
Здравейте момичета, не е по темата но засяга изпит НВО 4 клас. Сина ми има отнети 3 точки НВО по математика. Днес ходих да видя какви са грешките - оказа се че една от задачите има посочени два отговора. Верният е А - и е отбелязах с X , а има отбелязан и втори отговор в случая Б с V. Всички останали отговори, сина ми е отбелязвал с X. И той твърди че не е имал задача с два отбелязани отговора. Задачата е изключително лесна и ми е трудно да повярвам, че точно на тази задача е имал съмнения за отговора. Хипотетично, някой може да е дописал отметката и тази задача не се признава автоматично. А машина проверявала задачите ми обесниха нелюбезните служителки, който само дето не ме набиха че искам да оспорвам оценката. Моля за съвет, някой знае ли каква е процедурата в тази ситуация, как мога да оспорвам точките?
Благодаря предварително за отделеното време !

# 467
Здравейте, дами, кога се очаква да дадат служебните бележки за НВО?

# 468
  • София
Здравейте момичета, не е по темата но засяга изпит НВО 4 клас. Сина ми има отнети 3 точки НВО по математика. Днес ходих да видя какви са грешките - оказа се че една от задачите има посочени два отговора. Верният е А - и е отбелязах с X , а има отбелязан и втори отговор в случая Б с V. Всички останали отговори, сина ми е отбелязвал с X. И той твърди че не е имал задача с два отбелязани отговора. Задачата е изключително лесна и ми е трудно да повярвам, че точно на тази задача е имал съмнения за отговора. Хипотетично, някой може да е дописал отметката и тази задача не се признава автоматично. А машина проверявала задачите ми обесниха нелюбезните служителки, който само дето не ме набиха че искам да оспорвам оценката. Моля за съвет, някой знае ли каква е процедурата в тази ситуация, как мога да оспорвам точките?
Благодаря предварително за отделеното време !
Не могат да се оспорват резултатите от НВО.

# 469
Desitka, не може да се промени резултат от нво.
Но и това е 4 клас, нужна ли ви е за нещо оценката или за спорта?

# 470
  • Варна
Здравейте, дами, кога се очаква да дадат служебните бележки за НВО?
"Когато му дойде времето" беше отговорът при нас.

# 471
Desitka, не може да се промени резултат от нво.
Но и това е 4 клас, нужна ли ви е за нещо оценката или за спорта?

Оценката ни е важна, защото ще кандидатстваме за математическа гимназия .

# 472
крайният срок за тези бележки е 17ти и на нас са казали "като му дойде времето", разбирайте 17ти

# 473
Не мога да ви настигна ей, че и да почерпя  виртуално за моето близначе!  Бяха на батути и бях на тръни дали ще си върна децата здрави!
Видях и други, че са навършли заветните 14 год! Да са живи, здрави и много щастливи на 2.07!
Засега моето добре го дава, гледам чете нещо от 5-6 клас, на мен ми се ще по математика да решава, но тя винаги си има план и не могат да се променят заради една друга, много подредена мама- водолейка.
Сама планирах да е въздушна зодия,като мен и баща си/ везни/, и успяхме! И сега нямам право да се оплаквам.

Заклинания няма да правя, винаги съм се забавлявала с подобни щуротии,ама никак не им вярвам, та оставаммагиите на вас! И белото още не съм подхванала, дано така избутам до 21.06.
Пак да се примоля за задачите по МАТ  от Междучасие/ последните от 1.06 май бяха/, дете на приятелка има доста нисък резултата и милото доста се е обезкуражило. Толкова ли са гадни били, а тя не успява да ми ги пусне в нормален формат и се побърквам?

А като чета за изходни, моята поприключи с и, вкъщи е, и не смята да ходи до края даже, била оформена.
Може ли пък да се гаврят така с децата?!? И тетрадки....ох, което ме присети за първия бизнес на моята.
2 лв за уч. тетрадка на края на срока, беше завъртяла добра сума от съучениците миналия срок. Но и аз не бих си позволила да търся наготово, или сама намира от къде да препише, или да си попълва. Като не е правено редовно през срока, да се оправя!

# 474
  • София
На нас ни казаха два дни преди изпита.

# 475
В тази връзка, малко встрани от НВО - за какво ли не съм била вече виновна, не помня, но онзи ден бях обвинена, че съм я родила Близнаци. Казва - кой нормален човек ражда дете Близнаци, знаеш ли колко ми е трудно, много се разсейвам и трудно избирам.
А това с вината с големия го минах. Първо, защото е 2006 защо съм го пуснала с 2005 взела съм детство ( чуто от бабите), защо не съм му казвала какво да прави аз съм го оставяла сам да решава. Та на дребното изобщо не му се връзвам.
Днес са имали график да си видят пробните по математика в училище. Познайте дали изобщо е останал.
За какво да оставам като знам какво съм писал? За какво ли ами да видиш какво да не правиш... Сега решава поредния пробен по БЕЛ и утре ще трябва да го носи на учителката.

# 476
Става весело в темата, което е добре!
Полят изпит, взет изпит. Така знам аз и полагам ежедневно усилия
Казах ви да им купим вентилатори за матурите, но никой не ме отрази. Обаче и воден пистолет става Joy

Моята чете книги. Една поредица е захванала, пред 3 дни купувам.....

# 477
Г-жа Рамацоти, сподели коя е поредицата, моля. Дано и щерката да се запали ...

# 478
Благодаря на всички за помощта по химия. Поизясниха ми се нещата, сега само остава да обясня на ученичката и да се моля да вземе изпита...вече накрая е страшна мъка....повтаря , че иска ваканция...прави сметка за море...аз съм се притеснила за оставащите 2 изпита как ще минат ( добре, че не и трябва оценката от тях ) и за матурите. Днес говоря х с нашето училище, бележки ще имат като ги входират, ще ми се обадят да отида да я взема.
Един малко глупав въпрос, ама ме вълнува - ще може ли на изпита да се носят мокри кърпи, защото ние сме като котките...мине, ме мине време се чистим ( навик от ковида ), защото ме е страх и се чудя да сложа ли един пакет, ама пък да не и се скарат нещо или да и направят забележка, понеже е много чувствителна и, ако и се скарат или направят забележка матурата е приключила за нея, няма концентрация....после ще се чувствам виновна...

# 479
Г-жа Рамацоти, сподели коя е поредицата, моля. Дано и щерката да се запали ...
Тази е първата. Ако и хареса, тогава купете другите

Общи условия

Активация на акаунт