Отговори
# 615
  • София
Официален е инструктажът. Транспортир не им трябва, ъгли няма да мерят.

# 616
  • В Страната на чудесата
Транспортири НЕ СА ПОЗВОЛЕНИ, заради геометричните задачи, в които има изчисляване на ъгли.
Поне това знам аз. МОЖЕ да носят пергели.

# 617
Аз не мога да заложа коя теза ще се падне, но детето иска Заточеници.

# 618
  • София
Наборът иска "Неразделни". Flushed

# 619

Някои спомена за списък с тезите, които са се падали. Гледам обаче, че пишете от кое произведение са. Класната ни по БЕЛ изрично вчера натърти, че се дава само Цитат и нищо повече.

Напротив, на НВО тезите са дадени точно така, както са формулирани в поста на златенцето. Има си произведението, често и автора. Аз затова се чудя защо ги учат да ги пишат в самата теза.
Напълно си права. Видях в сайта на МОН. Посипвам си главата с пепел и се извинявам за подвеждането, ама то не по моя вина. Кое по - напред да гледам.
Леле, леле....еми супер тъпо. Цяла година в школата рецитират откъси и сами отгатват произведение, автор, на кого са думите. Същото и на пробните в училище - общо 4. Вчера получих и класното - цитирам дословно " какво внушава изразът " Колко мъка има по този свят" . Нема ни автор, ни име на произведение ни дявол. Ми то така много лесно. Казах у дома - настана дива радост - ха, ха....
Значи хора......аз не близмав алкохол, ама сега ми иде...........

# 620
Минавам да кажа, че има и други неотличници, ние например ще се борим за приза най-нисък бал. Подозирам, че тук конкуренцията няма да е голяма и поне в това има шанс да сечели! Satisfied

Моят млядеж сега започна да се усеща, че изпитите наближават, но това не му попречи да си легне и да проспи началото на урока си по математика, съответно след това да е сънен и полунеадекватен.

Тези учители, които плашат децата не ги разбирам, както и тези дето им пишат ниски оценки, ей така нарочно!
Иначе, на нашите не с дали бележките все още, ходят си на училище и така.

Mama Ru, ако учителят не е гадняр, просто ще напише някоя оценка и ще оформи детето, ако е гадняр, може да се заяде. Ние се надяваме, че на никой учител не му се занимава с деца лятото и в свой интерес ще ги оформят по всичко.
Седми клас! Какво значи да му се занимава с деца лятото, та това е закопаване на детето. Все за една тройка може да бъде изпитано всяко дете.
Бясна съм. Преди две седмици правиха класно по БЕЛ днес им ги връщат - тройка. То не бяха школа, уроци и накрая тройка. Пиша на мойто по Вайбър да пита госпожата какво да научи, защото до тук беше 3,50 и сбогом четворка. А моето ми връща отговор "Госпожата каза колкото толкова, не можела повече да се занимава с мен". То щото до тук изобщо й обърна някакво внимание. На една консултация не я извика, а първия срок нарина двойките една след друга. За подкрепа и индивидуална работа втория срок да спомена ли, че НЯМАШЕ! Миналата година детето беше твърдо четири, имаше проблясъци и до пет да додрапа. А сега трябва да се радва, че не е двойка ли? Аман.
Леле, Мама Ру, тъжно. И при нас има учители, които не стават за учителите, но вашата по бел е... Значи 2 седмици и трябват да провери нещо, което е от значение за децата! Да не може дете после да поиска поправка на оценка. Нашата госпожа по бел в понеделник правят, във вторник връща. Не спи за да провери. По мат също за 2 дни е проверила. Поне на тези учители случиха.

# 621
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Mama Ru, ако учителят не е гадняр, просто ще напише някоя оценка и ще оформи детето, ако е гадняр, може да се заяде. Ние се надяваме, че на никой учител не му се занимава с деца лятото и в свой интерес ще ги оформят по всичко.
Седми клас! Какво значи да му се занимава с деца лятото, та това е закопаване на детето. Все за една тройка може да бъде изпитано всяко дете.
 За подкрепа и индивидуална работа втория срок да спомена ли, че НЯМАШЕ! Миналата година детето беше твърдо четири, имаше проблясъци и до пет да додрапа. А сега трябва да се радва, че не е двойка ли? Аман.

Аз съм напълно съгласна, че е закопаване и е супер гадно, обаче си има всякакви хора и ако няма капка човечност в учителя, че да се напъне и да иказра от детето поне като за тройка, то поне може да се надява човек, че ще е достатъчно егоист, да не му се занимава с деца лятото и поне по тази причина да пусне детето.
Иначе и моето получава подкрепа от много малко учители и почти по всичко е с 3ки, а за първи срок и 2-ки има за срока. Хем се зане, че е със СОП, ходи на ресурсен, ходи на уроци, ама ... Колкото и да се обяснява на някои учители, че някои неща не зависят от детето, те пак си знаят своето и го наказват с 2 - за без екип, за без материали и т.н.

# 622
Добре де, поне в седми клас се предполага по мат и БЕЛ да им помогнат за кандидатстването с по-висока оценка. Ако е за 4, защо да не му пише 5 на детето....? След като нищо не пречи, а 11 точки са си 11 точки.....

# 623
Ами не го правят. Някои и нарочно дълбаят към по - ниското, на база лични предпочитания, нетърпимост и какво ли не

# 624
Най-добре е изобщо да няма оценки от свидетелството. Каквото си изкараш на изпитите - това.

# 625
Винаги ме е дразнело това, и по наше време беше така Rage

# 626
Да, децата със СОП ги отписват като не можещи и не заслужаващи повече от три по милост. За това ме е яд. Детето втория срок има три четворки от писмени изпитвания (тестове) и една слаба оценка. Сега с тази тройка, не оспорвам оценката,  ще остане с тройка за срока и годината, за това съм бясна. Месеци частни уроци, цяла година школа и да не може да задържи четворката. Къде ще кандидатства с тройка? А може да се даде шанс да бъде изпитано. Няма нито едно устно изпитване. Питам я днес какво са правили в двата часа - изпитвала тези с високите оценки, а няколкото деца с тройка да се оправят, те не заслужават шанс да си повишат оценката. Разбирам, че класът е с лоша дисциплина, моето в това число не остава назад. Ама защо се дава шанс на силните, а слабите кучета ги яли. Нали всяко дете се бори за място под слънцето? Разликата между 5 и 6 е 11 точки, между 3 и 4 също е единадесет точки. Колкото може да е фатално за детето Х, което цели МГ или ЕГ, толкова и за дете като моето, което се бори за кварталното училище.

# 627
Добре де, поне в седми клас се предполага по мат и БЕЛ да им помогнат за кандидатстването с по-висока оценка. Ако е за 4, защо да не му пише 5 на детето....? След като нищо не пречи, а 11 точки са си 11 точки.....
Защото, ако накрая има голяма разлика, примерно 2 единици срочна - 5, матура - 3, то учителят ще трябва да дава обяснения пред настоятелството защо ученикът има дадена оценка на матурата, а му е писана в пъти по-голяма оценка като срочна и годишна оценка. Един вид излиза, че учителят му е подарил оценката.

# 628
  • София
Нашата по Мат е заявила на децата че 6 първи срок и 5 втори срок не е 6 за годината. Щяла да прецени и на някои деца ще остави 5 за годината дори да имат 6ци първи срок. В 7 клас това, 1 седмица преди НВО...... да ги скофти....

# 629
Пиши ти на госпожата с молба да я изпита за 4. Обясни, че се старае, учи, ходи на уроци и би искала да я изпита за 4, ако може....

Общи условия

Активация на акаунт