Отговори
# 600
Много съм активна днес, ще прощавате, но се намерих с малко свободно време.
Ahoney - всичко е на м@йната си от нас. На много хубаво място сме, почти в планината, но..далече от всичко, освен от гората разбира се - което е ОГРОМЕН плюс инак, ама сега е ми е минус.
Не ми се мисли какво пътуване ще става. Това с близко до нас и удобен транспорт не работи, еле пък метро - няма такова.
Sisill - може ли и на мен да пишеш за 125-то - опцията за ИТ.

Някои спомена за списък с тезите, които са се падали. Гледам обаче, че пишете от кое произведение са. Класната ни по БЕЛ изрично вчера натърти, че се дава само Цитат и нищо повече.
Те,клетите наборчета, трябва да отгатнат по тез слова:
1. От кое произведение са
2. Кой е авторът
3. Да определят жанра - лирическа песен, поема, повест
4. На кого са думите, какво внушават
5 . Как е постигнато това - използвани изразни средства - синекдоха, метафора и т.н
В тази връзка посочения списък не върши работа, понеже съдържа информация за това кое произведението, ана НВО такова инфо няма - има само думичките и върви хвърляй боб и леща.
Санака, Мартея - как как го измислих, скъпи дами - присънва ми се, че е така - хи - хи. Де надежди, де.......

# 601
zlatenceto само в първите 24ч. мога да редактирам темата Grin

МОЛЯ, КОЙТО ЩЕ ПУСКА НОВА ТЕМА (след 10 страници)ДА ВМЪКНЕ ЦИТИРАНИТЕ ТЕМИ,  КОИТО СА СЕ ПАДАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!

Скрит текст:
2023 - Какво внушават стиховете от „Опълченците на Шипка“: "Едно име ново, голямо, антично,
 като Термопили славно, безгранично"
2022 - Какво е внушението на думите на Моканина от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков: „Аз я видях, ще я видите и вие“
2021 – Какво внушават думите на разказвача от 2 глава на Вазовата повест „Немили-недраги“: „Къщята, магазините, кесиите, сърцата бяха затворени за тях“
2020 - Какво внушават стиховете от Ботевата творба „На прощаване в 1868 г.“: „като брата си ще станат – силно да любят и мразят…“
2019 - Какво внушават думите на Бай Ганьо: „Какво ще ù гледам на Виената, град като град…“
2018 - Какво е внушението на стиховете от Вазовата творба „Опълченците на Шипка“: (…) „Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! …“
2017 - Какво внушава стихът от „Опълченците на Шипка“: „България цяла сега нази гледа!“
2016 - Какво внушава финалът на „Немили-недраги“: „Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?..“
2015 - Какво внушават думите от творбата „Българският език“: „Език свещен…“

Като гледам за 9 години, 6 пъти се пада Вазов, не че имам нещо против, но...то малко като персонален изпит върху Вазовите произведения. Нашата иска Заточеници или Неразделни:rolling_eyes:

Говорете ми за транспорт, ние преди няколко години решихме, че ще живеем на 20км. от София. Обаче на есен пак ще се връщаме в апартамента Pensive иначе си навъртаме по 100км. на ден и двамата в ММ. В тази връзка избора на у-ща е ограничен до 30мин. в посока от нас и макс 2 превозни средства.

# 602
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Минавам да кажа, че има и други неотличници, ние например ще се борим за приза най-нисък бал. Подозирам, че тук конкуренцията няма да е голяма и поне в това има шанс да сечели! Satisfied

Моят млядеж сега започна да се усеща, че изпитите наближават, но това не му попречи да си легне и да проспи началото на урока си по математика, съответно след това да е сънен и полунеадекватен.

Тези учители, които плашат децата не ги разбирам, както и тези дето им пишат ниски оценки, ей така нарочно!
Иначе, на нашите не с дали бележките все още, ходят си на училище и така.

Mama Ru, ако учителят не е гадняр, просто ще напише някоя оценка и ще оформи детето, ако е гадняр, може да се заяде. Ние се надяваме, че на никой учител не му се занимава с деца лятото и в свой интерес ще ги оформят по всичко.

# 603
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега не мога да проверя, ама май имаше профил Икономическа информатика и в  тези финансовите гимназии. Нямам впечатления.
Има, и в двете. Ама за тази специалност не намерих добри отзиви, май пак тук във форума четох из темите.

Аз съм много доволна от икономическа информатика. Зависи обаче каква е целта. Ако е за програмист - не е мястото във финансова или търговска гимназия.

# 604
  • София

Някои спомена за списък с тезите, които са се падали. Гледам обаче, че пишете от кое произведение са. Класната ни по БЕЛ изрично вчера натърти, че се дава само Цитат и нищо повече.

Напротив, на НВО тезите са дадени точно така, както са формулирани в поста на златенцето. Има си произведението, често и автора. Аз затова се чудя защо ги учат да ги пишат в самата теза.

# 605
  • София
Fiorе, значи ще ти бъде още по-лесно. Отбелязвал ги с уф, гадост и отврат. Махаш отврат и остават 2. Това в кръга на шегата, надявам се да не се обидиш.

# 606
Минавам да кажа, че има и други неотличници, ние например ще се борим за приза най-нисък бал. Подозирам, че тук конкуренцията няма да е голяма и поне в това има шанс да сечели! Satisfied

Моят млядеж сега започна да се усеща, че изпитите наближават, но това не му попречи да си легне и да проспи началото на урока си по математика, съответно след това да е сънен и полунеадекватен.

Тези учители, които плашат децата не ги разбирам, както и тези дето им пишат ниски оценки, ей така нарочно!
Иначе, на нашите не с дали бележките все още, ходят си на училище и така.

Mama Ru, ако учителят не е гадняр, просто ще напише някоя оценка и ще оформи детето, ако е гадняр, може да се заяде. Ние се надяваме, че на никой учител не му се занимава с деца лятото и в свой интерес ще ги оформят по всичко.
Седми клас! Какво значи да му се занимава с деца лятото, та това е закопаване на детето. Все за една тройка може да бъде изпитано всяко дете.
Бясна съм. Преди две седмици правиха класно по БЕЛ днес им ги връщат - тройка. То не бяха школа, уроци и накрая тройка. Пиша на мойто по Вайбър да пита госпожата какво да научи, защото до тук беше 3,50 и сбогом четворка. А моето ми връща отговор "Госпожата каза колкото толкова, не можела повече да се занимава с мен". То щото до тук изобщо й обърна някакво внимание. На една консултация не я извика, а първия срок нарина двойките една след друга. За подкрепа и индивидуална работа втория срок да спомена ли, че НЯМАШЕ! Миналата година детето беше твърдо четири, имаше проблясъци и до пет да додрапа. А сега трябва да се радва, че не е двойка ли? Аман.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 18:43 от Mama Ru

# 607

Sisill - може ли и на мен да пишеш за 125-то - опцията за ИТ.

В 125то всъщност ще е математика+физика, не ИТ. https://sou125.com/images/files/2024/priem_8_klas_2024-2025.pdf

# 608
  • София

Напротив, на НВО тезите са дадени точно така, както са формулирани в поста на златенцето. Има си произведението, често и автора. Аз затова се чудя защо ги учат да ги пишат в самата теза.
На фона на  минали досега 14  НВО май макс   4-5 пъти са давали И автора. И то сякаш повече в последните години -явно пак е част от стремежите на МОН да отчитат високи резултати. Simple Smile Че иначе  ще се родят още повече "бисери"  (седмокласни и такива на зрелостници) за споделяне в интернет пространството.

# 609
Някой знае ли миналата година кога са обявили резултатите от матурите? Вярно ли е, че е било ден преди обявената дата? Можем ли да се надяваме на 01.07 да ни изненадат и спестят ден терзания? Innocent

# 610
  • София
Миналата година си беше на крайния срок. Но можем да се надяваме на по-ранно обявяване, случвало се е.

# 611
Тази година на 4ти клас обявиха един ден по-рано

# 612
А на 12клас? Не беше ли пак ден по-рано

# 613
  • София
Чакайте, сега! В момента залагаме на теза. На дата и час за излизане на резултатите/класирането ще залагаме, когато му дойде времето. Simple Smile

# 614
Аз с тъп въпрос (но нали изписваме темата). Откъде е инструктажът на първа страница? В него пише химикал, молив, гума за бел, плюс пергел, триъгълник, линия - за мат. Обаче днес получихме презентация в школо и там гума няма. Предполагам могат да носят (най-малко обезмисля молива). А транспортир? Трябва ли им? Издребнявам сигурно, но да си спестя чуденки.
Едит: най-отдолу на първа страница пише какво могат да използват и гума няма. Странно.

Общи условия

Активация на акаунт