Отговори
# 585
А относно проучване на училищата със ИТ профили. Може някоя по-смела майка да се осмели и да пише с въпрос във ФБ в група DevBG.

Ще има много хейт, ама може някой да ви отговори коректно.
Като човек който води интервюта в ИТ сектора мога да споделя мое мнение аз какво гледам в CV за junior позиция.

Гледам първо има ли сертификати и какви.
После курсове и какви.
После бакалавър или магистър - ако го изисква позицията.
Гиманзията - МГ И ПМГ; Бившите "електро".

Но, най-важно е репото с проектите - в превод - дори в училищата вече правят проекти. Слага ги кандидата най-елементарно казано в интернет и ти ги разглеждаш.
Разбира се, че може друг да ги е писал, но това се вижда на интервюто много лесно с няколко въпроса.
По това преценяваме кои първо да извикаме на интервю.
Английския е задължителен - без български може, без английски НЕ!

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 15:52 от sisill

# 586
  • Варна
Благодаря ви, момичета, но ето 2 разнопосочни мнения и винаги е така. Интересува ме и директорът на тези 2 гимназии доколко си върши работата да си държи персонала.
Посетете и двете гимназии, за да прецените на място - имат и предимства, и недостатъци. В първа ЕГ са само първа смяна и като цяло управлението изглежда по-организирано. Но това е мое мнение.

# 587
Днес са раздали бележките. Всички са в стаи с номера над 700, а в училището мисля, че няма такива, но ще си провери сама къде са стаите.

Явно е код някакъв. Ще ги наместят, само да стигнат навреме Smiley

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 18:55 от Г-жа Рамацоти

# 588
Ами, аз пък да се оплача - днес моята беше на училище. Та по БЕЛ им казали, че може би ще има контролно утре. Тя си казала, че е на рисуване в НУИИ и няма как да отиде, а г-жата отвърнала, че който не отиде, ще има служебна 2-ка... Е, как може такова нещо сега?!Само и мен да не ме четете с MamaRu по новините...AngryFlushedFearful

# 589
Ма какви са тия служебни двойки, като няма да е изпитана и респективно трябва да има отсъствие. Тия хора съвсем ги напече 😃

# 590
Ма какви са тия служебни двойки, като няма да е изпитана и респективно трябва да има отсъствие. Тия хора съвсем ги напече 😃

Ми, точно, де. Все едно я е хванала да лъже... Пък тя си има и бележка от НУИИ, ако трябва и аз ще й дам... Защо трябва да я плашат и стряскат така, идея си нямам. Да не говорим, че оценки има достатъчно.

# 591
  • Варна
Като ви чета много се вживяват някои учители. И като им напише двойки, по-добре ли ще спи? По-горда ли ще се чувства, че е прецакала децата? Пууу все едно деца не са били!

# 592
  • Варна
Ами, аз пък да се оплача - днес моята беше на училище. Та по БЕЛ им казали, че може би ще има контролно утре. Тя си казала, че е на рисуване в НУИИ и няма как да отиде, а г-жата отвърнала, че който не отиде, ще има служебна 2-ка... Е, как може такова нещо сега?!Само и мен да не ме четете с MamaRu по новините...AngryFlushedFearful
Тая учителка по БЕЛ, май си плаче за една извънредна проверка.

# 593
  • София
Дори да не напише двойки защо е нужно да ги стресира точно в този момент. Каква е тази злоба не разбирам.

# 594
В урок 3 за преразказа се обяснява за вмъкване на текст
https://bg.e-prosveta.bg/video-lesson/1730
И какво се казва, ако може накратко?

# 595
Moята чете само по БЕЛ....а ми се ще и по Мат да се пробва, умно дете е, може,но все нещо й се измъква между мозъчните клетчици:)
Вчера се чух с класната, че й писах за отсъствието тази седмица, но не беше видяла съобщението на вайбър. Много мила жена, много я харесвам. Случихме на добри учителки и в градина, и в 1-4 клас, и сега, та жената сподели, че учителите се опитват да ги оформят тези дни, ходят само деца ,които не са, или искат по-висока оценка, 10-15 човека. Нямало проблем за двете бележки, след като е за моята Убавица. Явно им влизат в положение, но дали на всички.
Поне в това училище/ 22СЕУ/ не съм попадала на подобни заядливи душици. Дано да се кротнат и да няма нерви в последните дни заради други предмети!
Вие смятате балове, редите вече, ние- чакаме резултати.
Още 9 дни и КРАЙ!

# 596
Аз се надявам, че само ги е стряскала (което също е ненужно), просто защото в класа има и деца, които си бягат (не са от най-прилежните). Утре ще гледам нервно в Школо, така го усещам. Пък и още не са нанесени оценките от пробния по БЕЛ (при нас пишат 2 - по една за всеки модул)...

# 597
А защо просто не пишеш на госпожата, за да обясниш за изпита утре?

# 598
А защо просто не пишеш на госпожата, за да обясниш за изпита утре?

То не е изпит, а курс/урок. Предупредила съм класната още миналата седмица. Ако има нещо, ще се обадя директно.

# 599
Кога изписахте 40 страници? Изпуснала съм ви и се чудя защо не ми излиза нищо.
Дадоха им служебните бележки, влязох в системата да разгледам.
Моето взе да си признава, че го е страх, явно и в училище се нагнетяват едно друго. И за капак виси по два-три предмета с по една оценка, единият предмет е с двойка... Тези дни колко учат не знам, днес чакам оценка, че има да оправя по друг предмет двойка. Годината свърши. Питам се, ако учител или дете отсъства по обективни причини как се пише втора оценка и какво се случва, ако детето е само с една слаба оценка? Ще се гръмна вече.

Общи условия

Активация на акаунт