Отговори
# 570
Виждам, че и 125 е сред изброениете с ИТ и Мат профил. Това нова паралелка ли е за гимназиален етап?

Някой има ли отзиви?
Профила е МАТ + физика и астрономия; 2БЕЛ+2МАТ +Физика+Биология; Писах ти на лично всичко което знам за паралелката.

# 571

Вероятно тук са все учещи, отлични, целеустремени деца.Другите кво да ги правим обаче - да са живи и здрави. 🤭😁

Не са, не са, и айляци има. Да са здрави, разбира се, това е най-важното.

Просто обикновено се споделят високите постижения. И то си е логично де, никой няма да иска да си излага детето. Сега ще видите като излязат резултатите, какво ще се случи. Ще каже човек, че всичко живо е изкарало над 90 точки, пък и абсолютно непознати профили ще слязат от балкона да се похвалят. Няма нищо лошо в това, в крайна сметка, това си е постижение за децата, които са се потрудили, и гордост за родителите след всички лишения в продължение на (поне) една година. И къде да го сподели човек, ако не сред хора, които са на неговото дередже.

Аз съм/била и в двете положения. И в двата случая си ги има родителските притеснения и те далеч не спират с НВО, независимо от резултатите.

# 572
Някой беше пуснал какви тези са се падали през годините, но не мога да го открия. Ако не представлява трудност, ще помоля пак да го пусне.

Аз в някоя от миналите теми, но ето отново + ще помоля Жоржи, ако е удобно и може да се редактира, направо да ги добави на първа:

2023 - Какво внушават стиховете от „Опълченците на Шипка“: "Едно име ново, голямо, антично,
 като Термопили славно, безгранично"
2022 - Какво е внушението на думите на Моканина от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков: „Аз я видях, ще я видите и вие“
2021 – Какво внушават думите на разказвача от 2 глава на Вазовата повест „Немили-недраги“: „Къщята, магазините, кесиите, сърцата бяха затворени за тях“
2020 - Какво внушават стиховете от Ботевата творба „На прощаване в 1868 г.“: „като брата си ще станат – силно да любят и мразят…“
2019 - Какво внушават думите на Бай Ганьо: „Какво ще ù гледам на Виената, град като град…“
2018 - Какво е внушението на стиховете от Вазовата творба „Опълченците на Шипка“: (…) „Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! …“
2017 - Какво внушава стихът от „Опълченците на Шипка“: „България цяла сега нази гледа!“
2016 - Какво внушава финалът на „Немили-недраги“: „Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?..“
2015 - Какво внушават думите от творбата „Българският език“: „Език свещен…“

# 573
  • София
Фиоре, ще ти кажа аз как избирах. Сортирах всички профили и езици, които ни интересуват. После отбелязах като местоположение как са - супер, горе долу, долу горе, не. И после от тези, които стават по горните два критерия нареждах по бал или лично усещане. Все пак може да провериш в сайтовете им какво точно включва профила, защото може да има разлика.

# 574
Някой с мнение за добавянето на изречения в преразказа, когато са изпуснати важни моменти?

# 575
Сега не мога да проверя, ама май имаше профил Икономическа информатика и в  тези финансовите гимназии. Нямам впечатления.

# 576
Сега не мога да проверя, ама май имаше профил Икономическа информатика и в  тези финансовите гимназии. Нямам впечатления.
Има, и в двете. Ама за тази специалност не намерих добри отзиви, май пак тук във форума четох из темите.

# 577
Проучете и учебния план какво учат точно.

# 578
  • Варна
Тук май повечето сте от София? Нашето двоумение за Варна е 1ЕГ с немски или 5 гимназия с немски език. Стига да докараме точките, де.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 15:45 от ivka_smile

# 579
  • София
Някой с мнение за добавянето на изречения в преразказа, когато са изпуснати важни моменти?
На наборката са казали да пише цифра на мястото, където трябва да бъде пропуснатия текст и отдолу пак със същата цифра да го добави. Слагам уговорката, че тя никога не взима пълните точки за добре подредено и последователно предаване.

# 580
  • Варна
Ивка, ако може да избира - Първа.

# 581
А относно проучване на училищата със ИТ профили. Може някоя по-смела майка да се осмели и да пише с въпрос във ФБ в група DevBG.

Ще има много хейт, ама може някой да ви отговори коректно.

# 582
  • Варна
Тул май повечето сте от София? Нашето двоумение за Варна е 1ЕГ с немски или 5 гимназия с немски език. Стига да докараме точките, де.
Ако желаете да научи немски, по-добре Пета, ако е английски - по-добре Първа.

# 583
  • Варна
Благодаря ви, момичета, но ето 2 разнопосочни мнения и винаги е така. Интересува ме и директорът на тези 2 гимназии доколко си върши работата да си държи персонала.

# 584
  • София
Тези уроци в е-просвета са хубави.
https://bg.e-prosveta.bg/resources/video-lessons?categoryId=1
В урок 3 за преразказа се обяснява за вмъкване на текст
https://bg.e-prosveta.bg/video-lesson/1730

Общи условия

Активация на акаунт