Отговори
# 645
Леле, леле....еми супер тъпо. Цяла година в школата рецитират откъси и сами отгатват произведение, автор, на кого са думите. Същото и на пробните в училище - общо 4.
Не е само тезата крайъгълен камък в цялото НВО. Имало е през годините и въпроси с цитати, за които трябва да се напише кой е авторът или произведението.

# 646
Човек да не излезе да пие по няколко с кумовете - много сте изписали.
Мама Ру стискам палци за твоето момиче...
Jsed и ти да пишеш за оценката по физика...
Малко остана...
Писах за 125то на който ме помоли.
И аз си мисля че ще има разминаване на оценката по БЕЛ с резултата, но има много бира да изтече до 02.07..

# 647
Номерата на стаите започват със 7, защото са седми клас. След това е самия номер, примерно на нашата бележка пише 7211 - 211 е стаята.
Леле, Мама Ру, в сравнение с вашата учителка по БЕЛ, нашата е цвете, спирам да се оплаквам.
Амелин, благодаря за подкрепата, и аз така го успокоих, днес пак го е изпитала и вече му е писала 6. Но определено има разлика в отношението и това дразни.

# 648
Честно казано аз я харесвах. Миналата година и детето я харесваше поне в сравнение с учителката от пети клас. То тя си е в класната стая, има си впечатленията, аз виждам учителката на родителска среща, не съм в класа. Тази година тотален обрат, не знам какво стана.
На нашата бележка няма нищо кодирано, не съм виждала и в служебните бележки на 10 и 12 клас - училище и стая, толкова. В смисъл, ако на бележката пише 209, това е втори етаж стая 9, но те така са си при нас в училищата номерирани и децата лесно се ориентират.

# 649
Някога падала ли се е под някакъв вариант задача за сплави? Говоря не само за втори, а и за първи модул?
Може ли да ме ориентирате какво се има предвид под аргументиране на задачите от втори модул? До колко трябва да има запис с думи? Има ли инструкция по въпроса?

# 650
Mama Ru, много съжалявам за случващото се. Аз ако бях на Ваше място бих отишла да разговарям с госпожата.
Просто да даде шанс на детето да повиши оценката. Не ги разбирам тези учители ,които по един или друг начин ощетяват децата.  При нас първи срок,  госпожата по КМИТ даде задачи за повишаване на оценката и още
следобеда нанесе срочната без дори да е изчакала до другия ден да провери проекта. Дъщеря ми се почуства излъгана и направо побесня. Е познайте ,сбогувахме се с 6 цата за годината.

# 651
Всяка година учителите по Бел и мат от нашата област пишат обяснения, маскирани под името “анализ”. И се оправдават за всяка разлика между годишните оценки и точките от изпитите. За другите области не мога да кажа. Ако точките са по-високи от оценките, тогава се оправдава ръководството, защото се подозира подсказване. Това се случва изключително рядко.

Стаите, в които ще се провежда нво-то са зададени преди месеци, не могат сега да ги сменят със западни. Дано да са го предвидили тогава.
Във всяка област, и не само БЕЛ и мат всеки предмет избран за ДЗИ и освен анализ и мерки за повишаване на успеваемост...
Западно изложение при нас няма , север са компютърни кабинети. Всичко е юг.

# 652
Добро утро и при нас натрупаната умора си оказа влияние днес ми звъни аз станах с главоболие ще я оставя днес и утре вкъщи те без туй ходят и по малко деца. Не стига и всичко котето ни е много зле и затова страда.

# 653
В "нашето" училище стаите са все с едно и също изложение. Ще взема днес в Гугъл мапс да го проверя какво е, ама мисля, че е източно.  Е досега изложение за НВО не бях проверявала.

# 654
Не разбирам такива учители, на които сякаш им доставя удоволствие да притесняват и тормозят децата . Ние като че ли нямаме такива, даже впечатлението ми е , че ако има възможност ще им " дадат " към оценката, отколкото да им вземат . Ама да не казвам голяма дума, че не сме оформени още Satisfied

# 655
Явно сте извадили късмет, Плами.
Права си, има и такива, но го има и обратното. И като се случи някой склонен да реже в най-важният момент по най-важните предмети (балообразуващите) е смачкващо, особено преди изпитите за някое по-неуверено дете. То и увереното може да се смачка и обезвери точно в решаващия момент заради такова изпълнение.
Много съжалявам, че още ноември-декември не я преместих в друго училище, където щеше да е по-спокойна и да научи повече. Голяма грешка допуснах, че я послушах. Уроците са си уроци, но много е важен учителя в клас дали ще пореже или ще даде крила.
Относно изложението, в този момент най-малкото ми притеснение е за него. Има значение, разбира се. Знаем номера на стаята, но не я попитах от коя страна е. Основната част от стаите са с югоизточно изложение към открит слънчев двор, има и северозападно. Не знам РУО дали вземат предвид изложение, силно се съмнявам.

# 656
  • София
При нас пък учителката по физика, която заяви пред всички, че няма да тормози децата покрай НВО, казала на моята, че при 4 първи срок и твърдо 5 за втория не може да й пише 5 за годината, без да я изпита, защото средноаритметично правело 4,50. Наборката отказала да я изпита и ще бъде с четворка. Що за глупост? Не ни е важна оценката по физика, но това издребняване дразни.
Костадинова, това с учителката по КМИТ е отвратително. Как може да ги излъже така?
В края на първия срок тази по БЕЛ обеща на дъщеря ми да й пише една шестица за втория срок, защото вече беше оформена за първия и на следващия ден напусна, без да я пиша. Почувства се много излъгана.

# 657
Не се упреквай за преместването, не се знае пък как би и се отразила на нея промяната.
Много съжалявам, че детето трябва да премине през това, остави оценките и точките, ами и на самочувствието на детето се отразява.
Не стига само да си добър преподавател, и човечност трябва

# 658
Е те от РУО не са синоптички. В крайна сметка можеше и да не е 40 градуса, а 10 с градушка. Тогава щяхме да им искаме да ги сложат баш в южни, за да им е светличко на децата.
Да, не е приятно, но все пак това е ненужна претенция
Базата е такава и те нищо кой знае какво не могат да променят по нея.

Виж , изпита да е през май е друго нещо, но то не идва от руо

# 659
  • European Union
Стаите за изпитите също не идват от РУО. Заявяват се от училището.

Общи условия

Активация на акаунт