Стомашни проблеми след антибиотик

• 1 071
  • 6
  •   1
Отговори
*Пиша за втори път темата, тъй като първият не получих отговори*

Здравейте. Преди месец и половина ми установиха простатит на база симптоми като на изследванията нямаше изолирана бактерия. Все пак урологът ми изписа антибиотик за 14 дни (Таваник 500мг), изпих го, обаче на 7ия ден от лечението започна да ме боли корема и да ми се гади. (въпреки това го изпих целия). По време на лечението приемах и пробиотик и също противогъбично. След като свърши лечението и минаха 2 седмици болката в корема все още продължаваше както и простатита. Та за простатита се отиде на друго мнение и там се оказа, че не е било нужно да се пие антибиотик а противовъзпалителни тъй като нямам бактерия. Всичко добре, но болките в корема и гаденето продължаваха. Отидох при д-р Асен Петров уважаван гастроентеролог в София, прегледа ме на ехограф и каза, че не вижда нищо нередно изписа ми трибутин за 26 дни, нолпаза за 30 дни и пеагастрил за 15 дни. (както и продължавам да пия пробиотик откакто е свършило лечението с антибиотика) В момента съм на 8ия ден от това лечение, но работата е че за сега нямам подобрение и се притеснявам да не се окаже, че е нещо по-сериозно. 1-2 дни се чувствам добре, после 1-2 дни имам трудно изхождане, стегнат корем и гадене. Попринцип щом лекарствата са ми изписани за 30 дни естествено ще изчакам да видя какъв ефект биха имали докато свърши лечението, но все пак ме интересува дали някой от тук е имал подобен проблем и според вас дали е нормално. Четох и много други форуми, където има безброй вариации на стомашните проблеми и затова съм малко притеснен.

Преди години съм карал гастрит и гастроскопия ми е правена, но този път доктора каза, че няма нужда от други такива изследвания и дори няма нужда да спазвам диета а само да пия лекарствата.

Благодаря предварително!

# 1
След получените дисбактериози  след прием на антибиотици се приемат лекарства, като тези които вече са ви изписани. Аз съм приемала Дуспаталин и имах много добър ефект от него, но отне доста време преди напълно да отшумят симптомите.  Също така трябва да има подходяща диета без дразнещи храни и напитки.
Полезно е яденето на обикновено кисело мляко.

# 2
За тоя антибиотик има цяла тема. Дори със зловещо заглавие 🙄Мисля че е трябвало да ти изпишат инхибитор на протонната помпа заедно с антибиотика. Особено пък имайки в предвид че тоя е един от най коментираните и коварни антибиотици . Да разбирам че вече над месец не ти спират коремните болки след края на лечението с Левоксата, така ли ?

# 3
За тоя антибиотик има цяла тема. Дори със зловещо заглавие 🙄Мисля че е трябвало да ти изпишат инхибитор на протонната помпа заедно с антибиотика. Особено пък имайки в предвид че тоя е един от най коментираните и коварни антибиотици . Да разбирам че вече над месец не ти спират коремните болки след края на лечението с Левоксата, така ли ?

Да точно така, и преди седмица отидох на гастро, тъй като вече бяха минали 2-3 седмици откакто не спират болките.

# 4
Видях че си писал, че преди години си карал гастрит. Според мен наново се е активирал следствие антибиотика ( а и сега му е сезона). Симптомите които описваш са сходни :  ден- два затишие, последващо от удар 😣..Труден, тегав  и бавен е за овладяване, вариантите са : с ихибитори, h-2 блокери,  но най вече стриктна диета, търпение и постоянство. Диетата е индивидуална и е на принципа проба грешка. Не искам да изреждам какво може и какво не, щото ще е банално, писани са цели томове тук във форума. Това е личното ми мнение.

# 5
Аз съм с брутален гастрит и рефлукс, наложи ми се да пия 10 дни Таваник и естествено след това ми се разбута стомаха.
Диета, ИПП, Фамотидин и ще мине, но бавно. Пий си лекарствата, но диетата е супер важна.

# 6
След получените дисбактериози  след прием на антибиотици се приемат лекарства, като тези които вече са ви изписани. Аз съм приемала Дуспаталин и имах много добър ефект от него, но отне доста време преди напълно да отшумят симптомите.  Също така трябва да има подходяща диета без дразнещи храни и напитки.
Полезно е яденето на обикновено кисело мляко.

Здравейте, извинявам се за закъснелия отговор, но колко време продължи при вас, тъй като вече 2 месеца и половина си продължава при мен, а в интернет чета, че години минавали…

Общи условия

Активация на акаунт