Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 146
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Стела, пиеш ли кафе? Ако да, пробвай с това кафе за отслабване на Биохерба,  за което аз научих от темата ИР.  Отводнява много, с лек малинов вкус, приятно е, пия  по 1 няколко дни в месеца. А, ти как така пиеш нещо за бъбреци, за всеки случай, това лекарство ли е?

Това са добавки с червени боровинки, Д маноза, брези и други подобни. Не са лекарства. А и лекари ми ги бяха изписвали в миналото.

Това кафе си го бях взимала миналата година. И аз от темата за ИР разбрах за него. Но пих два-три месеца и спрях. Нямам спомен дали е имало отводняващ ефект при мен.
И понеже искам да спра с кофеина заради ЩЖ, напоследък пия само безкофеиново кафе и то само през уикенда.

И на мен ми е проблем вътрешната страна на бедрата, но там освен с целенасочени упражнения за стягане, не знам друг начин да се прибере тази област.

Мими, менопаузата се определя от дейността на яйчниците, не на матката. Щом оставаш с яйчници, те ще си работят още.

# 211
Стела, пиеш ли кафе? Ако да, пробвай с това кафе за отслабване на Биохерба,  за което аз научих от темата ИР.  Отводнява много, с лек малинов вкус, приятно е, пия  по 1 няколко дни в месеца. А, ти как така пиеш нещо за бъбреци, за всеки случай, това лекарство ли е?

Мими, менопаузата се определя от дейността на яйчниците, не на матката. Щом оставаш с яйчници, те ще си работят още.
Девойки не е баш така, липсата на обмен на хормони матка/яйчници, чрез кръвоснабдяването на матката, много бързо води до затихване на функцията им! Wink

# 212
  • София
Охх, за бяла козметика ми дай на мен да си говорим, слабост ми е от момиче. Обожавам кремове и помади😍
Имате ли game-changer продукт, който е направил видима разлика в кожата ви напоследък?

За мен това е този продукт: https://galen.bg/svr-sebiakliar-a3-ampula-flash-30ml

Препоръча ми го дерматолог при който ходя, прекрасен продукт е за сияен и изравнен тен.

За кожата на тялото - хидратирам я здраво, както и не пропускам spf и на деколтето и на ръцете, че и имам доста татуси да пазя. Купила съм си на wooden spoon, тъй като ми е важно да е с минерален филтър и възможно най-изчистен.

# 213
Здравейте момичета!

Чета ви от известно време.
Писах и в другата тема,че нещо ме "стегна шапката".
Февруари месец ми направиха абразио заради неспиращ цикъл. Всичко излезе ,ок. Отстранен полип. Миома 7 мм,ще се проследи и реши какво да се прави. Цикъл до февруари на 17 -18 дни,след абразиото на 30,34 този месец 26. Притеснява ме количеството. 1-2 дни ме" отнася",после се успокоява ,останалите 3-4 дни намаля.
Според гинеколога ми е нормално ,и до 5,6 дни да не се шашкам. После ако не спре да го търся. 
Вие как сте с кръвоизливите?
Нищо не се изписва тук. Следи ми желязото, заради анемия.  Нищо друго.
Само повтаря  търпение да имам. Започва да ми писва много.
Благодаря!

Докато имаш миома е така, за съжаление. Вариантите за които съм чувала, но не съм много запозната - маха се миомата, маха се матката, влизаш в критическата и миомата изсъхва.
Може да приемаш 15 дни, като почнеш от овулацията и целия цикъл добавки йато витамин Ц от Ацерола, калциев препарат, добавки с фосфор.
Но с миома това е проблема - обилни кръвотечения.

Момичета, искам да ви споделя, че пуснах тук едни капки за минерализация, които изписаха на щерката имунолози. Защото мрънка като пие нещо го пия и аз. Да ви кажа тези капки са рядко гадни и горчиви! На мен ми става лошо на стомаха, сякаш отрова съм изпила. НЕ ГИ ПРЕПОРЪЧВАМ!
Ако някоя се е минала по мой съвет съм готова да я компенсирам! Че и никак не са евтини!

# 214
# 215

Девойки не е баш така, липсата на обмен на хормони матка/яйчници, чрез кръвоснабдяването на матката, много бързо води до затихване на функцията им! Wink
Всичко е до организъм,6 години след моята операция нямам и помен от вълни и другите екстри на менопаузата.

# 216
Не. Но си влизали като опитомени. Имало и бележки по прозорците- да се държат затворени заради гълъбите.

# 217
Не. Но си влизали като опитомени. Имало и бележки по прозорците- да се държат затворени заради гълъбите.
Боже то да плачеш ли, да се смееш ли!

# 218
Прословутата РейПийтска морковена салата за елиминиране на излишния естроген, как се яде?
В смисъл - самостоятелно ли трябва да е?

Ако хапвам салата от моркови с магданоз, например, преди основното ядене, правя ли нещо въобще? Grinning

# 219
  • Русе
Личната лекарка ми даде направление да си направя профилактично мамография. Резултатът е: "Двустранно фибролипоматозна структура на млечните жлези. Не се виждат патологични сенки. Аксили-не се виждат лимфни възли".
Този резултат нищо не ми говори, трябва ли да се притеснявам за тази фибролипоматозна структура

# 220
Не, не трябва да се притесняваш!

# 221
Публикувах го в другата тема, ама май по-скоро е за тук.
Поръчах си от билковата аптека на Поп Богомил двете смеси за чай срещу миома. Вече от 2 места ми го препоръчват. За 6 месеца се стопявала. Ще видим.
https://myherbs.bg/product/mioma-na-matkata-i-chast-bilkova-smes … lkova-smes-250-gr

# 222
Какви са съставките в този чай? На мен линка не ми отваря продукта.

# 223
Какви са съставките в този чай? На мен линка не ми отваря продукта.
Слагам го пак?
https://myherbs.bg/product/mioma-na-matkata-i-chast-bilkova-smes … lkova-smes-250-gr

# 224
  • 1st floor
Аз съм изключително доволна от чая за кисти от тази аптека. Миналата година след неуспешни опити с хормони няколко месеца, кистата нарастна и започна да се говори за операция. В отчаянието си реших, че няма какво да губя и започнах да пия чая. Изобщо не вярвах, че ще ми помогне, но докато ми излязат туморните маркери, кръвните изследвания и мина през енодкринолог, за две седмици кистата беше наполовина, кървенето беше спряло. Пих го три месеца, изчезна напълно. Тази година пак започна подобно кървене. Веднага започнах чая - и о, небеса - ми, спря на петия ден! Дано помогне и на теб. Гледам, че имат и чай за жени в климактериум. Все още нямам вълни и прочие, но бих го тествала някой ден.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 06:46 от НеПоКоРнА

Общи условия

Активация на акаунт