Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 38 067
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Оф, аз съм с кръвоизлив днес. Не ми се влиза в болница. Ще пия хапче и утре ще мина през личния да решим какво ще правим.

как през личния, той гинеколог ли е по специалност? Не е ли по-добре, директно при специалист?

# 406
Оф, аз съм с кръвоизлив днес. Не ми се влиза в болница. Ще пия хапче и утре ще мина през личния да решим какво ще правим.
Рокси, както не ти идваше от къде се взе това? Дано спре!

# 407
Rockstar , Витамин С 2х1000 и ампула калций би помогнал без да навреди си мисля.

the_demon, съжалявам, че сте в такова положение ... Sad Помислете за размяна на жилища и по-удобно такова, което да позволява с инвалиден стол да се излезе лесно. Може да попотърсите и в хосписите дали биха приели човека някъде.

Оносно колагена едно време, когато не бе модерен и известен, даже замениха естествения желатин със систетичен, купувах на бабите ми колаген от фирма занимаваща се с винопроизводство. Той е костен желатин на прах. Бъркаха го с кисело мляко, седеше цяла нощ и го ядяха сутрин. Казваха, че им помага.
Правеха и костен бульон, но съм почти убедена, че го правеха на ниска температура в тенджерата под налягане почти цяла нощ - 12 или 16 часа цъскаше онова страховито нещо на терасата. Помня, че му слагаха лъжица оцет, за да се извлечало нещо си. Понякога го замразяваха във формите за лед и ние със сестра ми се сърдехме, че ги умирисват. Подозирам, че после се е ползвал в гозби.

# 408
Аз не мога да понасям костен бульон, така че си записвам всички предложения за колагени.
Иначе Флекс код харесвам.

# 409
the Дорис, точно така се прави костен бульон - дълго варене на ниска температура и се слага малко оцет да извлече по-добре колагенът.

ДХЗ, на желатина който купувам има и рецепти за използването му при проблеми със ставите и гърба. Самият желатин няма кой знае какъв вкус, купувам големите пакети от по половин килограм от Тримарт. На прах е а не на бучици/гранули и се разтваря супер лесно и бързо.
Това купувам аз, трябва скоро пак да си взема че съм го попривършила https://trimart.bg/produkt/животински-желатин-телешки-500/
Имат и колаген на прах, но тя разликата между двете не е голяма, а в цената е грубо два пъти така че предпочитам желатин, хем и за повече неща го ползвам и него го купувам и без това.

# 410
Нати, има ли вкус, мирис?За колко време стига един пакет?

# 411
  • Бургас/Пз
След като ми дойде на 26юни и ми свърши на 1 юли, днес пак имам кървене. Не е много, но не е и малко. Преди два месеца ми се случи нещо подобно, но беше на 17тия ден, а пък предния месец ми дойде на 37мия. Чудя се дали да ходя на гинеколог сега или да изчакам да спре това кървене. Ами ако не спре??

# 412
Нати, има ли вкус, мирис?За колко време стига един пакет?
Според мен няма вкус или мирис на нищо. С каквото го смесиш - на това има вкус Grinning А за колко време... то от теб зависи колко бързо ще го изядеш, половин килограм е пакетът. Аз не съм се хванала да го "вземам" като хапче и по рецепта, просто гледам с храна да консумирам по-често.
Не че се дърпам и на костен бульон, просто нямам възможност да си правя в момента, а една голяма партида която дори бяхме затворили в буркани, вече я няма, тя беше и от домашно говедо.

# 413
  • София
Докторът ми ми изписа кръвоспиращо. Май подейства. Отивам си вкъщи, лягам и утре ще го мисля.

# 414
Какво кръвоспиращо изписа, Рокс?

# 415
Стига, бе!
Как ще караме следващите 50?!
А случвало ли ви си е задух малко,сърцебиене
И аз съм на 47.
Не съм предполагала, че такива екстри чак толкова рано ще се почнат.
Не е възможно да няма решение.

# 416
След като ми дойде на 26юни и ми свърши на 1 юли, днес пак имам кървене. Не е много, но не е и малко. Преди два месеца ми се случи нещо подобно, но беше на 17тия ден, а пък предния месец ми дойде на 37мия. Чудя се дали да ходя на гинеколог сега или да изчакам да спре това кървене. Ами ако не спре??
Ани, не помня ходи ли на гинеколог, когато почнаха първите аномалии. Ако, да и всичко е наред няма смисъл сега да ходиш, това си е пременото. Ако не спре ще отидеш. Wink

# 417

Aми сега, както преди предполагам ще ти направят видеозон. Надявам се да не се видии нищо притеснително.
А предния път какво ти изписа лекарят?
Казваш, че нямаш миома, не са виждали полип, кога ти е последната цитонамазка?
А хормони изследвахте ли?

# 418
  • тук-там
Ани, според мен се налага ултразвуков преглед - да огледа матката, яйчниците. Да види за полипи, задържани фоликули, дебелина на матката и каквото още гледат. Аз не се притеснявам като го няма, но като дойде 2 пъти в месеца … Особено ако не си ходила скоро да се видиш.

# 419
  • Бургас/Пз
Последната ми цитанамазка е от ноември 2023. Всичко беше наред. Тази година през април ходих пак само преглед без цитонамазка. Всичко беше нормално. Ама те проблемите почнаха точно след това. Първо през май и сега втори път. Явно ще се наложи за отида пак. Правих и хормонални.

Виждат се и референтните

Общи условия

Активация на акаунт