Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №27

• 37 587
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
_re_ge -
съчувствам ти направо. това е ад.

# 631
Аз съм на 50, но все още не съм усещала топли вълни.
Чудя се дали ще ме подмине.
Има ли изобщо жени, които нямат т. вълни?

# 632
  • 1st floor
Има. Или поне така казват.
Аз за сега нямам никакви такива екстри, освен промени в цикъла.
_re_ge, това по колко пъти на денонощие? Flushed Представях си го доста по-леко.

# 633
Има да. Имам приятелка моята възраст. На 50 един ден просто и спря и край.

_re_ge, това по колко пъти на денонощие?
4-5  пъти денем и още 1-2 нощем.
И аз не съм знаела че ще е толкова зле.  Всичко до последните два месеца  ми се струва  жалка "имитация" ...Просто това е квинтесенцията на горещите вълни.

# 634
Аз съм на 50, но все още не съм усещала топли вълни.
Аз съм на 52, нямала съм до сега.
Няколко приятелки им спря рано, почти никакви драми, ни вълни ни дяволи. Късметлиики!

# 635
_re_ge, точно така бях на морето- лице и шия. Ужасна работа. За щастие не ми се случва изведнъж и на вълни, а само ако ми е топло. Дано поспре и при теб! Тръгвам вечерта да си намажа лицето с крем, а то докато движа ръката пръска и капе вода от лицето, барабар с крема...Никога, ама никога не съм се потила така.

И аз пия вит. Д Солигамма 2х1000. В болницата не ми казаха колко време, но го пих 2 месеца и сега съм го спряла. Скоро ще си правя кръвни изследвания и ми е любопитно колко е.

Днес упорито ми изскача реклама на Лейди Хармония. Някой пие ли го, има ли скорошни впечатления? Съставките му ми допаднаха, четох добри отзиви във форума.Чудя се, дали да не попитам личната и да го започвам...днес пак бях с височко кръвно. От 90/60 скочи на 140/100. Всички пият айрян и таратор, а аз пия мента, глог, валериан и смуча валидол. От нерви, предполагам...или от пустата сол, защото снощи добре си хапнах пастет, който ми се видя въз соленичък. Учудващото е, че сега нямам отоци на краката, но и видимо съм се окръглила. Не мога да разбера, дали е сланина или задържам течности. Миналата седмица пръстчето ми оставаше дупка при глезените.

# 636
  • Варна
_re_ge, съчувствие, ама поне кожата ти е страхотна, хидратирана, еластична, без бръчки... Hug

# 637
  • Sofia
Мин.год.пих лейди хармония няколко месеца и ми успокои малко вълните и нервното напрежение.

# 638
_ Re_ge, същият ад и при мен. Зачервяване само при физически усилия. На климатик по-поносимо, но след като ме облее, настава студ. Добре, че няма на кой да преча и постоянно сменям градусете.
Моят витамин Д беше под 10, при долна граница 20. Пия 10000 единици на now, с К2 - 100 отделно. С магнезия имам проблем. Взех цитират, но е 200г. Ако пия две таблетки ми създава проблем. А ако правилно съм чела трябва да е далеч от кафе. Та се чудя, какъв допълнително да пия. С ИР съм.

# 639
Ре-ге, това, което ти се случва, не е нормално. Наред ли е всичко със ЩЖ?
Първото, което аз виждам на снимката е уголемена и ясно очертана пеперудена форма на Щитовидната и отток около и над нея, това не трябва да е така. Аз направих снимка на себе си и сравних.  Не си спомням точно, но при теб, какви още съпътстващи заболявания има? Ти ли беше по-някаква програма на Байер, нещо си лекувала?
Аз нямам вълни, от 1г. съм на подпомагане с био идентичен прогестерон.

# 640
tridigi, аз опитах миналото лято с  Лейди хармония, но не ми свърши никаква работа. Имам останали хапчета, ако си в София мога да ти ги дам за проба.

# 641
Пак съм аз с умнотиите на тема добавки Simple Smile
Относно магнезия - няма никакъв смисъл да пиете цитрат. Купувайте магнезий от сайтове за добавки, а не от аптеки. Звучи безумно, но там магнезия е по-добре. И до тук в моето проучване за магнезия не попаднах на фармацефт, който да знае че има видове магнезий и имат различно предназначение.
Ето ориентировъчно какво и защо да търсите:

# 642
# 643
Ре-ге, това, което ти се случва, не е нормално. Наред ли е всичко със ЩЖ?
Първото, което аз виждам на снимката е уголемена и ясно очертана пеперудена форма на Щитовидната и отток около и над нея, това не трябва да е така. Аз направих снимка на себе си и сравних.  Не си спомням точно, но при теб, какви още съпътстващи заболявания има? Ти ли беше по-някаква програма на Байер, нещо си лекувала?
Аз нямам вълни, от 1г. съм на подпомагане с био идентичен прогестерон.

Главата ми е откатната назад за да не ми се вижда лицето както и си имам харкетерен  видим хрущял на адамовата ябълка. На снимката сенките, липсата на тен точно под брадата на "V" ,  трите дълбоки "старчески" бръчки, пресичащи шията, отпуснатата кожа на врата и овала на лицето , която като си сваля главата  пада на гънки (и мязам на шарпей) - също играят своята роля. Видимо е че това е шия и деколте на стара жена, каквато всъщност съм.

Когато почнаха симптомите на перименото личната ме прати на ендокринолог.  5 години по-късно, за да участвам в Байер за вълните съм отглеждана отвсякъде защото трябва да съм здрава, иначе не можех да участвам. В рамките на повече от година, почти ежемесечно ми правеха три листа  кръвни изследвания . Всичко ми е норма или поне беше преди 7-8 месеца.
Такива вълни имаше майка ми. Такова наблюдавах и при учителката по англ на детето.Дано съм вече към края. Предполагам високия прогестерон ми създава проблеми, поне бях с такъв  преди половин година.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 23:37 от _re_ge

# 644
Не знам дали е точно така за магнезия, специфично за цитрата. На доста места даже изрично го препоръчват, особено за хора с ИР. И е алкализиращ като цяло, като всички цитрати. Това че няма лаксативен ефект обаче не при всеки е така, там си е до човек.
Цитрат и хлорид предпочитам за себе си, другите които са органични съединения не са особено бюджетни и бих се насочила към тях само ако се налага да е точно еди каква си форма, заради конкретен проблем.
А фармацевтите е вярно че повечето не са особено запознати с добавките. Не само с формите на магнезия ами и с още много неща. Повечето знаят каквото са им казали представителите като си донесат продуктите или като ги поканят на представяне на нещо, което естествено не е обективно. На аптека не разчитам и аз, повече избор и по-хубави цени има в iHerb, а магнезиевият цитрат ми е от българска фирма чист на прах, голям пакет е и няма да го свърша скоро.

Общи условия

Активация на акаунт