Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 813
  • 820
  •   1
Отговори
# 165
Разбирам, че на всеки трябва да се обърне внимание, но след като идваха хора след мен и влизаха преди мен в рамките на цял час, отидох на регистратурата да попитам какво се случва и отговорът беше:" Да, Вие имате час , но докторката преценява кой ще влезе, по програма има още две преди вас, но не мога да Ви кажа, че ще ви извика в този ред!"

# 166
Разбирам, че на всеки трябва да се обърне внимание, но след като идваха хора след мен и влизаха преди мен в рамките на цял час, отидох на регистратурата да попитам какво се случва и отговорът беше:" Да, Вие имате час , но докторката преценява кой ще влезе, по програма има още две преди вас, но не мога да Ви кажа, че ще ви извика в този ред!"

Може да са били с уговорка и аз съм ходила така, апък наскоро забелязах, че на първия етаж пише, че часовете са ориентировъчни и да се изчаква повикване

# 167
Lubanik - честно казано за тази инсеминация даже не тая много надежда т.к е четвърта и не я направихме както си трябва т.к аз имах пътуване извън страната седмица преди процедурата и се съобразявахме с това кога мога да отида за да ме прегледа док и да пусна хормони. Но все пак някак взех да не го мисля толкова и да се фиксирам. Ще стане рано или късно!
Ако се притесняваш за терапията, която си имала преди това - натаспина и сега можеш да си го започнеш - хранителна добавка е и няма да навреди( не знам и колко е ефикасен, но това е друга тема) Относно тромбите - съдовия хирург ми обясни нещо много интересно и затова бих посъветвала всяка, която има възможност разбира се да си направи генетичните изследвания за тромбофилия. До сега винаги съм си мислила, че терапията я изписват за да не се стигне до тромб, който да запуши кръвоносен съд на плацента и от там да има исхемия и асфиксия на плода. Но той ми обясни нещо друго, при жените носители на хемофия(т.е дори и да не е проявена) още в ранна бременност, първите 3-4 седмици от оплождането стартира процес на миграция на специфични клетки от кръвта, към плодния сак - с тяхно участие се изграждат кръвоносните съдове на плацентата вече в трети месец от бременноста. Ако хемофилията не е профилактирана, което той обясни, че се прави само с антикоагуланти(фраксипарин) тази миграция се случва в по-малка степен, следователно формираната плацента не е с нормални анатомични особености и в по-напреднала бременност това е основна причина за смърт на плода в майката. И затова се изписва терапията още с опитите за арт процедура, не при положителен тест. Аз нямам и не съм имала в рода си тромбофилии, но в следствие на всичко това, а и на подуването в левия ми глезен ще си пусна изследванията.
Katrin - винаги съм чакала поне час, но аз не винаги и мога да запиша час. Когато започнем стимулацията, трябва да ходя през три дни, понякога няколко пъти, зависи и няма как да запишеш час. От момичетата на регистратурата знам, че пускат една с час и една без час, но въпреки това, док вижда кой се е чекирал и преценя кой да извика. Била съм и във Вита - там е още по-голямо чакането, няма спасение от това.
Alise - пожелавам ти да е станало, аз до сега не съм усещала нещо, което да ми говори, че съм бременна - имам предвид със сегашните ми опити. Иначе аз имам син на 13 год и с него, бях сигурна, че съм бременна т.к има ужасна чувствителност на зърната, не търпях никакъв допир, дори от сутиен ми беше дискомфортно. Стискам палци и да се похвалиш!

# 168
Да се разпиша аз с 3 образувани фоликула след костибелгит, с летрозол съм образувала по 1, а сега 3 за щастие… дано са на късмет🍀

# 169
Jansi, успех!

Believe, благодаря за информацията. Успокоително е, че ги правят и сутрин. Аз си мисля, че може би ттябваше да е към 18-19часа. Реално сложих инжекцията 15мин след излизане на кръвните резултати: lh 40 и естрадиол 1500. Доста спортувах първата половина на месеца и съм забелязала, че това допълнително ми избързва овулацията. Сигурно за малко щяхме отново да я изпуснем, но 27-8часа по-късно все още нямаше пукнат Ф. Ще видим. Хем не се надявам много, хем имам мъничко надежда всеки месец вече трета година.

Катрин, и аз доста често съм чакала. И е имало случаи, в които съм пререждала други дами. Веднъж беше след хистероскопия. Свалиха ме за преглед с още една дама и изпреварихме всички. Все пак има някакъв дискомфорт след процедурата и съм благодарна, че не ни бавиха. Друг път пък е било като съм за инсе и са излизали кръвните изследвания. Пак съм пререждала. И аз се дразнех много в началото, но всичко си има причина. Таймингът с цикъла е доста чувствителен и разбирам защо се налага да се чака.
П.П. Забелязала съм, че най-малко се чака, ако си последен час на втората смяна Simple Smile към 18:30-19:00 вечерта.

Вики, стискам ти палци да е успешна! Нека ти е на късмет! За тромбофилия не съм пускала, но последните месеци много съм се захласнала по генетиката. Включително си направих тест, който секвенира целият геном и резултатът ми от него излезе вчера. Прекалено е специализиран, за да го разбера напълно, но трябва там да ги има вариантите на гените за тромбофилия и да ги разчета. Но може би ще се наложи и консултация с генетик. За натаспин не знам. Мисля да не го пия на своя глава засега. Ако случайно се е получило, тогава ще го мисля. Обяснението за тромбите звучи много логично и благодаря за информацията.

# 170
Лубаник, на мен доктора ми каза да правя коремни преси до изпотяване, в БГ мама, четох също, че може да се кара велоергометър и да се качват стълби. Не си писала какво спортуваш, затова реших да ти споделя съветите, които аз съм получила

# 171
Ходя на спининг, но само преди О. После не смея да си давам толкова зор… иначе да, правих и аз коремни преси до откат след инсето. Така ми каза и док. На първото инсе усетих пукането, сега не го усетих. Дано не съм задържала, макар че не би следвало с инжекцията.

Момичета, вие карате ли я по-леко с тренировките с лутеалната фаза?

Лубаник, на мен доктора ми каза да правя коремни преси до изпотяване, в БГ мама, четох също, че може да се кара велоергометър и да се качват стълби. Не си писала какво спортуваш, затова реших да ти споделя съветите, които аз съм получила

# 172
Ходя на спининг, но само преди О. После не смея да си давам толкова зор… иначе да, правих и аз коремни преси до откат след инсето. Така ми каза и док. На първото инсе усетих пукането, сега не го усетих. Дано не съм задържала, макар че не би следвало с инжекцията.

Момичета, вие карате ли я по-леко с тренировките с лутеалната фаза?

Аз и преди и след инсеминацията си ходех да тренирам бадминтон, доста интензивно по около час-час и половина. Grinning Но и никой не ми е казвал да не го правя. Може би на следваща инсеминация ще попитам доктора. Grin

# 173
v.1330, и на мен докторите нищо не са ми казвали в това отношение. Но от прекалено четене и слушане в интернет и ютуб, реших да давам малко почивка.. какви ли не неща съм чела.. включително, че сексът по време на имплантацията може да й попречи.
Сега с инсетата съм обещала на ММ, че няма да се напрягам физически до теста.

Ако си ходиш редовно от дълго време, не мисля че е проблем. Историята познава много дами, които са били бременни, докато са се състезавали.

# 174
Не съм питала за спорт. На мен само не ми дават да ходя на плаж и да излизам когато е горещо. Знам, че горещите душове са вредни. Следващият път мисля да питам как стои въпросът с каране на колело. Аз по принцип не спортувам. Евентуално бих правила Йога.
Това ми е първо Инсе и не съм сигурна за нищо Simple Smile

# 175
v.1330, и на мен докторите нищо не са ми казвали в това отношение. Но от прекалено четене и слушане в интернет и ютуб, реших да давам малко почивка.. какви ли не неща съм чела.. включително, че сексът по време на имплантацията може да й попречи.

Ако си ходиш редовно от дълго време, не мисля че е проблем. Историята познава много дами, които са били бременни, докато са се състезавали.

Честно казано вече спрях да ровя толкова и да търся информация, защото се обърквам. Навсякъде пише различни неща, всеки по различен начин е успял и общо взето гледам да минавам някак лежерно (доколкото е възможно) през това. Достатъчно напрягащо е цялото следене, прегледи, изследвания и т.н.

Alise, а защо не ти дават да ходиш на плаж? Thinking

# 176
Не съм питала доктора. Предполагам заради горещините. Или да не хвана някоя инфекция, не знам дали е възможно.
Другия път ще питам.

Честно казано вече спрях да ровя толкова и да търся информация, защото се обърквам. Навсякъде пише различни неща, всеки по различен начин е успял и общо взето гледам да минавам някак лежерно (доколкото е възможно) през това. Достатъчно напрягащо е цялото следене, прегледи, изследвания и т.н.

Alise, а защо не ти дават да ходиш на плаж? Thinking

# 177
За пръв път чувам на горещо да не се излиза, за плажа също. Но може би е логично, щом горещите душове не са ок.
И на мен в повече ми идват всички прегледи и ограничения, цялата доста често противоречива информация в интернет, но съм стиснала зъби.. и ще действаме по план. Ако се стигне до инвитро, сигурно ще си дам няколко месеца почивка да си правя каквото искам без притеснения.

# 178
Оказа се, че от предната микробиология на жена ми за предната инсеминации ще минат малко повече от 30 дни. Предстои нова тия дни.
Лекарската й е казала, че за тях няма проблем, но възможно ли е Фонда да откажат ин-витро, ако не всички инсеминации са с микробиология в точния срок?!?

# 179
При мен имаше разлика 2 дни и ми казаха, че няма нужда да правим за ден-два разлика. Първа инсеминация - 22 Май, втора - 24 Юни. Дано наистина не се окаже проблем 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт