Предстои ми инсеминация - тема 35

• 29 771
  • 820
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,
Чета ви от известно време, но чак сега пиша. Аз също се опитвам да забременея с донорски материал, тъй като нямам мъж. Ще ви разкажа една неприятна история от днес.
И така... избрах си аз донор от датската Криос банка, като преди това изрично попитах в клиниката какъв е редът за поръчка от там ,
тъй като те си ползват тяхна банка от Испания, където имаше само два донора, които не отговаряха на моите критерии. Казаха ми, че трябва да си поръчам сама от сайта на Криос, щом искам да е от там и,
че ще пристигне в клиниката до 2-3 дни. Така и направих, избрах си донора, платих си доволно и днес материалът пристигна в клиниката час след, като посетих лекарката ми, която ми насрочи инсеминация за сряда.
За моя неприятна изненада обаче, главният лекар ми звънна, когато вече бях напуснала лечебното заведение и ми каза, че материалът е пристигнал, току що, но трябвало някакво одобрение от Изпълнителната агенция по медицински надзор, което ще отнемело от седмица до 10 дни. Сиреч в момента не мога да си ползвам избрания донор на предстоящата инсеминация и трябва да се задоволя с един от двата донора, които те имат налични... Аз вече съм платила материала, със стимулация съм и съм поставена пред свършен факт. Редно ли е да не ми дадат цялата информация навреме? Никой не ми обясни, че се чака проверка, никой. Да му се не види, всичко ли ние трябва да знаем....!? Бясна съм и не знам какво да правя.
Извинете за дългия пост, просто имах нужда да си го излея.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 21:56 от gelika2

# 736
Dragonfly, съжалявам, че не е била успешна. Успех следващия път! 🍀 Голям късмет е да стане от първия път, така че смело напред.

Gelika, не знам защо от клиниката не са те предупредили за одобрението, което изискват. На мен в клинката ми обясниха как се случват нещата, тук също съм питала момичетата когато съм имала въпроси. От опит мога да ти кажа, че не е от седмица до 10 дни. Чакала съм по над месец за отговор, само веднъж получих отговор за 20 дни и това беше “бързо”. Явно зависи в какъв период ги “хванеш”. Изпускала съм и 2 месеца поради тази причина.

Според мен би трябвало да променят цялата процедура по проверката, тъй като в Криос така или иначе не позволява да се поръча даден донор, ако е достигнал допустимия брой деца за конкретната държава и със сигурност доста по-стриктно се следят нещата.

На твое място бих си гледала спокойствието и изчакала да си ползвам избрания донор. Simple Smile

# 737
v.1330, и аз мисля да изчакам. Ако трябва да си платя и за донор, който ми предлагат от клиниката цената на инсеминацията ще доближи тази на инвитро процедурите при все, че успеваемостта е доста по-ниска.
Иначе аз си мислех, че донорите от Криос си имат квота за България, след, като всеки може да си закупи генетичен материал от сайта.
Както и да е, яд ме е за стимулацията само.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 06:06 от gelika2

# 738
Те Криос наистина си имат квота, след която не позволяват да поръчаш до България, но нали трябва да създадат работа на някой държавен служител. Абсурдно е в 21 век на въпросната агенция да и отнема месец за проверката при положение, че в Криос вече я има тази информация, но…

Явно не е бил твоят месец, не се ядосвай и смело напред. Simple Smile

# 739
v.1330, и аз мисля да изчакам. Ако трябва да си платя и за донор, който ми предлагат от клиниката цената на инсеминацията ще доближи тази на инвитро процедурите при все, че успеваемостта е доста по-ниска.
Иначе аз си мислех, че донорите от Криос си имат квота за България, след, като всеки може да си закупи генетичен материал от сайта.
Както и да е, яд ме е за стимулацията само.

На нас доноските инсеминации ни излязоха колкото инвитро и половина Simple Smile
Но това 'одобрение' ни го дадоха и след това поръчахме. Малко несериозно при вас да ви го сервират след като вече е пристигнал. Ами ако е стигнал максималния брой деца ще изгорите с една шапка пари! Слагам одобрение в кавички, защото така и не получихме официален отговор от институцията. Чакахме месец и не получихме отказ, което според клиниката беше нормален начин на комуникация, че е одобрен. Също изпуснахме месеца тогава..

# 740
Днес писах официален мейл до клиниката, писмено ми потвърдиха, че до 14 дни ще има отговор от Агенцията по трансплантации.. Да видим.

# 741
Здравейте, някой който е правил скоро инсеминация в Надежда може ли да ми каже каква е ориентировъчната цена. Благодаря предварително

# 742
520 лв е цената на инсеминация без стимулация, преди малко го проверих в ценоразписа. Имайте предвид, че преди инсеминации се правят редица изследвания. Микробиология, вирусологии за 2мата, ЦС, ако нямате направена. Ходи се на проследяване преди процедурата. Поставя се таймираща инжекция. С всичко това може и да скочи на 1000.

# 743
Здравейте, момичета. Аз се записвам с отрицателен тест и на последната инсеминация и ще преминавам към следваща стъпка. Малко ме е страх от непознатото, но бързо ще вляза в час предполагам.

Успех на всички! 🍀

# 744
Момимета здравейте, отново се включвам с един въпрос, трябва ли с мъжа ми да се пазим и да има въздържание няколко дни преди инсеминацията и ако да- каква е причината? Или да не се притесняваме и да си действаме.
А иначе ни извикаха на преглед в Сряда и евентуално ако всичко е наред, инсеминацията ще е в Четвъртък на 24.10.

# 745
Зависи от спермограмата на мъжа ти. Ако има проблеми с количество е едно, ако има проблеми с морфология - друго. Май за морфологията е най-добре да е по-малко въздържанието (май 2 дни), а за количеството по-голямо (3-4 дни). Така съм чувала, но понеже при нас няма такъв казус, не съм сигурна дали съм запомнила правилно числата.

Ако параметрите му са добри, може и да си направим един домашен опит ден преди процедурата. Ние така направихме, просто защото не издържахме. После инсеминацията ми беше на спукан Ф и една от лекарките твърдеше, че може да е станало от естествения опит преди нея.

Момимета здравейте, отново се включвам с един въпрос, трябва ли с мъжа ми да се пазим и да има въздържание няколко дни преди инсеминацията и ако да- каква е причината? Или да не се притесняваме и да си действаме.
А иначе ни извикаха на преглед в Сряда и евентуално ако всичко е наред, инсеминацията ще е в Четвъртък на 24.10.

# 746
Ванила, спермограмата му не е перфектна, но не е и зле, количеството е в норма, морфологията е 8%, единствено бързоподвижните са малко под нормата, пък като съм на преглед незнайно защо си гълтам граматиката и забравям всички въпроси, които съм имала в главата си преди прегледа. Но смятам и ние да не се пазим, пък ще видим какъв ще е резултата, да разбирам, че няма да представлява голям проблем, някак си не ми се иска да бездействам и нищо да не правим по въпроса и да чакаме датата на инсеминацията.

# 747
Важното е и за инсеминацията да има добър материал. Аз бих направила домашен опит понеделник вечер или вторник сутрин и така до четвъртък сутрин ще съм спокойна, че хем има чакащи, ако овулацията е по-рано, хем ще има достатъчно време да се презареди пистолета. 😅
Ванила, спермограмата му не е перфектна, но не е и зле, количеството е в норма, морфологията е 8%, единствено бързоподвижните са малко под нормата, пък като съм на преглед незнайно защо си гълтам граматиката и забравям всички въпроси, които съм имала в главата си преди прегледа. Но смятам и ние да не се пазим, пък ще видим какъв ще е резултата, да разбирам, че няма да представлява голям проблем, някак си не ми се иска да бездействам и нищо да не правим по въпроса и да чакаме датата на инсеминацията.

# 748
Даа и аз съм на това мнение, ами значи да не го мисля повече и да стискам силно палците дори и на краката, и да видим какъв ще е пърия опит с инсеминацията.

# 749
При нас никога не е била ясна точната дата за инсе и сме си действали вкъщи, докато не стане време за таймиращата инжекция.

За момичетата с неуспешни инсеминации: съчувствам ви и ви пожелавам следващите месеци да имате успех, било то вкъщи, с инсе или с инвитро!

Следва малко мрънкане от моя страна, но просто вече се замислям защо ми се случват всички тези проблеми. Почвам да се чудя дали не съм се вманиачила в тестове, прегледи и прочее.. Сигурно полудявам!
Значи този месец: ден1: киста/ЗФ 37мм ляв яйчник, 1Ф в десен. Започване на регулон, предписан 21дни. Ден7 при Станулов: ЗФ 15мм вляво, 1Ф в десен яйчник.
Реших днес да си пусна фемофлор+ в геника и също да ме види АГ на УЗ. И какво да видим? Ляв яйчник нищо, в десен яйчник: фоликул 21х27мм(25мм диаметър е писал) и това два дни след спиране на регулона! Каза, че или ще се пукне и ще има О , или ще остане задържан.
И какво? Лекувам от едната страна киста, тя се изчиства и се появява от другата страна 🤷♀ Юли ми се беше случило същото.. и август го пропуснахме..
П.П. Може би трябваше да послушам съвета, че регулон може и по-малко време да се пие.. макар че и тогава се не знае какъв би ми бил късметът.
Едно голямо мрън. Като нищо и следващия месец ще пропуснем инсе. Но мисля каквито и кисти и ЗФ да има, просто да не пия хормоните, които ми предписват, защото мое мнение по-зле стават нещата. За последната една година 5пъти съм пила регулон, 3пъти летрозол, и като резултат вместо две черти или зелена светлина за опити, получавам само кисти!

Общи условия

Активация на акаунт