Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 061
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Sylvanka, първо опитай да се успокоиш. Аспирин 100 е терапия, не си без нищо. Пий повече вода - 2-3л. Аг и хематолог ще те посъветват дали.трябва да се добави НМХ,  всичко ще е наред. Много жени имат успешни бременности без никакви терапии без да знаят за мутациите.  Успех!!!

# 496
Много ти благодаря за бързия отговор! 🩷
Трудно е да се успокоя. Не очаквах, че ще излезе нещо, а то дори не е 1… 😢
Мутацията ТАФИ ме плаши много. Прочетох за жени, които са изгубили бебетата заради нея 😓😓😓. Вече имам една загуба в 5-та седмица. Изпитвам ужасен страх. Сега съм в 5-ти месец
П.С. Знаете ли дали Аспирин протект може да се приема с Парацетамол през някакви часове?
Sylvanka, първо опитай да се успокоиш. Аспирин 100 е терапия, не си без нищо. Пий повече вода - 2-3л. Аг и хематолог ще те посъветват дали.трябва да се добави НМХ,  всичко ще е наред. Много жени имат успешни бременности без никакви терапии без да знаят за мутациите.  Успех!!!

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 09:15 от Sylvanka

# 497
  • София
Аспирин протект е антиагрегант, предотвратява слепването на тромбоцитите. Пие се до 33-34гс макс. Следи д-димер и фибриноген на всеки 3-4 седмици и обсъди с хематолог как да действаш. Може да ти включи нмх (което е антикоагулант) сега или на по-късен етап. Как ти е кръвотока?

Няма проблем да се вземе парацетамол и аспирин протект. Аз даже имах такива комбинирани хапчета (от чужбина), подходящи за бременни.

# 498
Дели, благодаря ти за отговора!
Засега кръвните изследвания бяха в норма.

Кръвотокът след приема на Аспирин протект и Омега казаха, че е в норма. Преди това обаче имаше проблеми с едната артерия

Аспирин протект е антиагрегант, предотвратява слепването на тромбоцитите. Пие се до 33-34гс макс. Следи д-димер и фибриноген на всеки 3-4 седмици и обсъди с хематолог как да действаш. Може да ти включи нмх (което е антикоагулант) сега или на по-късен етап. Как ти е кръвотока?

Няма проблем да се вземе парацетамол и аспирин протект. Аз даже имах такива комбинирани хапчета (от чужбина), подходящи за бременни.

# 499
  • София
Значи всичко е наред засега. Консултирай се с хематолог, да каже как да действаш. Казваш на АГ още при следващия преглед, че имаш букет мутации с акцент върху ТАФИ, да те следят с по-голямо внимание. Отиваш всеки път на преглед с коагулация, да коментират и да вземат мерки ако трябва.
Стискам палци всичко да е наред и в оставащите месеци!

# 500
Много благодаря за съветите и подкрепата! 🩷

Значи всичко е наред засега. Консултирай се с хематолог, да каже как да действаш. Казваш на АГ още при следващия преглед, че имаш букет мутации с акцент върху ТАФИ, да те следят с по-голямо внимание. Отиваш всеки път на преглед с коагулация, да коментират и да вземат мерки ако трябва.
Стискам палци всичко да е наред и в оставащите месеци!

# 501
Момичета, моето впечатление е, че това TAFI хич не ги притеснява хематолозите. Аз също имам такава мутация, бях на терапия по други причини, но тогава говорих с трима хематолози и те не ѝ обърнаха особено внимание. А едната лекарка каза, че има само няколко изследвания по темата, които са крайно недостатъчни, и че всички се юрват да го изследват, защото е лесен тест.
И много искам да намеря някаква информация достоверна преди следваща бременност.

# 502
И аз я имам, ходила съм при двама хематолози, никой не каза нищо за нея. Отделно съм хетерозигот PAII + Factor XIII, пуснахме D-dimer + fibrinogen, бяха в норма, кръвоток излиза ок и на този етап даже и на терапия не съм.

# 503
Здравейте, момичета!
Става въпрос за моя близка. Може ли да ми кажете колко сериозни са тези резултати:

Какво трябва да се предприеме при бременност или дори сега преди да е забременяла, освен пиене на метилирани форми?

# 504
Даваш ми много надежда и успокоение! 🩷🤗

И аз я имам, ходила съм при двама хематолози, никой не каза нищо за нея. Отделно съм хетерозигот PAII + Factor XIII, пуснахме D-dimer + fibrinogen, бяха в норма, кръвоток излиза ок и на този етап даже и на терапия не съм.

# 505
  • София
Мутациите дотук са хетерозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR C677T. Добре е да се изследва допълнително Фактор 13 и ACE, защото в комбинация с PAI имат кумулативен ефект и може да се наложи терапия. При бременност е добре да се следи коагулацията на 3-4 седмици - д-димер и фибриноген, и стриктно проследяване на кръвотока.
Здравейте, момичета!
Става въпрос за моя близка. Може ли да ми кажете колко сериозни са тези резултати:

Какво трябва да се предприеме при бременност или дори сега преди да е забременяла, освен пиене на метилирани форми?

# 506
Много благодаря!

# 507
Колко трябва да е д димера в 6 месец?

# 508
# 509
Здравейте, излезе ми резултата от бхс след първата фм. Първоначалния риск от прееклампсия беше 1:130 сега след кръвните вече е 1:247. Тъй като първо ми изписаха аспирин, сега трябва ли да се продължава?

Общи условия

Активация на акаунт