Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 147
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
При мутация в MTHFR или MTRR мерете нивата на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми. Двата витамина трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. Само Б9 не е достатъчно.

При хомозиготни мутации в MTHFR премерете и хомоцистеин.

Целувки на ноемврийките 2020🍀🌸♥️
Не зная вашите слънчица как са, но мойте пиранки са толкова времеотнемащи, че чак сега почва да ми просветлява малко 🤣🤣

# 136
Изобщо не ми е просветнало на никъде Simple Smile особено с бебе номер 2 на хоризонта.
Аз имам проблем с наднормено тегло, уж меря и тегля и въпреки това качвам по 200-300 г през двс дни, както с първата бременност. Не зная дали и какво може да оказва влияние. ТСХ е в норма, преди бременността и тсх и кръвна захар и инсулин  И всички щитовидни хормони уж бяха в норма

# 137
  • София
Пробвай ако можеш по-малко сладко и тесто и повече протеин. Има протеин за бременни, може да ти е малко неприятен, но пиеш и забравяш.

Следи общ белтък и албумин. И следи кръвно и симптомите за прееклампсия. 🍀

# 138
Вдигам кръвно от време на време и в такива случаи пия допегид. От две седмици съм на режим с повече протеин и много рядко минимално количество въглехидрати под формата на филийка тричав хляб от лидъл или 22 г е сурово състояние макарони без глутен. Сладкото ми е от плодове не повече от 500 г на ден. От месото ям основно пуешко и пилешко, риба и в редки случаи телешко.

# 139
  • София
Здравейте, д-р Иванова ми предписа да пускам ПКК, АПТТ, Д-димер и фрибриноген на всеки 21 дни. Имам два въпроса - има ли проблем да е малко по-рано или съответно по-късно от последната ПКК, която пусках и има ли нещо специфично, освен че трябва да съм гладна и жадна? Слагам клексан 0.4 вечер, трябва ли да пропусна прием?

# 140
Здравейте, д-р Иванова ми предписа да пускам ПКК, АПТТ, Д-димер и фрибриноген на всеки 21 дни. Имам два въпроса - има ли проблем да е малко по-рано или съответно по-късно от последната ПКК, която пусках и има ли нещо специфично, освен че трябва да съм гладна и жадна? Слагам клексан 0.4 вечер, трябва ли да пропусна прием?

Аз пускам веднъж на 4 седмици по препоръка на д-р Тончев, не мисля, че е проблем. Слагам вечер и сутринта отивам да дам кръв. Бях чела, че е хубаво да има 12 часа от инжекцията, но аз лично не винаги успявам да го спазвам.

# 141

Защо гладна и жадна? Аз знам само, че е добре, вземането на кръв да е близко до следващата доза.

# 142
Теоретичен въпрос. Ако стойността на Анти-Ха е висока, но коагулацията е добре, кое взима превес за определяне на терапията с НМХ? В петък си пуснах изследванията за коагулация, по мое мнение са добре.
Тази седмица мисля да пусна Анти-Ха, и разбира се, ще се консултирам с хематолог след това. 15+6 съм вече.

# 143
Аз мога да дам личен пример с по - ниски нива на Анти-Ха. Останах на същата доза, коагулацията ми беше супер.

# 144
  • София
Le Strange, пусни изследване и после ще го мислиш. Ако нямаш оплаквания и прокървявания, антиХа е близо до референтните стойности, коагулацията е добре, кръвотокът е добре, бебето няма изоставане, тогава няма причина да се сменя дозата.

При мен също всичко беше наред, антиХа беше ниско, но след консултации с двама АГ и хематолог решихме да не увеличавам дозата.

# 145
Наскоро пуснах АнтиХа отново, този път без никакви пропуски в поставянето и спазени до 4 часа от последното поставяне.

Резултатът е: Anti-Xa therapy with LMWH    0.13   IU/ml

(Като аз го поставям веднъж/24 часа, доза 0.4) Как ти се струва, delisardeli? Останалите показатели за коагулация са:

Фибриноген / Fibrinogen      3.12  g/l                (1.5- 4.0)
Протромбиново време / INR    1.01INR           (0.8 - 1.3)
аРТТ     32.8sec                                                     (27.0 - 35.0)
D-димер/D-Dimer   320ng/ml                              (До 500)

Много благодаря предварително! Simple Smile

# 146
  • София
АнтиХа е ниско, но пък всички останали показатели са добре.

Ти коя седмица беше? Кръвотока как е? Бебето отговаря ли на седмицата?

# 147
АнтиХа е ниско, но пък всички останали показатели са добре.

Ти коя седмица беше? Кръвотока как е? Бебето отговаря ли на седмицата?

Мерси много за бързата реакция!
26 г.с. съм, правя редовни фетални морфологии - всичко с кръвотока и отлично (аз приемам и Аспирин Акард 150 профилактично), а бебето върви едричко, защото и двамата бъдещи родители сме доста високи.

# 148
Здравейте момичета.Сигурно въпроса ми не е за тук,но не знам къде да го задам.
С ДВТ на феморална вена съм от февруари,с хетерозиготни мутации на Лайден,ПАИ и MTHFR и на антикоагулантна терапия с Еликвис 2 пъти по 5 мг на ден.
Да уточня,че не съм бременна в момента.
Утре съм на контролен преглед при докторката в Аджибадем сити клиник в София.Каза ми кои изследвания да си пусна,но аз на своя глава си пуснах и TSH и протромбиново време.Това, което ме озадачи е,че INR ми е като на човек,който не е на терапия.Но пък той е директен антикоагулант и сигурно има значение кога се прави изследването.Аз го бях пила последно към 23:00 часа снощи, а се изследвах тази сутрин в 08:00.
Може ли някой да каже в прав път на мислите ли съм,че ме гложди утре докато отида до докторката.Благодаря!

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 00:05 от sladuranata_f

# 149
Здравейте, при забременяване по естествен път и започване на инжекциите от положителния тест, кога правите първото изследване на коагулация?
Пак ли е след 3 седмици или по-рано?

И съответно кои изследвания се правят?

Общи условия

Активация на акаунт