Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 095
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Витамин B12 е най-добре да се приема в метилирана форма отделно - например по 1 таблетка,1000 mcg под езика вечер, 30 мин преди хранене.
Момичета след аборт съм , бях на преглрд и доктора ми каза да изследвам хомоцистеин , 10.2 е а каза ако е над 7.5 да почна да приемам хомоцистеин баланс , дали е ок и дали Б9 иБ12 там са метилирани форми?

Не са метилирани формите в него. Имаш ли мутации на гените, свързани с усвояването на B9 и B12?

Да имам мутация и трябва само метилирана да приемам но пък ми казаха че тази добавка TMG е за регулиране на хомоцистеина.

# 421
А хомоцистеин баланс няма проблем да се приема , някй приема ли го?

# 422
Хомоцистеин доколкото си спомням, се  влияе от нивата на Б6, Б12 и фолиева. Тях изследвала ли си ги?
Ако имаш мутация в MTHFR гена, този хомоцистеин баланс няма да свърши работа вероятно. Ама той така или иначе съдържа Б6, Б12 и фолиева + холин, инозитол и цинк. Според мен е много по-добре да си ги вземеш отделно, но Б-тата и фолиевата да са метилирани.

# 423
Хомоцистеин доколкото си спомням, се  влияе от нивата на Б6, Б12 и фолиева. Тях изследвала ли си ги?
Ако имаш мутация в MTHFR гена, този хомоцистеин баланс няма да свърши работа вероятно. Ама той така или иначе съдържа Б6, Б12 и фолиева + холин, инозитол и цинк. Според мен е много по-добре да си ги вземеш отделно, но Б-тата и фолиевата да са метилирани.

Да имам MTHFR гена също и доктора го знае , но ми е изписал да си взема това иначе съм изследвала и другите . Прилагам снимка. Б9 само не съм изследвала. Защо ще ми го изписват след като не са метилирани форми в него .

# 424
Калинка, и трите са доста ниски. Според мен задължително метилирани форми трябва да приемаш. Пак казвам, че в този хомоцистеин баланс има витамини и минерали, няма някаква тайна съставка.
Ако терапията ти е от АГ, ти препоръчвам да се консултираш с добър ендокринолог - те обръщат внимание на тия неща, ще ти нагласи и дозите на витамините. АГ понякога си карат по някакви протоколи, без да взимат под внимание детайлите.

# 425
Благодаря Дудъл , скоро ми предстои преглед при ендокринолог и ще ги коментирам , то значи ако пия витамин б12 и фолиева и витамин Б9 и хомоцистеина ще падне така ли?

# 426
Здравейте, от 30.07 съм на фраксипарин и аспирин през вечер 75мг, бременна съм в 17та г.с.
Днес ми излязоха резултатите и Д-Димер е извън референтите стойности. Притеснително ли е ?

# 427
  • София
Кристина,
Референтните стойности за бременни са различни, ето:
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Калинка,
ако вдигнеш нивата на Б9 и Б12 близо до горни референтни стойности, хомоцистеинът ще падне.
Приемай само метилирани форми. Някои доктори не са си опреснили знанията от завършването насам, за съжаление ... Изследването на Б9 го имаш - пише Folate.

# 428
Пак писах на доктора и вижте какво ми отговори мен ме е страх да ги започна , някой пил ли ги е ?

# 429
Kalinka, моля те, консултирай се с друг лекар. Аз по никакъв начин не искам да омаловажавам труда на лекарите, ма за мен това е несериозно Simple Smile

# 430
Пак писах на доктора и вижте какво ми отговори мен ме е страх да ги започна , някой пил ли ги е ?

Ужас. Не знам кой е, но да си хвърли дипломата. Аман от такива доктори. Като не ги усвояваш защо да ги пиеш и то в двойна доза? Логика няма

# 431
Майкооо познах му профилната снимка на светилото:) наистина не мога да повярвам какви съвети дава...

# 432
Момичета не е точно така , може би аз обърках като цяло разговора. Доктора ми изписва не витамини а хомоцистеин формула , то е за понижаване нивата на хомоцистеин , въпроса е че аз не мога да намеря точното лексрство което той изписва и малко стана като развален телефон . В крайна сметка не знам дали в това лекарство витамините са метилирана форма

# 433
Калинка, той не ти ли каза Хомоцистеин баланс? Съставът на тази “формула” са витамини.

# 434

Хомоцистеин формула , това е което намирам като състав и хапчета .

Общи условия

Активация на акаунт