Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 093
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • На изток от Ада
Той не е хематолог а АГ, Калинка.

# 436
Да споделя поредния си потрес...Темата с кръворазреждащите е много спорна, както изглежда. И по-напред съм писала, моята мутация е PAI4G/5G и имам една успешна бременност(само с Аспирин протект, заради висок риск от прееклампсия). Репродуктивната АГ ми казва да не правя никаква терапия, ходих на хематолог, тя ми назначи Фраксипарин всеки ден, фибриногена ми падна на долна граница, Репродуктивната АГ ми каза да разредя приема през ден поне, защото има опасност от прокървяване. Айде пак консултация с хематолога - и тя каза същото - да слагам Фраксипарин 3 пъти седмично. И миналата седмица на Феталната морфология второ АГ ми казва че нямам нужда от терапия с Фраксипарин и да почвам Аспирин Акард вечер. На кого да вярва човек?!

# 437
Здравейте, момичета, не знам дали е за тук моят въпрос, но някоя изследвала ли е НК клетки в Геника Rolling Eyes в търсене съм на лаборатория във Варна (видях, че всъщност има доста, които го правят). Знаете ли дали има някакво значение кога се прави? Преди 3 седмици имах мисед и се чудя дали да изчакам следващият цикъл или да пусна сега, за да мога да отида с резултатите при аг след това?

# 438
Калинка, това е по-добре, фолиевата и вит.Б12 изглежда, че са метилирани.
flow_rs, за НК клетки може би е добре да изчакаш още малко. Имунната система вероятно още е активирана от миседа, аз лично бих пуснала след поне един цикъл. Важно е също така да не си боледувала минимум 2 седмици преди взимането на пробата. За Варна обаче не мога да дам съвет, дано някое момиче оттам се включи.
Chuhaleesi, това според мен е вечният проблем с лекарите - всеки си има протокол и си действа по него. Според мен най-правилното е да се действа на база изследванията и много стриктно да се следи коагулацията. Може би ако споделиш самите резултати, другите момичета ще могат да дадат съвет при тях как е било. Реално хематологът би следвало да разбира най-много, въпреки че и там колкото лекари, толкова и мнения. Ако си от София, бих ти препоръчала да се консултираш с Тончев. На мен той ми обърна ужасно много внимание и ми обясни всичко с детайли.

# 439
  • София
Калинка, с това можеш да поддържаш нивата на витамините, но не и да попълниш дефицит на Б12.
За да вдигнеш нивата на Б12 ти трябват поне 1000 гами дневно, тоест трябва да си добавиш още Б12.
Б9 и Б12 трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм. Ако наваксаш само едното не е достатъчно.
Когато приемаш високи дози витамини е добре да правиш контролни изследвания на 3-4 седмици (може и без спиране на витамините преди изследването), за да не предозираш.

Хомоцистеин формула , това е което намирам като състав и хапчета .

# 440
Здравейте, бременна съм в 16+4.
По преценка на Русев, всяка трета седмица изследвам кръвопоток. На фраксипарин 0.4 съм от положителен тест. Обаче днес се притесних доста от резултатите и то по - скоро на APTT.
Всичко се качва в сравнение от предишния път. Спрямо реф.стойности за бременност, точно APTT е извън норма. Ще говоря с АГ, но вие как сте мислите, дали нещата изглеждат зле. 🙄

# 441
Здравейте, бременна съм в 16+4.
По преценка на Русев, всяка трета седмица изследвам кръвопоток. На фраксипарин 0.4 съм от положителен тест. Обаче днес се притесних доста от резултатите и то по - скоро на APTT.
Всичко се качва в сравнение от предишния път. Спрямо реф.стойности за бременност, точно APTT е извън норма. Ще говоря с АГ, но вие как сте мислите, дали нещата изглеждат зле. 🙄

АРТТ е ниско когато кръвта е съсирена. Пуснете анти ха за да се види имате ли нужда от промяна на дозата

# 442
Здравейте момичета, в безизходица съм. Имам следните мутации:
PAI - 1 5G/4G - хетерозигот
Мутация MTHFR A1298C - хетерозигот
И хетерозигот по мутантел апел D/I

Бременна съм в 30та седмица, почнах с натаспин х 1 всеки ден, продължих с клексан 0,4мг през ден и стигнах до клексан 0,4мг всеки ден. Като следящият ми АГ и Конова са на едно мнение за терапията ми а хематоложката Веселина Иванова е на друго мнение.

Първо с Конова имах една консултация на живо и от тогава само пращам инфо на асистентката и, съответно отговорите и се бавят и даже не съм убедена, че и тя ги дава, тя се съгласява с всичко, което моят АГ каже.

Второ след като бях на клексан през ден (аптт-то ми падна, а д димера се покачи) по препоръка на моят АГ си направих консултация с д-р Веселина Иванова и тя ми каза, че това че съм била клексана през ден е било напълно излишно и нищо не съм правила до сега реално. И от тогава почнах клексан всеки ден.

И трето минаха повече от 2 месеца в които съм на терапия с клексан 0,4мг всеки ден, аптт-то почти няма промяна, а д-димера се е покачил малко. Препоръката на АГ и на Конова е да почна 2 седмици 0,6мг, а препоръката на Иванова е да си продължа терапията с 0,4мг, и тя ми пусна и допълнително изследване - анти ха и според нея всичко е наред. Тук прикачвам последната ми коагулация и анти ха резултата, защото съм много объркана и не знам кой път да хвана и кой да слушам. Моля ви кажете ми вашите стойности на аптт и д димер подобни на моите ли са в този трети триместър и кой да слушам?

ПС: Бременноста ми върви нормално, даже бебето е по-голямо и върви на пред, нямам диабет и други предружаващи заболявания

# 443
А като допълнение на предния ми въпрос по - горе....
 За да изследвам Anti Xa, четох, че трябва да има 4ри часа след поставяне. Обаче аз бия фраксипарин 0.4 всеки ден в 17ч и сега не знам какво да да правя,за да мина изследването Трябва да пропусна следобедния прием и да го бия сутринта рано ли ? Това няма ли да е проблем.

# 444
 За да изследвам Anti Xa, четох, че трябва да има 4ри часа след поставяне. Обаче аз бия фраксипарин 0.4 всеки ден в 17ч и сега не знам какво да да правя,за да мина изследването Трябва да пропусна следобедния прием и да го бия сутринта рано ли ? Това няма ли да е проблем.

Аз го правих и по принцип го бия около 11ч преди обяд, питах хематоложката дали мога да го бия по-рано и тя каза да, затова се събудих в 06:30 само за да го бия и след това отидох в 11:00ч в лабораторията. Според мен няма да е проблем и при теб да го биеш по-рано, за да стигнеш в работно време на лабораторията.

# 445

Аз предпочетох по безопасния начин- всеки ден измествах инжекцията с по един или два часа, докато стигна 9 сутринта. Плюс няколко дни подред трябва да е слагана в 9 и например 13 часа отиваш да изследваш анти ха.

# 446
Притеснява ме повече това, че вечерния прием в 17ч ще се отложи, за да го бия на другия ден, за да направя изследването.
Другия вариант е да си сложа фраксипарин не в 17ч, а да речем в 12-13ч. И да отида да ме боцнат.

# 447
Притеснява ме повече това, че вечерния прием в 17ч ще се отложи, за да го бия на другия ден, за да направя изследването.
Другия вариант е да ѝ сложа фраксипарин не в 17ч, а да речем в 12-13ч. И да отида да месец боцнат.

От софия ли си?

# 448
# 449

Ами най добре да изместваш инжекцията с по два часа всеки ден за да стигнеш до желания час

Общи условия

Активация на акаунт