Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 092
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте случвало ли ви се е да забравите да си пиете аспирина вечер и то не веднъж? До сега съм го пропускала около 3 пъти но не подред а примерно веднъж в седмицата. Снощи пак съм го забравила и днес като видях кутията ток ме удари той е с натрупване доколкото знам и се надявам да не е проблем това пропускане. Вие какво ще кажете.

# 451
Прави се сутрин на гладно 8-8.30 ч На мен ендокринологът ми препоръча само Имунологията в София.
Здравейте, момичета, не знам дали е за тук моят въпрос, но някоя изследвала ли е НК клетки в Геника Rolling Eyes в търсене съм на лаборатория във Варна (видях, че всъщност има доста, които го правят). Знаете ли дали има някакво значение кога се прави? Преди 3 седмици имах мисед и се чудя дали да изчакам следващият цикъл или да пусна сега, за да мога да отида с резултатите при аг след това?

# 452
  • София
За да е адекватно изследването на антиХа, трябва да го слагате поне 4-5 дни в един и същи час. Няма значение дали се сменя рязко часа на поставяне, или постепенно с по 2-3 часа за няколко дни. Просто трябва да изместите часа на поставяне поне 4-5 дни преди изследването.

За аспирин протект - не е проблем да се пропусне, действието му е около 72ч. Затова когато се приема всеки ден действа с натрупване.

FBID1489609970,
В трети триместър е нормално организма да се приготвя постепенно за раждане, тоест да повишава кръвосъсирването. Щом д-димер, фибриноген и антиХа са в норма, недей да се притесняваш за аптт.

При мен ситуацията в трети триместър беше аналогична, хематологът искаше да вдигнем дозата на нмх и да следим как ще се повлияе антиХа, а двамата ми АГ бяха против, в крайна сметка останах на ниската доза до две седмици след раждането. Аз съм с хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR. При мен аптт се влияе дълготрайно от прием на медикаменти, напр. кортикостероидите го понижават за около 6-9м и без бременност.

# 453
flow_rs, за НК клетки може би е добре да изчакаш още малко. Имунната система вероятно още е активирана от миседа, аз лично бих пуснала след поне един цикъл. Важно е също така да не си боледувала минимум 2 седмици преди взимането на пробата. За Варна обаче не мога да дам съвет, дано някое момиче оттам се включи.

Благодаря, това ме интересуваше! Да не пропусна момента, докато чакам МЦ.

# 454
Подарявам фраксипарин 0.3 около 13 инжекции + още няколко 0.4. Само за град Пловдив.

# 455
Подарявам фраксипарин 0.3 около 13 инжекции + още няколко 0.4. Само за град Пловдив.

Здравейте! Имам нужда от фраксипарин 04. Може ли да ги изпратите по Спиди или Еконт?

# 456
Здравейте,
0.4 бяха само 3 инжекции и вече са обещани. Остават 0.3 - 13 инжекции.

Здравейте! Имам нужда от фраксипарин 04. Може ли да ги изпратите по Спиди или Еконт?

# 457
Здравейте, в 16г.с съм на Фраксипарин 0.4 и натаспин вечер всеки ден. Това са резултатите ми преди да сложа инцекцията.Как ви се струват?

# 458
  • София
Всичко е в норма за втори триместър.
Ето референтните стойности за фибриноген при бременност
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

# 459
  • София
Здравейте! Вече в 21г.с, на клексан 0.4, флебодия и акард от 75мг, това са изследванията от днес. За първи път пускам в тази лаборатория и виждам, че има стойности при терапия (в които като гледам не влизам, моите са като за без терапия). Отделно анти ха е в границите на високата профилактична област - това значи, че терапията ми е в повече или не стига? Утре вечер съм на лекар с час, обичам да се видим и да говорим, не да се консултирам онлайн. Но не бих отказала мнението ви тук, още повече че сте по-адекватни от някои лекари Heart

# 460
Здравейте,
Преди да рода писах тук всички казахте да се свържа с хематолог, свързах се хематалога каза че ако не по време на бремеността да слагам фраксипарин 6 седмиц,и след раждане. Родих преди няколко дни не слагам фракси щото няма нужда доктора ми е др Ковачев каза ми че няма нужда и че се гледа всичко не само ддимера. Не се паникьосвайте ако нещо излиза извън норми а си вярвайте на проверен АГ за рискова бременост. Последния резултат в 37 г.с. и 3 дена. Разбрах ме се да следим кървта всяка седмица щом спра аспирин протекта (34 г.с.) искарах си бременост без НМХ и съм благодарна

# 461
  • София
Евчето, резултатите са ти супер, няма място за притеснение. Щом слагаш 0.4, гледай си показателите за ниска профилактична област.

Цвети, честита рожба! 🍀
Ако имаш възможност, проследи си показателите до 6 седмица след раждането (постпарталния период), защото се случва и тогава да се появят проблеми. Д-димер и фибриноген трябва да паднат до нормални стойности за небременни.

# 462
  • София
Минавам с малък разказ за кураж, тъй като знам колко мотивиращо действат.
  С тромбофилия съм  4/5 PAI , ACE ,MTHFR и най-вече фактор 2 (Протромбин) хетерозигот.
Първата ми бременност мина на Фраксипарин 0.4, втората обаче бях с високо кръвно и риск от прееклампсия.Бях отново. А Фраксипарин и Аспирин 100.
Благодарение на доц. Красимира Христова рисковете бяха сведени до минимум и не съм имала никакви проблеми с кръвното.
Пиех Небилет и Допегит по схема, протеин, Омеги,слагахме еднократно холтер, мерих кръвното по 4 пъти на ден и със стойностите на три-четири седмици ходех при доцентката да правим ЕКГ и да следим ситуацията.
Ако имате риск от прееклампсия горещо препоръчвам консултация с нея.
Отделно започнах консултация с хематолог д-р Иванова, след това се прехвърлиха при д-р Боряна Минкова от Токуда ,от която съм страшно доволна.Изключително прецизно следеше всяка стойност от кръвните показатели.
И не на последно място и д-р Иван Вецев, чиято дума беше последната.
Аспирин пиех до 35 г.с и беше изключително важен за  превенция на прееклампсията, започнат преди 16 седмица дава много добри резултати.
Родих със секцио, като бях била Фраксипарин  13 часа преди операцията (водите ми изтекоха рано сутринта и бебето не дочака планираната дата).Докторът изобщо не се притесних от ситуацията, просто информира анестезиолога, кръвозагубата ми беше абсолютно нормална за раждане със секцио.

# 463
Как ви се струват тези стойности в ПКК? В 27+3 съм, на Клексан 0.4.
Скрит текст:
Иначе коагулацията е окей.
Скрит текст:

# 464
  • София
Бременна си, нормално е левкоцитите да са високи и да има отклонения, а ако се загледаш внимателно, ще видиш че стойностите са гранични. Покажи ги на следящия АГ, той ще прецени най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт