Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 36 017
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аспирин протект е стандартна терапия при риск от прееклампсия. Спира се към 33-34гс - когато каже АГ.

# 511
Дели, ти можеш да вземеш диплома за лекар. 🤗
АГ и хематолог ми казаха същото вчера като теб. Оставам си на Аспирин протект 100 и Омега 1 000 засега и следим кръвотока и другите показатели на 4 седмици горе-долу.

Аспирин протект е антиагрегант, предотвратява слепването на тромбоцитите. Пие се до 33-34гс макс. Следи д-димер и фибриноген на всеки 3-4 седмици и обсъди с хематолог как да действаш. Може да ти включи нмх (което е антикоагулант) сега или на по-късен етап. Как ти е кръвотока?

Няма проблем да се вземе парацетамол и аспирин протект. Аз даже имах такива комбинирани хапчета (от чужбина), подходящи за бременни.

# 512
Момичета при какъв резултат на анти ха минахте на 0,6 доза?

# 513
  • София
При мен при 2,1 във втори триместър Паскалева искаше от 30гс да пробвам 0.6 и да видя как ще е антиХа. Но двамата ми АГ бяха против, кръвотока беше перфектен и така и не минах на по-висока доза, защото влезнах в болница за задържане. Продължих си 0.4 до 2 седмици след раждането.

# 514
При мен при 2,1 във втори триместър Паскалева искаше от 30гс да пробвам 0.6 и да видя как ще е антиХа. Но двамата ми АГ бяха против, кръвотока беше перфектен и така и не минах на по-висока доза, защото влезнах в болница за задържане. Продължих си 0.4 до 2 седмици след раждането.

2,1 каква референтна е това? При мен са други. Аз пусках в токуда и излезе 0,25 анти ха Иванова каза променяме дозата на 0,6, Тончев каза оставаш на 0,4. Иначе д димера ми е завишен, фибриногена също. Втори триместър съм

# 515
Здравейте момичета. Излезнаха ми следните резултати от урината. Моля ви  дайте съвет каква може да е причината за тях? Дали е прееклампсия?
На първата фетална не ми казаха че имам риск от прееклампсия

# 516
Кръвното следила ли си си как е?

# 517
Кръвното следила ли си си как е?

Кръвното ми е нисичко попринцип. Меря го от време на време

# 518
Аз бих опитала да го меря сутрин преди да стана и вечер, когато съм в покой. И моето е ниско по принцип, дори доста ниско, но ми излезе доста сериозна предразположеност към прееклампсия и следя перманентно белтъка в урината и кръвното.

# 519
Аз бих опитала да го меря сутрин преди да стана и вечер, когато съм в покой. И моето е ниско по принцип, дори доста ниско, но ми излезе доста сериозна предразположеност към прееклампсия и следя перманентно белтъка в урината и кръвното.

А освен белтъка в урината имаш ли завишен албумин?  Ще го меря сутрин и вечер да видя какво ще излезе

# 520
Още нямам нищо (Сава Богу) само в болницата вдигах до 145, но явно е било от системата с магнезий. Освен това ми казаха, че ел.парат трябва да се калибрира, защото си бях взела моят от нас и даваше 10 единици разлика с техния.

# 521
  • София
Jakito,
Кръвното се мери сутрин, обед и вечер, в спокойно състояние, без да говориш. Записваш стойностите на лист, за да можеш да ги покажеш на АГ / кардиолог когато е необходимо.

Звънни на следящия АГ да каже какво да правиш с тези високи стойности. Отичане на крайниците имаш ли?

# 522
Jakito,
Кръвното се мери сутрин, обед и вечер, в спокойно състояние, без да говориш. Записваш стойностите на лист, за да можеш да ги покажеш на АГ / кардиолог когато е необходимо.

Звънни на следящия АГ да каже какво да правиш с тези високи стойности. Отичане на крайниците имаш ли?

Нямам никакво отичане, но аз лежа през повечето от времето. АГ ми обясни, че не го притесняват стойностите, защото нямам никакви признаци на прееклампсия, каза само да следя кръвното. Пуснахме и нова урина днес. Вие какво бихте ме посъветвали?

# 523
Здравейте, завръщам се в темата след дълго отсъствие. Flowers Hibiscus
Засега непотвърдено бременна в 4+2гс. Grinning
Казвам непотвърдено, защото не могат да ми дадат час за АГ по-рано от 24ти октомври и съответно засега имам само положителен уринарен и кръвен ЧХГ.

Ще чакам часът при АГ, за да уточним ще имам ли и каква ще е терапията. Миналата бременност започнахме АП и НМХ през ден в 7гс, но тогава се следих при различни лекари и това доведе до някои конфликти в терапята, съответно сълзи, нерви, откази от прегледи и тнт.
Сега ще си чакам часът за моят АГ, който се пада в 5+6гс.
Дотогава ми се иска поне да почна да пия Омега 3 (може в комбинация с 6 и 9), защото знам, че и тя оказва влияние върху кръвта.
Коя марка е подходяща при бременност?

Иначе това са ми мутациите:

Последно като говорих с АГ, той искаше при втора бременност да пробваме само с АП и да следим кръвните, но така и не уточнихме нещата.

# 524
  • София
Ейй, Рокет, тихичко честито!
За Омегата - Омега 3 ти трябва. Омега 6 и 9 си набавяме достатъчно с храната. В състава на Омега 3 гледай DHA да е двойно повече от EPA.
За кръвните - следете АПТТ, д-димер и фибриноген на 3-4 седмици.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт