Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 35 961
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мога ли да ви помоля за съдействие с разчитането на резултатите на коагулация (aPTT е най-отдолу)? Бременна съм в 9-та седмица и имам терапия с Клексан 0.4 заради PAI хомозигот. Нищо не разбирам от показателите и какво означават, а свободен час при хематоложката ми има за следващия понеделник най-рано. Въпросът ми е изследванията налагат ли по-скорошна консултация онлайн или мога да изчакам до понеделник? Допълвам, че от няколко седмици съм с кашлица и подозирам някакво разболяване, бях на лекар, но няма много лекарства които мога да пия, та идеята ми е дали част от резултатите може да са разбутани заради разболяване, в частност CRP, СУЕ и фибриноген.
Скрит текст:

# 571
  • София
Фибриногенът е в норма за 1 триместър, останалото е разбутано заради заболяването. Консултирайте се с АГ или ЛЛ относно кашлицата.

# 572
Благодаря! Heart

# 573
Здравейте, момичета!
Това са резултатите ми. В 5-ти месец съм и съм на АП. Какво мислите? Има ли нещо притеснително? Имам час след 2 дни.

# 574
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте!
Това са изследванията ми за Тромбофилия. До каква степен са притеснителни според вас? Имам и анемия Таласемия ако има значение това.

# 575
Здравейте!
Това са изследванията ми за Тромбофилия. До каква степен са притеснителни според вас? Имам и анемия Таласемия ако има значение това.

Аз съм със същите мутации и съм на терапия с клексан/фраксипарин от положителен тест при естествено забременяване или след трансфер, ако е инвитро бременността. Според хематолога тази терапия ще ми е до края на бременността и дори месец след раждането. Не знам какво отношение имат с този вид анемия обаче.

# 576
Момичета, пуснах днес и се затруднявам с тълкуването на резултатите, на клексан 0.4 съм от началото, сега съм в 18 г.с.
 Аспирин 75 мг приемам от 10 дни и според указанията на проследяващия лекар направих и аспи тест.
Знам че сте по- вещи, моля кажете ми има ли нещо притеснително тъй като коментар от лекар ще имам чак следващия понеделник.
Благодаря предварително и успех пожелавам на всички ❤

# 577
Здравейте , дами!
Това са изследванията ми за тромбофилия. Може ли да ми кажете как са и дали трябва лечение? Имам един неуспешен трансфер и ми предстои зет

# 578
Ето ги и моите изследвания от днес:

Референтните граници обаче не са за бременни. Как мислите, добре ли са? Утре съм на лекар, нямам търпение.

# 579
Според мен всичко е наред при теб
Ето ги и моите изследвания от днес:

Референтните граници обаче не са за бременни. Как мислите, добре ли са? Утре съм на лекар, нямам търпение.

# 580
  • София
Силванка,
добре са ти резултатите, референтните стойности за 2 триместър са различни от тези в твоите резултати.

Катенцето,
премери нивата на Б9 и Б12 и се консултирай с хематолог с опит с тромбофилия. Аз при тези мутации бях на ежедневна терапия с НМХ, плюс метилирани форми на Б9 и Б12. Но хематолога трябва да ти каже какво да очакваш при наличието на таласемия.

Lights_on,
АнтиХа ти е в норма - при ежедневно еднократно 0,4 референтните стойности за профилактика са между 0,3 и 0,6, при проф. Паскалева в НКБ са между 0,2 и 0,4.
Д-димер ти е добре, но фибриногена ти е висок за този срок на бременността, трябва да е до 5,4 https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Консултирай се с хематолог как да действаш, може да ти назначи нещо допълнително.

dzh.h,
пусни изследвания на витамините Б9 и Б12, защото имаш мутация, свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б. Добре е да приемаш само метилирани форми на тези витамини - фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Витамините трябва да са близо до горна референтна стойност преди забременяване.

Розичке, всичко ти е наред, единствено Б12 е ниско, трябва да го вдигнеш близо до горна референтна стойност.

# 581
Здравейте, сега се прибрах от прегледа при генетичката. Да, тя също каза че изследванията са добре, но те показват само моментното състояние.
Според нея трябва да мина на фраксипарин 0.3 и аспирин 100мг х 1 на ден.
В четвъртък съм на хематолог, да видим и тя какво ще ми каже.
Принципно генетичката ми каза, че няма гаранция дали нещо ще се прояви в следствие на тези мутации, но ако следим и само чакаме да се прояви, в момента в който се случи вече ще е късно за реакция.
И така.....честно казано се надявах да избегна инжекциите, истински ме е страх от тях, дори мисля че няма да мога да си ги поставям сама, просто мозъка ми го отхвърля. Може да звучи че се лигавя, но не мога да си ги слагам сама, ако е някой друг не ме е страх.
Чудя се дали да не търся сестра някаква в близост или да отидем няколко пъти някой да ми каже на съпруга ми и той да ми ги поставя.

# 582
Здравейте, като бившо медицински лице, мога също да кажа, че не обичам игли близо до мен. И иронията е, че не мога да си поставям инжекциите сама и научих партньора ми как да ми ги поставя. Също имах своите резерви и как това ще продължи толкова много месеци, но с всеки следващ ден става все по-лесно и част от рутината. Важно е ръката на мъжа ви да бъде уверена, а това при моя дойде след 2-рата инжекция. Няма страшно, свиква се, колкото и странно да ви звучи сега. Болка в някои дни дори няма. Не съм имала и синини досега. Обезчуствявам за 15мин зоната с лед. Това помага да не стават синини, защото свива кръвоносните съдове и предотвратява бучки. В никакъв случай не разтърквайте или натискайте мястото на убождането след инжекцията. Успех!

# 583
  • София
С първата инжекция, която трябваше да си сложа сама, счупих нокът, препотих се 100 пъти и ми отне около 15 минути замахване с иглата, докато се престраша, после вече стана по-лесно. ММ ми слагаше и мускулни, когато се е налагало, и подкожни, когато вече не можех в корема да слагам...

# 584
Благодаря, че погледна! ❤
Силванка,
добре са ти резултатите, референтните стойности за 2 триместър са различни от тези в твоите резултати.

Катенцето,
премери нивата на Б9 и Б12 и се консултирай с хематолог с опит с тромбофилия. Аз при тези мутации бях на ежедневна терапия с НМХ, плюс метилирани форми на Б9 и Б12. Но хематолога трябва да ти каже какво да очакваш при наличието на таласемия.

Lights_on,
АнтиХа ти е в норма - при ежедневно еднократно 0,4 референтните стойности за профилактика са между 0,3 и 0,6, при проф. Паскалева в НКБ са между 0,2 и 0,4.
Д-димер ти е добре, но фибриногена ти е висок за този срок на бременността, трябва да е до 5,4 https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm
Консултирай се с хематолог как да действаш, може да ти назначи нещо допълнително.

dzh.h,
пусни изследвания на витамините Б9 и Б12, защото имаш мутация, свързана с неусвояване на синтетични витамини от група Б. Добре е да приемаш само метилирани форми на тези витамини - фолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Витамините трябва да са близо до горна референтна стойност преди забременяване.

Розичке, всичко ти е наред, единствено Б12 е ниско, трябва да го вдигнеш близо до горна референтна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт